Dag 64. Härlig hundpromenad i det vackra vädret. Snön gnistrar så vackert i solskenet. Har fortfarande inte fått symptom på covid och hoppas det håller i sig. Maken har feber som går upp och ned men mår rätt ok. Det är värst på kvällen. Nu blir det mycket serietittande och jag tycker även om att se dokumentärer av olika slag. Inget sug på alkohol, så skönt. I vanliga fall skulle det gå åt åtskilliga BiB vid det här laget.

Ha en fin dag❄️💕

@vår2022 ha en fin dag!
Bra att du kan aktivera dig på dagarna.
Hur var det,, var det positivt för covid på maken?
Många har influensan här hos oss nu.

Hoppas att ni får vara pigga och friska snart. @vår2022 vilken strålande dag för hundpromenad idag 🐕‍🦺 Jag fick en riktig längtan efter ett glas vin idag när jag gick på stan, sen skulle jag hämta bilen i P-huset och i entrén stank det av öl och fylla. Vinsuget försvann fort 😝

@Tikka Han har gjort snabbtest som visade positivt för covid. Sedan gjort cpa test på vc för att konstatera om det är covid. Har inte fått svar ännu på 1177.

Dag 65. Ny nykter morgon, härligt! Maken konstaterad med covid, mår bättre och febern verkar vara borta. Jag mår bra men ska ta test på torsdag, behöver göra det enl smittskyddsläkaren fast jag inte har symptom. Det var delta varianten.

Funderat på det här med att räkna dagar, på forumet finns olika tankar om det. Jag börjar alltid mitt inlägg med antal dagar nykter. För mig är det en sporre att räkna och skriva dagen, att se hur antalet dagar ökar för varje dag och hur längre bort jag kommer från min senaste dag då jag drack alkohol. Ser fram emot att skriva dag 365 och då har jag genomgått alla dagar och högtider under ett år🤩.

Diskuterade med maken angående tankar och föreställningar om att dricka ett glas vin. Tidigare var det en förhöjare med ett visst vin till en viss rätt, men på senare tid var det skit samma vilket vin det var, bara det var vin. Visst köpte vi ett fint vin till maten ibland men det spelade egentligen ingen roll. Avslappning, mys avnjuts med ett glas vin som till slut blir en flaska eller mer. Sedan ångest, bakis…inte speciellt mysigt och avslappnande. Hjärnan har blivit så betingad att förknippa alkohol med mys och avslappning och det finns inget annat som kan ersätta det. Tyvärr har en bugg uppstått i programmet och nu vill hjärnan ha alkohol i alla stämningslägen, även vid ilska och oro och den vill att man ska dricka så länge man orkar, tills reptilhjärnan vaknar😱.

Programmet i hjärnan måste uppgraderas så att andra sätt sätt nyttjas för att må bra. I min uppgradering kommer en varning att lösa ut om alkohol finns i min närhet, minnen och känslor av obehag sätts igång om jag skulle lyfta ett glas.

Så ser min framtidsversion ut😀. Ha det gott där ute💕

@vår2022 Hoppas ni övriga får fortsätta att vara friska o att maken kryar på sig snabbt!
Precis som du så ser jag verkligen fram emot dag 365!!! Då är det dags att fira...Då vet vi hur livet kan se ut...
Allra helst utan covidsjukdomar!
Kram 🤗

Skönt att maken din mår bättre @vår2022 Vilket lurigt gift alkoholen är. Det börjar så mysigt och fint men för många av oss kan det sluta i katastrof.

💓🤗

Dag 66. Fortsatt inga symptom på covid. Imorgon cpr test. Är uppe längre på kvällarna och sover längre. Satte klockan på väckning för att inte sova för länge. Väcktes 7.30. Tycker om att dricka kaffe i sängen, läsa nyheter, skriva här tillsammans med mina snarkande hundar. Ca en decimeter snö har kommit och några minusgrader. Nu har vi varit i karantän sedan den 25 december. Dagarna blir sig lika. Vid kl 11 lång hundpromenad i skogen, idag skotta snö, elda i spisen, lunch. Mer ved i spisen, städa upp lite, Netflix, radio, bok eller svtplay. Laga middag, mat till hundar, diska och sedan en serie till sent och dags att sova. Rätt skönt ändå, det har varit stressigt och jäktigt sista tiden. Karantän pågår under nyårsafton så det blir bara maken och jag samt hundarna. Vi ska planera något gott att äta och be grannen handla åt oss.

Ska skicka in en jobbansökan idag och förbereda inskrivning på Arbetsförmedlingen. Det är en hel del kring det med olika pappersintyg hit och dit. Nu är det inte många dagar tills en ny verklighet inträder, inget jobb att gå till eller sjukskriva sig från. Ska lämna tillbaka jobbdator och mobil 3 januari. Fortfarande svårt att förstå denna nya verklighet. Hur ser det ut om några månader, ett halvår, nästa jul? Svårt att planera något, semester, det är bara att ta en dag i taget, vänta på svar om man får komma på intervju. Nästa år innebär att stå ut, massor av tålamod och tolerans. Det innebär också att skapa nya rutiner med inslag av mycket träning av olika slag för att stärka mig fysiskt och psykiskt för att orka stå ut och vänta.

Men viktigast av allt är att fortsätta vara nykter, låta hjärnan återhämta sig och bli stabil igen. Tack vare nykterheten gräver jag inte ned mig i denna situation med massor av ångest och oro, läkning pågår. Mitt i detta känns det på något sätt lite spännande, jag kan inte till fullo kontrollera och planera min tillvaro som jag brukar, jag måste acceptera min tillvaro och ha tilltro till mig själv och min förmåga, self-efficacy. Det är den viktigaste ingrediensen till att få ett nytt jobb, att man tror på sig själv. Det visar många studier. Just nu har jag det och ska surfa på den vågen😀

Ha en fin dag💕

@vår2022 Det kommer att bli bra för dig. Med din positiva och stabila inställning så kan det inte bli annat än bra. Som du säger så är nykterheten det viktigaste, det andra löser sig. Sen behöver vi försöka att inte oroa oss för sådant som vi inte kan påverka. Vi gör det vi kan.
Lycka till med ditt pappersarbete idag 🤗

Dag 67. Livet går sin gilla gång här i karantänen, känns som en lång tid fast det inte är mer än sjätte dagen idag. Man blir lite trött och seg av att bara och kan liknas med att vara bakis på något sätt. Största skillnaden är att ångesten och det dåliga samvetet inte är det första som säger god morgon till mig och de är inte närvarande hos mig. Det är lugn och ro som råder och det är ok att bara vara. Suget efter sött är stort och även det har jag tillåtit. När jag drack vin åt jag aldrig sött, kunde avvara det bara jag fick vin. Nu äter jag sött men tillåter inte vin, bättre så.

Ha en fin dag💕

Exakt samma här! Drack vin men inget sätt. Nu sötsugen! Hittade sötlakrits utan socker, Nellies. De räddar mig🙏🏼@vår2022

Käka så mycket godis frukt och bär som krävs. Nykterheten är viktigast. Eventuell trivselvikt tar man tag i längre fram. Som sagt bättre lite rund och frisk, än full och dum. Kram🤗🤗✨

@Kebne1 Tack för tipset! Min passion är lakrits och just nu färsk finsk fylld lång lakrits😋. Märker att magen också reagerar av mängden lakrits, tur att vi under covid sover i separata rum…😝