Nu är det mycket illa för mig, aldrig varit så här mycket
Fokus på alkohol.,klarar mig 3 till fyra dagar utan, blev värre sen jag flyttade 1 september o vet inte egentligen varför. Trodde aldrig jag skulle sjunka så här långt ner, förlorar mig själv och snart mina närmaste oxå
Skit är vad det är

Har du alkohol hemma? Om du har det, så se till att få bort det, då är det svårare att bara greppa alkoholen när suget kommer. Bor du ensam ? Kan du inte ringa och prata med någon när du blir sugen, eller gå och hälsa på någon.

Idag har jag prata med 2 av mina väninnor om mina alkoholproblem. En av dom är nykter alkoholist sen år 2005 och hon tar mig på allvar medans den andra tycker att jag förstorar allt. Dom är bra att prata med båda två men tar det på olika sätt. Vem ska jag lyssna på tänkte jag först. För mig är det ett problem eftersom jag dricker vin, och röker som en tok, när jag är ensam, för att det är tråkigt. Jag köper aldrig bag in box utan en flaska, men i onsdags när jag var på systemet så kom en tanke, "räcker det? kanske jag ska köpa en liter" blev en flaska. Det kom som en varningsklocka för mig. Jag flyttade 1 september och efter det blev det mer drickande, sista veckorna har det blivit 2 ggr i veckan. Nu känner jag mig lugnare sen jag pratat ut och öppnat mig, redo att ta tag i mig själv igen. I somras klarade jag 54 dagar och mådde så bra, dit vill jag igen.
Ha de fint allihopa🤗

Hej!
Jag har nu varit alkoholfri i 9 dagar😊
Den här gången har jag sökt hjälp. Jag har varit till en alkoholterapeut en gång och även gått med i en grupp på Facebook som heter 12 steg till frihet😊Jag skrev där och det var många som kommenterade. En kvinna skrev till mig via messenger och erbjöd sig att bli min sponsor😄
Igår kväll var jag med på ett zoom möte, kändes inte så bekvämt först att ha på kameran men det gick bra och till slut vågade jag prata oxå.
Nu har jag beställt anonyma alkoholisters stora bok och tänker även vara med på ett zoom möte ikväll. Det känns så bra med en sponsor, vi har även pratat via messenger med kamera😊
Nu känns det mer äkta med allt, som att jag verkligen har insett att jag är alkoholist.
Ha det fint alla🥰

@Lyckan65 Jättebra att du har tagit steget och sökt hjälp! Jag har ingen erfarenhet av AA alls själv, men historiskt har de hjälpt SÅ många människor och jag hoppas innerligt att du har hittat din flock ❤️ Skriv gärna här på forumet och berätta hur det går!

Kram 🐘

@Lyckan65 Vad bra att du fått tag på sponsor och känner dig glad. Märks också på dina glada gubbar i din text😁. Det blir nog ett bra zoom möte ikväll.
Ha det gott💕

@Lyckan65 åh, vad härligt! Jag är i precis samma läge som du. Börjat delta i Zoom-möten online. Blir lite beroendeframkallande det med. När rädslan väl släppt så är det så givande att vara med på mötena. Jag har också haft ett fint första möte med min sponsor som ska hjälpa mig genom programmet och stegen.
Har provat allt tidigare för att hålla mig nykter och jag tror att det här är vägen att gå för att lyckas. Lycka till!

@Lyckan65 va glad jag blir för din skull, du har ju kämpat ett tag nu, så AA kanske blir jättebra för dig. Jag är jätteglad att jag provade på AA, jag lärde mig väldigt mycket. Mycket beror på vilka grupper och vilken sponsor man har, det är väldigt viktigt att det känns bra.
Jag hoppas att du kommer vara kvar i forumet oxå , så vi får följa dig hur det går.
Lycka till ❤️
Kram 💕sländan

Hej allihopa! Nu har jag varit alkoholfri i 1 månad och 20 dagar🙂Det har inte varit helt lätt alla gånger, speciellt på kvällarna har jag känt irritation och sug efter alkohol. Jag har då sagt till mig själv att jag ska då inte köpa nåt och dricka idag. Jag mår ju bättre och bättre, lugnare, bättre sömn, klarare i huvudet och framförallt väldigt stolt över mig själv. Jag tar långa promenader med min hund 2 ggr om dagen, minst 10 000 steg per dag når jag upp till. Jag går hos alkoholterapeut, vilket hjälper mig mycket, har även varit med på några zoom möten. Det känns så bra när jag kommit till insikt med att jag ska aldrig mer dricka alkohol.
Ha det fint🥰

@Lyckan65 Jätteroligt att höra att det går så bra för dig😀. Grattis!🎉🌟💫. Du har verkligen funnit en väg som är bra och som fungerar för dig. Det är en lättnad när man kommit till insikt.

Ha det gott🌷💕

@Lyckan65 härligt! Dag läggs till dag och plötsligt är det en riktigt ordentlig tid och erfarenhet. Tacksam för varje dag, att jag undviker fällor, kryssar mellan undervattensgrunden! Tummis på att vi fortsätter! 😊