@torpet @vår2022 Hej på er! Så bra att ni har nytta av infon om post akut abstinens. Jag har inte tittat på filmen bara läst om... Verkar vara något vi kan hamna i efter en tid som a-fria. Kan förklara lite av ens mående nu efter ganska lång a-fri tid! Hoppas bara att det inte gäller flera månader!!!
Kram 🤗

@torpet Det har du alldeles rätt i förstås!!! Viktigt att veta när det känns nästan som att en är tillbaka till noll igen. Det är vi INTE trots allt... Det är bara att hålla i o hålla ut! Märklig resa detta! Styrkekramar 🤗

Morgonnotering. Forfarande hemskt irriterad och frustrerad. Det sköljer över mig. Inte så sugen på att skriva idag, så kort notering. Får försöka vända båten under dagen. Kram till alla!

@torpet Ett tips är att skriva tacksamhetslistor dagligen - för att öppna upp för det som faktiskt ÄR positivt i ditt liv. Det behöver inte ha med nykterheten att göra.

Idag är jag tex tacksam för att tekniken lirar som den ska och att det känns som jag har bott in mig lite mer på min nya arbetsplats. Jag är också tacksam för att lunchrundan erbjöd bra väder och att jag hittade ett par nya inneskor på rea. Ett kort samtal med en kollega på lunchrasten berikade också min dag - och jag är bara halvvägs!

Kram 🐘

Kram till dig Torpet🤗.Mina känslor pendlade en del under första tiden som nykter..Jag tror att jag uppfattade det som att mina riktiga känslor började komma fram från de som på syntetisk väg framkallats av alkohol. Jag hade ju känt glädje, sorg, ömhet, kärlek osv med alkohol i kroppen.Nu skulle mina riktiga känslor kännas, helt rena. Detta kanske låter flummigt, men när alkoholen var helt borta från min kropp och hjärna, så blev allt tydligare. Sakta började mitt liv förändras, jag blev säkrare, klokare och snyggare. Inget konstigt egentligen. För jag hade slutat förgifta mig, och behövde inte dölja eller skämmas för något. Hoppas du mår fint snart. 🍃🌺🍃

@torpet Jag tror att dagarna kan se helt olika trots post akut... Min dag idag har varit ganska ok, men morgondagen vet jag ju inget om. Och kanske tvärtom för dig! Det är att fortsätta på den inslagna a-fria vägen, kan bara vara bra att vara medveten om fenomenet. Så en inte börjar tro att allt är förgäves! Förr eller senare kommer vi ut på andra sidan!!! Vi kommer att klara det här! Många här på forumet vittnar ju om det... Vi lyssnar på dem tycker jag!
Kram 🤗

Kvällsnotering. Tack för era inlägg, pepp och tips!
Fortfarande grå i sinnet. Men det är inte akut eller oroande på riktigt. Jag mår grått. Jag är alltså inte under isen. Hjärnan är långsam och långt från glädje och entusiasm. Jag tror benhårt på tålamodet. Jag har en djupt liggande intuition som säger mig att det kommer att ändra sig med tiden. Fortfarande ute på lång jobbresa. Storstad. Mycket alkohol överallt såklart. Men det gör mig inget faktiskt. Jag har min plan klar för mig: att förbli nykter. Och som @Andrahalvlek striver: Att aldrig ta första glaset. Om jag håller mig till den ”enkla” regeln vet jag att jag är safe. Kram till alla och fortsatt trevlig afton!

@torpet Ja, att inte ta det första glaset! Det har @Andrahalvlek så rätt i... Kan en bara hålla sig till det kommer det att gå! Så bra att du känner dig "grå" o "inte under isen". Det är bara att kämpa på - så tänker jag! Vissa dagar är lite bättre o andra sämre... Kanske det kommer en eller annan dag som inte är en kamp! Har klarat 80 dagar o nog ska jag klara många till...Det är min plan!!!
Kram 🤗

Kvällsnotering. Allt stånkar på. Har missat att skriva här pga arbetsdagar med väldigt udda tider. Så rutinen och rytmen slogs sönder. Nykterheten går dock fortsatt bra. Eller bra... den pågår iallafall. Får nöja mig med det just nu tror jag. Mycket att stå i med relationer också. Svårt sådant. Idag hade jag ett riktigt sug. Varade inte länge. Men det var konkret. Däremot verkar det inte som om "sugen" biter på mig längre. Det hade de gjort förut. Nu, som många förespråkar, låter jag tanken (suget) komma och sedan låter jag det passera. Det går ju inte att med tanke kraft fysiskt lyfta ett glas med alkohol. Så om jag lugnt låter tanken passera är det lugnt. Apropå vad majsan_nu skrev: just nu upplever jag det inte som en kamp. Tror jag. Kanske mer som någon sorts lågintensiv strategisk krigföring. En psykologisk krigföring. Tror jag klarat runt två månader nu faktiskt. Räknar ju inte dagar, men jag tror det är två månader. Det är måendet jag har svårast med. Att avstå från att dricka går ändå relativt lätt tycker jag. Det är allt det mentala som drabbar mig som jag inte har så lätt att hantera. Ny dag i morgon. Får hoppas på den! Kram till alla!

