Oj, den råkade åka iväg.. :) här e jag lillesyrran som har tappat kontrollen över drickandet. :) tänkte skriva mitt första inlägg så råkade jag visst klicka i väg det.. Jag har följt med här på forumen nu till och från i september och jag tycker det är så skönt att höra era berättelser. Tack. Känner igen mig både här o där.
Jag måste sluta dricka alkohol helt antar jag,
Nu ska jag gå o sova
Tack till alla er

Li-Lo

Välkommen!

Hej Lillesyrran, fint att ha dig här. Blir påmind om hur många som läser en tid innan en känner sig redo att skriva själv. Tack för att du sätter ord på det. Jag ser att det är några dagar sedan du startade tråden och som du säkert redan noterat kan det ta ett tag innan en ny tråd får fart. Om du vill får du gärna berätta mer om hur du tänker inför att förändra dina alkoholvanor. Vilka drivkrafter du har till exempel? Om du vill :-).

Varmt välkommen igen
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Hej @Li-Lo , tack för ditt svar , det som egentligen var viktigast tror jag var för mej att ta första steget att skriva här ens. Men ja , jag har kommit till en punkt i mitt liv där jag känner att jag vill och måste ändra på mina dryckesvanor . Jag vet inte om jag direkt har nått botten och jag vet inte om jag har bestämt mej för att sluta dricka helt. Det känns alldeles för drastiskt! Samtidigt som jag vet att jag inte kan dricka måttligt, det går bara inte. Jag har druckit för mycket och för länge och ja behöver sluta med det. Jag har lyssnat på en massa podar o böcker om beroende, alkoholmissbruk mm senaste tiden. Det peppar mej , samt att läsa här i forumet , om alla som tampas med denna alkoholdjävul. I dag är det dag 5 för mej, det har gått bra faktiskt, men har ju haft en del sug på kvällarna och huvudet är som inpackat i bomull eller nåt, känner igen detta sen när jag slutat med nikotin. Och är jätte trött och sover som en kratta. Men känns skönt att kommit så här långt iaf 😝 Jag tänker och siktar på att jag ska ha ett längre uppehåll. Känner mej faktiskt hoppfull , trots att det är fredag i morgon!😅

Hej och välkommen.
Grattis till 5 dagar :) Och slutat med nikotin grymt starkt gjort, det är nästa steg för min del kan inte säga att jag ser fram emot det.
Då blir det första helgen nykter som kommer, har du något inplanerat ? Om inte försök hitta på saker att sysselsätt dig med under helgen så tiden går snabbt och du inte hinner tänka ;)

Hej och tack!@starten på det nya :) ja nikotinet blev jag av med helt för över ett år sen tack o lov. Det är ju inte det lättaste Heller! Nä , usch, man ser inte fram emot att slåss mot sina beroenden! Ja denna helg ska bli nykter, förra helgen gick inte så bra , fast det var tanken . Men känner mej mer motiverad nu! Så har hoppet uppe! :) ja jag har planerat in diverse sysselsättning till helgen. Och ska tillåta mej äta precis vad som helst hela dagarna o kvällarna !Haha Lycka till till dej med nikotinet oxå :)

@Lillesyrran Välkommen hit och grattis till dina 5 dagar🤩. Det kan vara kämpigt med sömnen den första tiden men det bli bättre framöver. För mig hjälper det att tänka att det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig och få balans igen efter att den blivit misshandlad med för mycket alkohol. Därför får man rådet att vara nykter 3 månader vid för hög konsumtion. Då vet jag varför min sömn går upp och ned samt lätt huvudvärk av och till. Den verkar dock nu ha gett med sig, är nu på dag 47. Suget har inte varit så kämpigt, mer att hitta på nya vanor. Drack ju varje dag sista åren en 24/7 vana😝. Dock har alkoholdjävulen lurpassat några gånger och velat att jag ska ta till alkohol vid olika känslor, men jag har genomskådat den och bett den fara åt…

Mår dock så mycket bättre nu och min oro, ångest, dåliga självkänsla och självförtroende är inte alls så påtagliga. Jag kan stå ut med lite dålig sömn då jag vet att jag är nykter och att jag är snäll mot min hjärna, kropp och låter den få läka och rehabilitera sig🥰.

Starkt gjort att sluta med nikotinet! Den biten har jag kvar med mitt snusande.

Ha en fin nykter fredag💕

Kämpa på Lillsyrran, och ni andra.
Nån som har nån ide på vad man kan göra en fredag kväll för att aktivera hjärnan och slippa tänka på supen?
Har upptäckt att bara åka och sätta sig på ett cafe hjälper mig, jag vill gärna ha nyktert folk som sitter runt omkring och pratar, då kan jag slappna av med en kopp kaffe. Har hittat ett cafe som drivs av en kristen förening.
Ingen risk att man stöter på gamla supar kompisar där som vill att man ska hänga och ta en sup.
Sitta hemma i soffan gör att jag får krypningar i kroppen, även om sambon är hemma.
Det blir bara att vi sitter och stirrar i varsin telefon.

Tack för pepp alla ni@vår2022 @Kebne1 @Tikka ! Ja känns skönt att sitta här dag 6😀 för bara nån vecka sen var det helt otänkbart att sitta hemma i soffan (speciellt en fredagkväll )med ett glas kall cola o en påse blandgodis!
Jag tyckte hjärndimman eller vad man ska kalla den var bättre i går, idag e ja g så trött så trött så de e helt galet. Ska de var så här i flera månader alltså? 😝
Vad duktiga ni e alla som varit utan så länge redan , jag har svårt att se att jag ska klara tre månader! Jag tar en dag i taget, men ska verkligen kämpa för att fixa det. Heja heja @kebne1! Ja vinet e min djävul oxå, nu ska vi stå emot han hela helgen!👊🏼
@Ticka , ja allt som får en att hålla sig borta från drickat är bra och undvika och speciellt dom som drar med en i träsket. Själv e jag så trött så jag orkar inte ens göra nåt, skönt att bara sitta i soffan o läsa i forumet och skriva lite. 🙂
@vår2022, ja sjukt vad natt ångesten och alla katastroftankar försvann med alkoholen! Precis ,de går an att sova dåligt och ytligt så länge pankikänslorna håller sig borta. Speciellt om man vet att de blir bättre.
Tacksam över att jag kommer att somna nykter ikväll!🙏
Njut av en underbar nykter fredagkväll alla! 💕