@Mirabelle G-S 🧡

Den filmen såg jag på filmfestivalen i vintras och blev också illa berörd. Men jag visste ju att den skulle handla om den vidriga porrindustrin och såg den mer i studiesyfte.
Så du får tänka att filmen ändå har ett värde som inlägg i debatten.

Önskar dig en skön och vilsam helg🌞
Kram 🧡

Jag trodde jag kunde hantera ”studiesyfte” nu, men näh fortfarande inte… Fast den här gången satt jag kvar iaf. Shindlers list, Titanic, och flera andra filmer jag inte minns reste jag mig och marscherade ut ur biografen efter ca 30 min. Mvh ”stolt mespropp” 😂

Hur jag kunde gå från att självklart och utan särskilt mycket tankeverksamhet vara ”en sån som inte dricker” i närmre 2,6 år… till att plötsligt spendera en stor del av min vakna tid tänkandes på vin… det vete fåglarna. Men så är det. ”Så stora problem kan jag inte ha haft” säger hjärnan. ”Jomen, om du tog ett så drastiskt beslut att bli nykterist så måste du nog ha haft tillräckligt stora problem” påminner jag. ”Äsch det var nog mest nojja, jag drack ju inte ens mer än de där rekommenderade enheterna under en normal vecka” fortsätter hjärnan. ”Nähe, men du är ju pytteliten och blir pruttfull på de där glasen” påminner jag. ”Än sen då? Litet mysfylla för att slappna av emellanåt är väl inte hela världen” tycker hjärnan. ”Näe kanske inte, men du vill ju helst vara mysfull hela tiden, så det är bara en tidsfråga innan du börjar välja fel och mysfyllar bort jobb, hälsa, relationer” kontrar jag. ”Fast 2,5 år utan mysfylla bevisar ju att jag kan dricka och låta bli att dricka som det passar sig” hävdar hjärnan. ”Kanske. Men att du tjatar så intensivt om vin och lockande lullull är ett jäkla starkt bevis för att du faktiskt har alkoholproblem” påstår jag. Suck. Det är så tröttsamt. Jag kan väl sluta mig till att motivationsnivån är riktigt låg just nu, så det är bäst att jag håller mig långt ifrån sammanhang där det är lätt att välja fel.

@Mirabelle G-S Usch vad jag lider med dig 😢 Sannolikt är det klokt att hålla sig långt bort från frestelser just nu. Försök att skriva här lite mer frekvent, engagera dig i nykomlingar lite för då påminns man om hur illa det var. Och försök att lyssna på dina behov, för suget är ju ett rop på hjälp på något sätt.

Kram 🐘

Just det du skriver om nu är så intressant Mirabelle, för jag tror att det har att göra med vår längtan efter att ha en ”måbra”-balans. Och att du av kanske ganska många anledningar är lite låg just nu. Jag tänker att ett enkelt, beprövat sätt att få upp de där nivåerna snabbt är alkohol. Sen blir det tvärnit, djupdykning, elände och misär.
Alkohol för att medicinera är ett riktigt dåligt val. Så bättre att fundera över vad du behöver. Vilka naturliga kickar du kan få och hur du får dem. Du låter väldigt stabil, analyserande och klok.
Hitta dina andra vägar att höja vad än det må vara. Vi kan definitivt leva utan alkohol.

@Mirabelle G-S 💗

🤯 Hjärnan är inte alltid att lita på, jättebra att du håller garden uppe!🤺
Det är så lätt att lura sig själv och bli övermodig i vissa lägen.
Men du är klok och ser igenom detta, heja dig!👍👏👏

Kram 🌼💚🌼

@Andrahalvlek Jag tror du har rätt ang sug och rop på hjälp. Mitt undermedvetna skriker att jag helt har tappat blicken på det där hållbara livet jag skulle skapa. Jag håller på och jobbar ihjäl mig på jobbet, och oroar mig fördärvad i privatlivet. Jag ska försöka hänga litet mer här. Det gör så gott att skriva ut alkoholfunderingarna, och få svar. Det betyder så mycket att veta att det finns någon där ute som vet, bryr sig och röstar på nykterheten. Kram

@Sisyfos Du har ju så rätt Måbra-balansen är skadeskjuten och haltar rejält. Just nu kan jag bara ta till små medel för att må bättre. Rensa garderober och bli av med gammalt bagage ingen vill ha längre, gå på second hand och titta på andras gamla bagage, baka en experiment-kaka a’la katastrof, promenera i olika miljöer för att få olika intryck… Jag tror jag har dragit min vilsamma ”isolering i krisen” snäppet för långt. Gick en lång promenad med en kompis. Orkade egentligen inte, men det hjälpte. Jag vet ju att det är så, att det är allt det där man prioriterar bort för att orken inte finns som är livsviktigt för måbra-balansen. Kvar blir bara jobb, mer jobb och oro, mer oro. Dags att lyfta blicken, ta tjuren vid hornen och prioritera om. Kram

@FinaLisa Nej det har man fått lära sig i livet, att hjärnan inte är att lita på när den hamnar i fel funk 😊 ”Tro inte på allt du tänker” är ett nyttigt mantra jag tog till mig för ca 10 år sedan. Det där att kritiskt granska sin subjektiva tankevärld är en konstform man måste öva på och förädla. Som med så mycket annat lyckas man bra mycket bättre i utvilat tillstånd. Det blir till att vakta återhämtningen som en hök framöver. Kram

Håhåjaja vad aktiv jag är på forum helt plötsligt… Ytterligare en sömnlös natt. Inte av någon särskild orsak egentligen. Övergången från söndag till måndag är alltid litet knepigt för mig. Jag har ju en plan för veckan som kommer, och kan inte riktigt slappna av innan den är igång. De senaste åren har jag faktiskt börjat ta sömnlösa nätter med tillförsikt. Det går ju att sova en annan dag. Nätter som den här natten, när allt jag inte får glömma och litet ängslan över än det ena än det andra snurrar i huvudet, njuter jag nästan litet. Sucker for punishment, eller nåt. Jag myser när jag följer mina snurrande tankar och inser att den ena efter den andra tanken egentligen inte är något att oroa sig över ”på riktigt”. Det är milsvid skillnad mellan litet olustig ängslan och nattsvart ångest. Trots allt. Och när jag inser det blir jag ju så glad och uppåt så det är ännu svårare att komma till ro, släppa taget om medvetandet. Det är ju ett positivt medvetande jag vill vara i… Jag tycks ha slingrat mig oskadd förbi alla envisa vintankar för den här gången iaf. Som alltid känns de helt främmande såhär i efterhand. ”Men jösses, hur kunde jag tänka SÅ snett?” Är känslan. Kram till alla som behöver, vara sig ni nattugglar liksom mig eller sover som stockar.

@Mirabelle G-S 💚Godmorgon!
Hoppas du fick ett par timmar sömn åtminstone😊
Känner igen mig själv i din beskrivning av vad som rör sig i hjärnan på nätter man inte kommer till ro. Planeringen för kommande vecka sätter igång och då är det svårt att bryta flödet.
Men som tur är så verkar hjärnan fatta själv efter ett par dygn att "så här kan man ju inte hålla på" och då tar den igen sin sömn.
Fast den glömmer ju snabbt efter några dagar så ligger man där igen och stirrar ut i mörkret.😳 Försöker blunda men då tänds lampan inne
huvudet... så då får man läsa en stund till..😊📖
Kram 🧡

Ville bara skriva en hälsning då du hade skrivit hos mig. Hoppas det är bra med dig min finaste Mirabelle, min person här på forumet. :) Gott nytt år förresten!!!