@miss lyckad Ja, har tagit fasta på det, nykterheten först sedan vikten och din alkoholmage försvann väl efter ca 6 månader?🥰

Jag tror att vissa har bytit ut mat mot alkohol, dom kanske får mer muskler och lite hull, efter A-stopp, vilket kroppen behöver. Men sådana som mig, som åt normalt, men drack alkohol på kvällar och helger, fick en ölmage, smal förövrigt. Märkte ju snabbt att fyllehullet, dvs svullnaden som kommer av att alkoholen förstör cirkulations-systemet i kroppen, försvann snabbt. Däremot så hade jag fått typ 10 kg, övervikt, mest mage, försvann succesivt. Det är ju lättare att röra sig, böja sig utan ölmage. Det gjorde att jag ville röra mig ännu mer. Jag blev gladare och spralligare när jag slutade dricka. Framförallt när jag förstod att jag kunde vara alkoholfri för gott.❤️

@miss lyckad Ja det blir roligare att röra sig när det märks i kroppen. Tycker att ansiktet ser mindre plufsigt ut. Kör halvtimmes träning ett par gånger i veckan, både styrka och kondition. Ska utöka till fler pass nu när jag måste skapa nya rutiner i mitt arbetssökande. Sedan går jag hundpromenad drygt 6 km per dag i skogen. Det jag märkt är att jag njuter ännu mer av dessa promenader nu, ser skogen, detaljer och färger. Ja, det är roligare att vara nykter och jag ska göra allt för att också vara alkoholfri för gott😀. Grattis i efterskott till dina 6 alkoholfria år!🌟💫🌸 Du är verkligen en förebild❤️

@vår2022 Har läst ikapp här, har inte alls varit aktiv här de sista veckorna. Men det glädjer mig att Du kämpar på! Trist med sjukdom och trist att inget nytt jobb dykt upp.. än. Men du har en fin inställning till allt och jag är övertygad om att det kommer lösa sig även på det planet för dig!
Är stolt över dig på något sätt, fast jag inte känner dig, är det weird? Men så känns det! Du har klarat din nykterhet så himla klockrent och är ett föredöme! Önskar jag kunde knalla efter i dina fotspår.
Gott slut på 2021 och så önskar jag dig och de dina ett fint 2022! 🤗

@Rehacer Men tack snälla fina du❤️. Blir alldeles rörd av dina ord. Tänker ofta på dig och hur du mår. Du var den första som jag pratade med på detta forum i din tråd. Uppfattade dig som en klok, trevlig och omtänksam tjej, vilket stämmer, och du välkomnade mig. Du uppmanade mig att starta en egen tråd😁. Vi kan slå följe 2022 om du vill. Kram och Gott Nytt År till dig och de dina samt hunden🐕🌟🎉

@vår2022 Ja, nu är det tid för att slå följe, väldigt skakigt och trevande men så får det vara. Vill gärna ha ditt sällskap. 🤗

Dag 68. Efter att ha läst @Axianne inlägg idag om sin resa har jag kommit till en ny insikt.

Jag har så många gånger ”tänkt” att jag borde sluta dricka men bara för att slippa konsekvenserna av drickandet, ångest, skam, skuld, bakis men inte mer än så. Jag har egentligen inte velat ge upp den effekten som alkohol ger mig, lugn, upprymdhet och modighet. Vid uppehåll, bara haft ett lite längre, har jag fokuserat tankarna på när jag ska dricka igen och hur festligt det ska bli. Konsekvenserna har lyst med sin frånvaro då jag förträngt dem till en pytteliten yta i hjärnan. Efter uppehållet ökade mängderna till att dricka varje dag, med ännu värre konsekvenser än tidigare men jag ville inte sluta ändå, ville bara slippa vara bakfull med ångest mm. Jag ville dränka mig i vin varje dag oavsett konsekvenserna, det var fan värt det!

Jag kan inte tydligt förklara hur det gick till att jag denna gång har en helt annan inställning. Bilden jag ser framför mig när jag tog beslutet, var att jag nog nått botten, jag pallade helt enkelt inte att dricka varje dag mer, jag var slut både psykiskt och fysiskt. Jag ser mig kräla på botten och be om nåd. Fyllepluffs, rödsprängda ögon, skakig och rädd. Hur fan ska jag klara av att leva utan mitt vin varje morgon, eftermiddag och kväll? Vem blir jag då? Vem är jag utan alkohol? Men någonstans inuti mig kom en urkraft när jag låg där på botten och jag bad min man om hjälp att påbörja denna resa mot nykterheten. Att inget vin skulle komma in över vår tröskel mer. Hade då inte tagit beslut om hur länge uppehållet skulle vara.