@torpet Heja dig! Och det är helt rätt. Tanken lyfter inte glaset. Tankarna kommer allt mer sällan och får allt lägre intensitet. Fortfarande kan jag få vin-flashar ibland, men då blir jag mest full i skratt och tänker ”Hoppsan, var kom du ifrån?”

Kram 🐘

@torpet Det mentala har också pockat på hos mig nu kring en månads nykterhet. Det känns jobbigt och sorgligt på samma gång men jag kan se nyktert på det och inte dölja och gömma mig med en flaska i en ”stängd garderob”. Nu måste jag ta tag i det svåra tunga slitiga arbetet/processen jag har framför mig. Jag vet min akilleshäl och ska sätta gräns, inte ta på mig den skuld och skam som jag vanligtvis bär. Den är inte min och hör inte hemma hos mig!
Kämpa på du och ta inte skit! 🌺

Lunchnotering. Ok dag idag. Förstår vikten av att göra saker i min takt och i det tempo som jag synkar med. Gör jag det känns allt lättare. Det känns dock som om allt går långsammare än när jag drack. Men inte så säker på att det förhåller sig så. Det kanske bara KÄNNS så. Jag märker också att jag verkligen gillar att göra saker metodiskt och mer planerat. Mer organiserat. Det är kanske så enkelt också att ju mer ordning och reda jag har i mitt görande, desto långsammare verkar det gå eftersom känslan av kaos avtar. Mindre kaos i huvudet nu när man inte dricker! Kram till alla.

@torpet Du släcker inte bränder längre och då behöver det inte gå undan så himla snabbt i kurvorna. Och jag är övertygad om att jobba organiserat och metodiskt är mycket effektivare i slutändan. Precis som man får mer gjort om man ser till att ta pauser och tänka på helt andra saker. Skratta med kollegor en kvart.

Se upp bara så du inte ersätter alkohol med arbete, det är många som gjort så. Byter ett beroende mot ett annat. Jag tror att man behöver tillföra lust och glädje i sitt liv på något sätt. Själv har jag börjat sjunga i kör och dansa linedance. I somras köpte jag mig en SUP som jag lärde mig paddla. Allt som inkluderar både kropp och knopp är perfekt återhämtning. Man kan inte bara fylla sitt liv med jobb.

Kram 🐘

Morgonnotering. Soligt. Är fortfarande seg mentalt. Känner mig tjatig som skriver det. Men måste vara uppriktigt här inne känner jag. Tack för pepp @Andrahalvlek. Det luriga för mig med arbete är att det är absolut roligaste jag vet. Mitt arbete är det som är roligast för mig. Har alltid varit så. Däremot ska jag kanske se till att hitta en fysisk aktivitet som distraherar mig bort från arbetet och de sega mentala tillstånden. Idag är ett typiskt dag för dag läge. Kram till alla!

@torpet Dag för dag läge - det är något jag känner igen! Trots många a-fria dagar är det det som gäller för mig... Att ha ett arbete som är det roligaste man vet låter underbart, men så klart att det kanske behövs lite avkoppling också!?! Ha en fin dag! 🤗 Kram

Morgonnotering. Uppe med tuppen. Även om det inte finns några tuppar här där jag befinner mig nu. Det nyktra börjar äta sig in i mig. Vet dock att det är skört. Ett glas och det är kört. Påminner mig om detta varje dag. Kram till alla.

@torpet ”ett glas och sen tar alkoholen över” typ något sådant klokt skrev kloka @andrahalvlek här någonstans i någon tråd. Stämmer ju så bra. Det är det enda vi har makt över är att inte ta det första glaset för då blir vi maktlösa inför alkoholen.
Väl kämpat!

Hej @torpet!
Kikar bara in och hejar på, även om du tycks klara den första tiden mycket bra.
Du har helt rätt i att man behöver vara på sin vakt- inte sänka garden. Så småningom byggs ett litet garde som står rätt stadigt.
Men oj vad ofta jag tänker på att det är en ynnest att jag fått chans och möjlighet att förändra mitt liv och bli nykter. Inget att ta för givet! Kram på dig. Ps. Mitt jobb är också väldigt kul, men fått kämpa med att jobba lagom- det går sådär 😍