Grattis Yojo!
Hade inte läst så mycket i din tråd tidigare. Du började skriva när jag hade en forumpaus. Men vilken häftig resa du gjort. Tycker att du ska vara väldigt stolt över dig själv.

Snart 1 år och 11 månader som nykter!

31/12 firar jag 2 år som levande på riktigt!

Jag är tacksam och ödmjuk. Tack livet, gud, världsalltet, universums energier eller kanske rentav JAG själv, för att jag fick denna chans!

Min egen mamma fick inte chansen, hon är sjuk av alkohol och bor på ett hem för dementa. Tack, för att hon får hjälp. Jag är tacksam för att jag inte behöver ta hand om henne. Det skulle jag inte orka mer. Jag har sprungit så fort genom livet, hjälpt och hjälpt så att jag glömde och tappade bort mig själv, redan som liten flicka. Presterat och fixat för att duga. Varit perfekt, dämpat allt med alkohol.

Idag som 42 åring, har jag fått stanna upp, invänta själen, flickan. Bearbeta allt jag upplevt i min dysfunktionella familj.
Låta mig själv, med alla känslor, komma ikapp. Möta och börja förstå mig själv.
Tack, allra bästa terapeut, för att ha hjälpt mig att komma såhär långt. Att bli en lugnare människa, en bättre mamma. Ibland tänker jag att hon är en ängel, terapeuten. Hur kunde jag annars ha en sån tur? Att få en ny chans att leva? Mina barn har en mamma.
Jag är så tacksam!
Heja er alla som kämpar! Ni har styrkan!
🧚

Tack för fina svar 💛

Någon skrev i en annan tråd, att det är lättare att vara helnykter än att försöka sig på ”ett glas vin ibland”.

Så himla rätt. Det är lättare att släppa tanken ”undrar om jag nånsin kommer dricka med måtta igen”. Nej, det är lättare att vara helnykter och stabil. Än att balansera på alkoholens lina.
Dessa ord stärkte mig. Tack, fantastiska människor/forum! Era inlägg ger så fina insikter.

2 ÅR!
Idag har jag varit nykter i 731 dagar.
Tack till min vilja att leva, tack till min rädsla att försvinna från mina barn, tack till fantastiska självhjälpsböcker, tack till er här på forumet, tack till min bästa terapeut och tack till livet!
Jag är tacksam för att jag fått den här chansen till ett riktigt liv. Det har varit en lång väg ur självdestruktivitet, för läkande av gamla trauman. Det är inte en lätt väg och jag har förståelse för de som kämpar. Man blir aldrig klar. Hela livet kommer att vara en läxa med nya insikter. Inte alltid glittrigt och fnittrigt. Jag har mkt känslor att jobba med. Men livet med alkohol är inte heller glittrigt eller fnittrigt, livet med alkohol är ångest, hjärtklappning, skam, misär.
Livet som nykter är frihet! Hjärnan är fri. Jag kan vakna lördag morgon och ge mig ut för en promenad och njuta av den. Men det bästa av allt - jag är närvarande och klar, tillgänglig för mina barn! Kanske en naturlig sak för andra, men för mig är det magiskt! 🍃
Gott Nyktert År! 2022!
Heja oss!🌞💙

Du är min ledstjärna med, @joyo, hejar på dig även om du inte behöver, och ligger straxt efter som alla dagar. Så glad när du kikar in och att du har det så bra. Grattis till två år, stort. Kram ❤️

@Se klart
Ni är stjärnor! ⭐️
Jag blir glad av er pepp! Kommer in för sällan. Men inser varje gång hur mycket det ger att skriva av sig här. Både att formulera tankar svart på vitt och att se hur gott det går för er! Det är glädjande!
Ni är helt fantastiska!
Kram💓

@JoYo GRATTIS till två år. Minns att du var viktig för mig när jag började skriva här. Jag har ju också två år nu. Så himla skönt. Nu fortsätter vi bara på den inslagna stigen och fortsätter att njuta av att slippa dricka.

Kram!

Tacktack kära medkämpar!
2 år!! Grattis till er också!
Tänk… för flera år sen, när kampen började, långt nere. Wow! Bara vi som vet, vet!
Kampen. Rädslan att falla. Nu när vi är uppe, ska vi hålla oss här! Finns aldrig aldrig någonsin en anledning att riskera det här!

Heja oss!

Kram ⭐️

@JoYo Tack för att din tråd finns, stort att läsa dina inlägg o även alla övriga "gamlingars" kommentarer...Det ger lite perspektiv för oss nyare (men även jag börjar kanske bli en lite "nygamling" med de dagar jag samlat på mig!?!)
Hursomhelst så siktar jag på lika (minst) många a-fria dagar som du har! Men jag förstår ju att det inte är superlätt hela vägen...
Tack för inspirerande läsning!
Kram från mig 🤗