Jag har tröttnat på att dricka vin i stort sett varje kväll. Men vet inte hur jag ska klara av att motstå. Sista 5 åren har det blivit allt mer vin på kvällar och helger. När jag kommer hem från jobbet, och ska laga mat, så åker vinet fram. Vissa kvällar blir det en-två flaskor, ibland tre, som delas med maken. Vi slutade handla hem bag-in-boxviner då det blev jättemycket vin. Handlar bara flaskvin nu.
Har tyckt att det är ganska gott att ta lite vin när jag kommer hem från jobbet, dels för att få koppla av och dels för att bara få tankarna att sluta surra. Men det här lilla vinet har växt sig större. Kämpar med vikten och försöker äta sunt men vinet ställer till med problem, går ju bara upp i vikt i stället.
Vid middagar med grannarna så blir dricker vi väldigt mycket och jag blir aldrig bakfull. Det är väl en varningsklocka, tänker jag...Säger ofta till maken, att ikväll eller i veckan som kommer, behöver vi inte dricka vin- men ändå så åker det fram vid arbetsdagens slut!
Min pappa var alkoholist och min ena syster hade problem med både alkohol och narkotika. Kan mitt beteende vara ärftligt?
Jag vill verkligen inte ha det så här längre. Vill ha en förändring på mitt drickande. Vill ha ett "normalt" förhållande till alkohol, om jag nu måste dricka förstås.

Välkommen hit till detta hjälpsamma forum!
Känner så väl igen mig i dina tankar kring alkohol som jag också hade innan jag bestämde mig.Hoppas du kommer känna stöd här och att det kommer hjälpa dig framåt så du slipper ha det så slitigt. Jag gjorde programmet här och tyckte det hjälpte mig en bit på vägen.
Lycka till solen-2011🌼
Kram från Pilla

Hej Pilla. Tack🤗Jag har precis gjort första delen i programmet. Än så länge känns det bra. Vill ju så gärna att jag ska kunna dra ned på vinkonsumtionen och må bra. Hitta mig själv igen..
Känns rätt skönt att jag hittade dem här hjälpen, nu har jag tagit första klivet.
Kram Solen

Hoppas programmet funkar för dig.
Ja precis,hitta sig själv.
Usch vad det tär på psyket att dricka vin,jag skyllde på allt utanför mig att det var saker som gjorde mig stressad och att jag va tvungen att lugna mig med vin.Idag vet jag bättre...det va vinet som gjorde mig stressad och skör i själen.
Må så gott
Pilla

@Pilla det är ju precis så jag känner. Stressad! Men det är som du skriver. Det är vinet som är stressen egentligen. Att få en ursäkt till att dricka. Suget som tar över.
Jag fick bra tankar och funderingar när jag gjorde första delen och försöka hitta vägar att bemästra Suget.
Idag är det 3 dagen utan vin!
Allt gott till dig!
Solen

Välkommen hit! Bra beslut. Det finns mycket att vinna med att sluta dricka vin. Boxar började jag inte med, däremot slutade jag köpa helflaskor för att det inte skulle bli för mycket, men om man dricker upp hela helgransonen (sv halvflaskor) på fredagkvällen, blir det rätt mycket vin ändå.
Jag hör till dem som rekommenderar en helt alkoholfri längre period, 3 mån, för att hinna få goda effekter av alkoholfriheten. Vinet gjorde mig slö, initiativlös och stressad.
Jag var tvungen att sluta ha vin hemma. Bytte ut mot alkoholfritt. För mig funkade det bra. Jag behöll vanan men slutade berusa mig. Men det var lätt att gå tillbaka till alkohol sen. Nu har jag slutat med a-fritt också för det mesta.
Grattis till 3 dagar. Tänker att dagligt vinintag påverkar väldigt negativt, så välkommen till hit, du har allt att vinna.

Hej @Solen-2011
Vi är många här som är eller har varit i samma situation som dig.
Mig har det hjälpt enormt mycket att läsa runt på andras trådar. Att skriva själv är oxå superbra, jag känner att jag liksom tänker högt och bättre när jag skriver ner mina resonemang.
Jag har ett hack i kurvan sen i torsdags och tar nu nya tag. Håller på att bearbeta och tänka över hur jag ska göra framöver med mitt drickande. Kanske helnyktert är den enda vägen?

Vi törstiga behöver stötta varandra och här är du bland vänner, inget dömande eller översitteri här. Så välkommen hit! ☀️

@Sisyfos Hej och Tack så mycket. Drickandet har verkligen gjort mig stressad. Ibland så har jag känt, "Jag måste få vin nu!"
Men det här känns skönt, att dels få vara med i programmet och dels få allt fint stöd av er i gruppen.
Har börjat gjort så, som du skriver, att köpa alkoholfritt när vi har lite fest hemma. Köper en eller två flaskor på Ica, och det känns mer än ok. Visst, jag har druckit lite vanlig vin med alkohol men är sträng mot mig själv och håller mig fredag eller lördag, och tar då 1 max 2 glas. Rädd för att bli berusad så jag tappar bort minnet! På den här lilla tiden jag varit med i programmet så mår jag bättre. Der här ska gå! Och det bästa är att jag har fått maken med på det här tåget nu och han stöttar mig och vill också sluta dricka mindre. Så skönt!

@Rehacer Hej! Tack snälla. Det stöttar verkligen att läsa runt o se att jag inte är ensam i det här.
Men, duktig du är som tar nya tag. Vi får nog kämpa tillsammans och aldrig ge upp. Kanske överväg att köpa alkoholfritt? Helnyktert har jag också funderat på, men just nu vill jag ha en förändring, är nog inte redo att sluta helt och hållet än. Känner att jag på den här korta tiden jag varit med, fått till en förändring, och mår bättre och rentav känner mig nog lite starkare med att kunna sätt gränser, håller mig till 1-2 glas vin fredag eller lördag. Absolut ingenting i veckorna! Som det var innan. 😍