Hej alla stolta krigare.
Jag är tillbaka. Var en flitig räv som började skriva dagbok här på forumet.
Dag för dag. Använde många citat såsom ”fridens liljor” ”nykter såinihelvete” körde båge med utsläppt hår. För er som inte minns mig så är jag som sagt dryga 50 men ser ut som dryga 40. Jag menar inte att vara dryg 🤣men så är det. Kanske eg alltid inte varit till min fördel gällande mitt mående och mitt slavande under alkoholens käft. Jag är gift särbo (sedan 2 år tillbaka. Vi har hängt ihop i 25 år min fru & jag. Hon är världens finaste människa/kvinna. Utan henne hade jag inte knapprat med en alldeles för stor tumme på denna ”byfånen5” just i detta nu. Jag har ett bra jobb inom skolvärlden. Jag har underbara ungar utflugna och så har jag ett gudabenådat barnbarn. På min fritid åker jag mycket mc. Jag tränar 5-6 ggr i veckan på gym.
Har vänner och en fin släkt. Har kommit till insikt att rutiner är otroligt viktigt för mig. Nu ligger jag i frugans säng och tänker ta tag i mitt liv. Att ha kontroll över mitt liv och leva sann mot mig själv är målet. Helt enkelt må bra, var var jag igår? Vem pratade jag med på mobilen? Ja ni vet. Kapade relationer. Jag har gjort en klassisk alkisresa till vad jag kallar bottenträsket. Jag höll på med 4 olika sporter fram till jag var 35 bast. Drack inte ens en öl på vardagarna fram till jag var typ 42. Sedan smög sig skiten på mig och jag blev till sist kysst av vodkan. Som sagt lov, ledighet, semester är inget bra för mig. Ni vet från att ha varit en aktiv pappa till 3 goa ungar som alla höll på med sporter. Till nu. Jag har svårt att fylla min tid numera. Vilket får till följd att alkoholen blir allt mer mitt allt. Vad har jag eg att gnälla över ? Jag har blivit inlagd på avtrappning på ”vilohem” 3-5 dagar vid tre olika tillfällen. Jag har varit nykter såinihelvete i ett år. En gång lyckades jag i 6 mån. Testat samtal. Är inskriven på BM. Tagit antabus. Håller jag mig nykter i 3 månader så skall de utreda mig gällande ADHD. För att snabbspola lite så är jag beroende av alkohol. Känner en sådan kärlek till den. Öl och vin blä, bättre med det tunga artilleriet såsom whiskey & vodka.
Lurade på ämnesraden… vodkakyssen.
Jag är en sensitive inkännande man. Vilket jag livnärt mig på i mitt liv. Jag har jobbat med trasiga ungdomar och tsm med dom gjort stor skillnad. Jag har alltid varit en vägvisare. En vägvisare för andra men inte mig själv.
Men en stadig sup vodka för mig är en rofylld kyss. Jag vaggas, jag slipper livets ok för en stund. Jag blir lugn och känner mig för stunden harmonisk. Usch det låter illa, men så är det. Jag har druckit stenhårt i perioder. Jag har pratat öppet med mitt jobb om det. Mina nära & kära vet likväl om mitt kassa förhållande till alkohol. Vilket gjort att jag dragit mig undan mer och mer. Återställarna kom in i mitt liv för 5-6 år sedan. En stadig sup och sedan ungefär som ett skönt halsbloss lugn och ro. Bye bye till ångesten iaf för stunden. Hursomhelst jag tänker skriva naket om minnen, om mig och livet. Tänker börja med dag 1 imorgon. Idag slutade jag dricka vin kl 09:30. Så imorgon blir min dag 1.
Hoppas ni vill hänga på mig!
Fridens liljor

Li-Lo

Välkommen tillbaka Sigge69!

Det är med värme jag läser ditt inlägg. Naturligtvis gör det mig ont att höra att du har det kämpigt samtidigt är det tydligt att du inte kommer ge upp och det låter som att du plockar upp ledtrådar längs vägen och använder dig av dem framåt. Du skriver "En vägvisare för andra men inte mig själv", gissar att vi är många som skriver under på det. Brukar tänka att om vi kunde vara oss själva nog skulle vi inte vara flockdjur. Ensam är inte stark, bra dräng reder inte sig själv och att sköta sig själv innebär inte att skina i andra.

Ge och ta emot är vår grej. Och du gör ju så fint genom att söka dig till platser där du kan göra just det. Du ge och är redo ta emot.

Hopp om en fin vecka

Li-Lo
Alkoholhjälpen

@Sigge69 hej!
Jag förstår inte hur jag har kunnat missa ditt fina inlägg 😊.
Jag känner inte dig från förr men ser fram emot att läsa mer av dig nu.
Hur går det för dig?

Hej Sigge, jag är ny här. Känner igen mycket i ditt inlägg. Jag har också jobbat inom skolvärlden men kunnat sluta jobba pga lyckliga omständigheter. Men jösses vad jag kunnat sippa vin i tid och otid. Nu har jag slutat och jag kommer aldrig börja igen. Är sport-kvinna. Idag 54 år. Så mycket liv kvar att leva utan vin!