@Torn jo, jag kommer kanske att bli den förste i världshistorien som bli skjuten på ett AA-möte! Faktiskt! Haha, skämt åsido, vet inte vad jag är rädd för egentligen men jag är den typen svarar på frågan: - ska vi börja på tyskakurs? Jag: - nej, du är tokig, jag kan ingen tyska!
Jag vill liksom kunna allt. Inte utsätta mig för situationer där jag känner mig vilse. Innerst inne förstår jag att det är just det jag behöver. Våga visa mig lite svag, inte vara så jäkla duktig jämt.

Min känsla är att de flesta är lite rädda inför sitt första aa-möte, jag känner fortfarande ett visst motstånd att gå ibland och vet inte varför eller så kanske det är för att jag liksom du vill ha kontroll på det mesta och veta vad som händer? Eller så är det som någon sa till mig att det är en rädsla för att må bra och bli frisk ?

Mitt mål är att komma iväg på 1 möte i veckan går lite sådär men ikväll blir det ett möte online istället, det blir det första för min del kanske utmanar jag mig med att testa ett ca möte istället har hört att de ska vara bra möten.

@Illaute Ha ha! Skönt att skratta och skämta. Värsta läget att prova på att släppa kontrollen på AA-mötet ikväll, bara gå dit för att se hur det är helt utan förväntningar. Observera hur det känns för dig, vad som händer inom dig.
Kram 🤗

@Illaute hejsan!
Jag har varit på några AA-möten online. Har inte hittat någon gupp som blivit min och har ingen sponsor. Men jag tycker att det stärker mig att höra andras delningar. Du behöver inte säga något eller ha kameran på. Så du behöver inte kunna något för att delta😊.

@Ase @starten på det nya @vår2022
Har bestämt mig för att börja med möten online och sen prova fysiska möten. Känner att jag kommer att behöva det framöver för att hålla min nykterhet. Klarar det inte på vita knogar som jag hört att det kallas när man bara skruvar på korken utan att ta tag i själva roten till drickandet, missbruket. Är uppväxt i en dysfunktionell familj med alkoholism och har nog haft problematiken med mig sen barnsben. Mycket att bearbeta och som måste ut för att jag ska kunna bibehålla nykterheten.
@Ase har också läst någonstans att CA ska vara bra möten som passar alla missbruk. Vem vet? Vi kanske hamnar på samma on-line möte ikväll!

@Illaute Bra plan! Alkoholism och dysfunktionell familj är även min bakgrund. Alla andras behov har gått före mina, och jag vet knappt vilka behov jag har då jag anpassat mig efter andra. Det har medfört dålig självkänsla, skam, skuld, ilska, kontrollbehov och livrädd för kritik, då jag förutsätter att den är dålig och det har jag svårt att ta. Nykterheten är en förutsättning för att börja processa och jobba med detta, en av anledningarna till mitt tidigare drickande.
Ha en fin kväll🤗

Måndag. Vaknar igen med lite huvudvärk och är jättetrött. Är helt införstådd med att det kommer att vara såhär framöver. Upp och ner och upp igen. Men det är ändå en underbar dans på rosor om man jämför med den Berg-och dalbana det är när jag dricker. Nu slipper jag ångest och känslor av självförakt som alltid visade sig dagen därpå oavsett hur mycket jag drack. Idag ska jag jobba och ikväll ska jag delta i ett AA-möte. Är lite pirrig och nervös inför det men också förväntansfull. Ser fram emot det och tror att det kommer att bli bra för mig.
Ha en bra start på veckan vänner!
Kram

Ikväll har jag deltagit på mitt första AA-möte online. Det var givande och jag kommer att delta på fler. Definitivt. Lyssnade bara den här gången men kommer säkert dela i framtiden. Det här var ett stort steg för mig och jag känner mig glad och nöjd nu när jag bäddar ner mig.
Natti vänner!

@Illaute Heja dig! Det är väldigt upp och ner i början. Men backarna och dalarna planar ut efterhand och plötsligt en dag har man fler bra dagar än dåliga. De dåliga fortsätter komma ibland, men det blir längre och längre mellan gångerna. Acceptans är viktigt. ”Idag är det så här, okej”. Påminner om tillfrisknande efter utmattningsdepression faktiskt. Jag har erfarenhet av båda delar. Man får låta hjärnan läka i sin egen takt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek tack för input! Ska försöka att låta allt ha sin tid. Jag blir alltid lite ivrig i det mesta jag gör. Jag vill sluta dricka och börja uppleva Hallelulja moments på direkten. Ska som du skriver träna på acceptans. Här kommer ju sinnesrobönen väl till pass.
En dag i taget. Ibland en timme i taget.

Vaknade lätt imorse och det var skönt att kliva upp. Annars vill jag bara snooza i all evighet och bara dra täcket över huvudet. Fortsätter det i den här riktningen så känner jag mig glad.
En spirande känsla av tacksamhet börjar gro i mig. Tacksamhet över allt möjligt som jag stött på under de senaste dagarna. Känslan poppar upp lite nu och då. Hoppas att den växer sig större och större för jag tror att jag kan hålla mig nykter på den. Det är inte den här fejk-tacksamheten som jag tidigare tränat på genom texter och meditation osv utan det är en genuin och äkta tacksamhet över det jag faktiskt har. Jag har inte känt så på länge…

@Illaute Vilken härlig känsla du har inom dig😁. Njut av din tacksamhetskänsla, den kommer att växa och växa och göra dig starkare och starkare💪. Vad bra att du gick och vågade gå på mötet och att du vill fortsätta. All hjälp som stöttar framåt och till nykterhet är så givande.
Ha det gott🌺

@vår2022 känns jättebra även om mötet var online och jag inte vågade säga något. Vet inte varför jag är så rädd…
Känner iallafall att jag vill fortsätta med möten och börja med 12-stegsprogrammet. Tror att det är en förutsättning för att jag ska klara att förbli nykter i all evighet. Smyger igång lite med online och snart blir det nog fysiska möten också.
Kan nog passa mig!

@Illaute Hej! Tror du att det kan vara skammen för att du hamnat i situationen att inte kunna hantera alkohol ”normalt”? För mig var det så när jag började i detta forum. Sedan är det ju ett fysiskt möte också, inget jag provat. Du verkar ändå starkt vilja gå så prova. Tror säkert det lättar när du väl är där. Många vittnar om glädjen och lättnade de känt efter ett möte.
Kör😁

@Illaute Hej! Tror du att det kan vara skammen för att du hamnat i situationen att inte kunna hantera alkohol ”normalt”? För mig var det så när jag började i detta forum. Sedan är det ju ett fysiskt möte också, inget jag provat. Du verkar ändå starkt vilja gå så prova. Tror säkert det lättar när du väl är där. Många vittnar om glädjen och lättnade de känt efter ett möte.
Kör😁

@vår2022 Säkert, så är det nog. Har alltid velat vara duktiga flickan. Kan själv. Har hållit mig där jag känt mig trygg. Det är nog där alkoholen varit en frizon. Kunna släppa på krav och duktighet.
Idag firar jag ju förresten 10 dagar! Tvåsiffrigt.

Tack @vår2022 och @Torn! Känns jättebra just nu. Är ju lite berg-och dalbana. Man vaknar på morgonen och undrar hur det kommer att kännas i kroppen och knoppen den här dagen. Nu är dalarna inte lika djupa och topparna lite mindre höga. Känner mig mer jämn nu och det trivs jag med. Lite mer glad och harmonisk, skulle jag säga. Det kommer att gå bra den här gången…..
Kram på er!