Kvällsnotering. Fin dag. Inget speciellt hände. Nu TV. Lite trött på den där TV:n ärligt talat. Ska nog börja läsa istället. Var ute i skogen. I kylan. Det var vackert. Inte tänkt på alkohol alls idag. Märkligt hur den kryper in i kulisserna efter ett tag. Hur den liksom inte är central längre. Funderar på vad jag tycker om den där alkoholen. Förutom det uppenbara att jag inte mår bra av att dricka den... Den är så lurig att jag inte ens vet vad den ÄR. Varför jag behövde den så akut regelbundet? Varför den tog så mycket PLATS? Nu konstaterar jag iallafall att jag är utan den och att det gör mig gott. Kanske inte behöver analysera mer än så... Kram till alla!

Lunchnoterig. Soligt och krispigt. En typiskt nykter dag! Känner hur grundlugnet växer till sig både i kropp, själ och psyke nu i mitten av tredje månaden som nykter. Det är den där långsamma uppbyggnaden som jag intuitivt så starkt litar på. Tålamodet är mitt viktigaste verktyg. Kram till alla.

@torpet Bra jobbat! Jag tycker mig se hur du sakta men säkert mår allt bättre. Det händer saker med ditt tänk. Tålamod är grymt viktigt att ha. Det tar sin tid det här, det är fullt normalt.

Ha det gött!

Hej @torpet,
Åh vad det blir varmt i den här bitande kylan att läsa din tråd. Klart du ska vara STOLT med stora bokstäver. Noterade att du skrev om mullret under ytan, ett annat liv som närmar sig. Det är sant. Det förminskas inte utan fortsätter. Jag tänker aldrig längre på alternativet ”dricka” men varje dag: tacksamma stunder över nykterheten. Ett rikt liv! Ett liv jag orkar bära även om det är i varje fingertopp. Men jag orkar och jag lever.
För två år sedan firade jag ett av mina vuxna barns födelsedagar med att dricka för mycket redan under firandet och sedan fortsätta dricka när jag kom hem.
Mitt i veckan. Med jobb att sköta. Människor att ansvara för. Stress att hantera. En gåta är det- hur vi orkade.
Heja dig nu, heja krispet, skogen och orken att hålla i! Kram.

Kvällsnotering. Tack för pepp och heja till er också! Ja, med tanke på hur trött hela min kropp och hjärna är nu efter ett par månaders nykterhet är det sannerligen en gåta hur jag orkade att överhuvudtaget existera då jag drack. Nu ska jag sova som en stock igen har jag tänkt mig. Kram till alla!

Kvällsnotering. Känner att jag går på relativ tomgång. Inte som något negativt. Men skriver inte så mycket här för tillfället. Läser runt på olika trådar. Det är bra för processen. Mycket kloka ord som stöttar och hjälper på den här resan. Gör dock den dagliga noteringen här som jag lovat mig själv. Det hjälper för att inte halka. Jag önskar alla styrka! Kram.

Bra jobbat Torpet💕. Att sova när man behöver det, är läkande. Och som du själv säger, vår sömn har inte varit bra på länge, utan alkoholen har förändrat hjärnan, så sömn och mycket annat inte är av god kvalitet. Med tiden får dom flesta bättre sömnrutiner, och därmed mår bättre utan alkohol. Mycket positiva saker, som händer i våra kroppar, när vi slutar förgifta den. Kram🤗

Förmiddagsnotering. Tack för tillrop! Ja, känner mig relativt stabil i nuläget. En del problem som omger mig med relationer och familj gör också att jag inser att om jag ska reda ut allt det måste jag både vara nykter, sova bra och aktivera kroppen. Finns inga alternativ. Och det är sant att det positiva kommer. Det smyger sig på från grunden. Kram till alla!

Kvällsnotering. För tillfället endast mina (till mig själv) utlovade dagliga noteringar här. Ligger lågt med formuleringar och tankar. De dagliga noteringarna har funktionen av ramverk och påminnelse. Funkar bra. Gråmulen och nykter lördag. Kram till alla och styrka där var och en av er behöver den!

Morgonnotering. Har börjat lite smått med mindfulness övningar innan insomnande. Fungerar mycket bra. Ett mycket bra nyktert alternativ för att "komma bort" lite. Plus att det stillar kroppen på ett mycket behagligt vis. Efter en sådan övning kommer sömnen utan tveksamheter. Idag lite julklapps fix och allmänt lugnt tempo på agendan. Om cirka 10 dagar har jag nått de berömda tre månaderna. Det känns underbart och jag ser fram emot månaderna som följer efter det. Mullret som kommer underifrån ska få välla in över mig och placera mig på stabilare och stabilare mark. Det mest konkreta skillnaden jag noterar hittills är helt klart det inre lugnet. Hur det hjälper mig dagligen i alla tänkbara vardags situationer, men också i olika lägen som kanske kan klassas som skarpa lägen, konflikter och dylikt. Kram till alla och trevlig tredje advent!

@torpet Skönt med ett hoppfullt inlägg från dig! Att du verkligen märker stor skillnad - och uppskattar ditt nya nyktra liv. Dina korta inlägg senaste tiden har bekymrat mig lite. Har funderat på om du varit utarbetad eller deppig. Men du verkar må bra och det är huvudsaken 🤩

Kram 🐘

Tack alla fina som ger peppande tillrop! Ja, jag mår relativt stadigt. Finns dock familje -och relations frågor som känns oöverstigliga för tillfället. Detta tär något oerhört på psyket. Jag besparar er detaljerna. Dessa problem är inte direkt relaterade till mina före detta alkoholvanor eller min nuvarande nykterhet. Däremot får jag inte panik av svårigheterna på samma sätt nu som när jag också drack. Ska jag ha NÅGON chans att hitta lösningar på de här relations frågorna är nykterheten ett måste. Jag tränade i morse och det är såklart belönande att känna hur kroppen svarar och blir starkare och hårdare. Jag fortsätter! Kram till alla!