Jag har insett att det kan det nog vara så att jag inte fokuserar på alkohol mer och planerar hur gott och mysigt det ska bli att få ta ett glas igen efter att jag varit så duktig och avstått ett tag. Jag fokuserar på att aldrig mer dricka och glorifierar det. På hur fräscht och sant liv jag ska leva, inte i lögn och inte i smygande. Att jag ska styra mitt liv, vara fri och slippa alkoholdjävulens grepp om mig. Att jag ska ta hand om min stackars hjärna, min kropp och mitt psyke.

Tack för din berättelse @Axianne det gav min ännu mer insikt och motivation att fullfölja det jag påbörjat, ett nytt liv i nykterhet, idag har jag varit nykter 68 dagar😀.

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År och kommer att skåla med er i alkoholfritt bubbel kl 24.00. Nästa år blir ett bra och nykter år!💖🎉💫🌟

Så sann och uppriktig din berättelse är @vår2022 Grattis till dina 68 dagar. Jag skålar med dig kl 24:00. Även jag i a-fritt bubbel.
🎆🤗

@vår2022 Även jag kommer att skåla a-fritt - om jag är vaken kl 24! - annars får det väl bli lite tidigare...
Och stort grattis till dina a-fria dagar 👍
Kram 🤗

@vår2022 Jag kliver in här och önskar dig och alla andra under ”vara alkoholfri” ett riktigt gott nyktert år! 🤗 Du betyder mycket för forumet @vår. Många som hämtar inspiration från dig. ❤️ Och enligt mig har du valt helt rätt taktik för att få ett härligt friskt liv. Att inte dricka alls innebär en frihet och ett lugn som jag inte trodde gick att uppnå. Att inte vilja dricka en giftig beroendeframkallande substans som förstör så mycket för så många är något att vara riktigt stolt och mallig över!

Jättebra kämpat av er alla! Och om någon åker på ett återfall, upp på hästen så fort det bara går, skäms inte, ge inte upp. Alkoholdjävulen är en fruktansvärd motståndare som måste bekämpas stenhårt! Och det är så mycket värt det.

Gott nytt år!

@Torn Tack så hjärtligt för dina ord❤️. Det betyder mycket för mig. Tackar också er alla under ”det vidare livet” för att ni stöttat, tröstat, delat med er av erfarenheter och peppat. Det betyder mycket för oss rookies som stapplar in rädda och med vingliga ben.

Gott Nytt År💖🎉💫

Läste att du hade fått besked om bekräftar covid, jag hoppas det stannar vid lindriga symtom och att ni får en så bra nyårsafton som nu går :)
Jag håller också med Torn du är en riktigt frisk fläkt som sprider energi, omtanke här på forumet.

@starten på det nya Tack snälla! 🥰. Ja, just nu är det lindrigt och hoppas det inte blir värre. Det blir en lugn och stillsam nyårsafton med lite hummer och alkoholfritt bubbel. Ny karantän på sju dagar, men det är ok, så länge jag orkar gå promenad med hundarna och får frisk luft. Nu behöver vi inte be om hjälp då maken kan gå och handla from 2 januari.
Önskar dig ett fint 2022💖🎉💫

Bra påminnelse @vår2022 . Hela systemet måste förändras. Bara tiden kan göra det, finns ingen Quick fix. Att varje gång, många många gånger, välja att vara nykter och behålla sinnesnärvaron.

Dag 69 och första dagen på 2022. Underbart att få gå in i det nya året med en längre tids nykterhet. Nu är högtiderna jul och nyår avklarade i nykterhetens tecken och det har gått bra. Med dessa alkoholflytande högtider i bagaget är det bara att ta sig an kommande högtider detta år.

Jag är en tänkare, som ni kanske märkt, och har fortsatt funderat på det jag skrev i mitt inlägg igår. Att jag tidigare fokuserade och planerade hur trevligt och mysigt det skulle bli att att dricka alkohol, att jag inte då brydde mig om konsekvenserna det skulle medföra. Att jag ofta tänkte att jag inte skulle dricka så mycket för att slippa konsekvenserna men inte ville koppla ihop att dricka = medföljande konsekvenser. Att jag hellre tog konsekvenserna för att få dricka. Att man har svårt att hålla två tankar samtidigt i huvudet, att man håller dessa skilda i medvetandet.

Man vet ju rent intellektuellt att stor konsumtion av alkohol är skadligt och att man kan bli beroende. Är det det som gör att alkoholistberoende har svårt att sluta dricka och bara fortsätter trots att livet kraschar för att man inte kan hålla två tankar samtidigt i huvudet? Vi vet ju att det är drickandet som ger de oönskade konsekvenserna, inget annat.

Kanske är det så att nu kan jag hålla två tankar samtidigt i huvudet, upplevelsen av alkoholruset och handlingen/konsekvensen av drickandet i mitt medvetande. Att det ena ger det andra och det är därför jag avstår. Jag förtränger inte bort den ena tanken, konsekvenserna.

Önskar er alla en god fortsättning på 2022, det kommer att bli ett bra år💪💜💫

@vår2022 God fortsättning och tack för allt du delar med dig av och att vi tillsammans kämpar och hejar på varandra❤️