Anonym31513

Det känns utmärkt att vakna på morgonen utan ångest över att man kvällen innan, som så många gånger förr, drack för mycket trots att man lovat sig själv att inte göra det.
Kram på er alla kämpar där ute!

Vad roligt att se att det går så bra för dig! Min december har varit ganska svajig, konstanta sug och en del snedsteg. Stress. Köpte tom en BiB för ett tag sedan, drack ca 4 glas per kväll tre dagar på raken (ensam hemma), sen hällde jag ut. Slutkörd och trött - kroppen skriker efter vin. Idag är jag nykter. Ha det fint 🤗

Anonym31513

Här kommer ett inlägg som jag hade hoppats på att aldrig behöva skriva, men jag tror att jag kvällen före julafton slog i min personliga botten. Vi var hemma hos bekanta och jag drack så mycket alkohol att jag började kräkas och fick minnesluckor. Fy sjutton vad jag skämdes dagen efter! Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag var trött och på dåligt humör. Jag som aldrig tidigare druckit för mycket ute bland folk, utan endast hemmavid. Nu måste jag bryta med alkoholen, för detta var ett tydligt bevis på att jag inte kan hantera den. Det har gått på tok för långt med mitt drickande, även om jag det senaste året lyckats dra ned rejält jämfört med innan.
Behöver allt stöd jag kan få från er fina forummedlemmar.

@Lavendelblomman tråkigt att höra att det blev som det blev men framförallt att du känner som du gör. Var och varannan här inne har liknande "berättelser" så ensam är du inte. Men nu gäller det att fokusera framåt. Jag vet inte vad du har haft för mål, måttligt eller sluta helt? Du har hängt här ett tag och läst på. Frågan är om du också ska ta kontakt med beroendeklinik för samtal och ev läkemedel. Jag behövde aldrig läkemedel men fick regelbundna samtal med sköterska (Riddargatan 1) och de tog blodprover som faktiskt taggade mig när jag kände sug. Inte vill man gå dit med dåliga resultat. Efter det halvåret behövde jag dem inte mer och all dokumentation är sekretessbelagd för övriga vården på min begäran. Detta är självklart bara ett förslag. Många av oss klarar oss gott med varandra här på forumet. Jag tänker också att du kanske behöver fundera över din arbetssituation. Jag vet alltför väl hur det är när arbetet tickar på i 200 dag ut och dag in. Samtidigt har man familjen. Klockan 15 på julafton var den enda stunden på året som jag upplevde att jag kunde luta mig tillbaka. Inga mail, inga sms inget som jag inte hunnit göra kunde störa den stunden. Men hur sunt var det egentligen? Stressen över jobbet triggade definitivt min alkoholkonsumtion i sökandet efter snabbt lugn.

Vi finns här!

Kram!

@Lavendelblomman Att du skriver det är allra viktigast 🙏🏻 Att du direkt känner att det är här du behöver lätta ditt hjärta. Att du själv känner att nu får det vara nog.

Jag känner enorm igenkänning. Att det vissa gånger gick helt bananas, av olika anledningar. Oftast för att man var trött, stressad, ätit dåligt, eller för att man helt enkelt inte var vaksam på mängden och hastigheten. Jag är så tacksam över att jag har lagt det beteendet långt bakom mig 🙏🏻 Det där var inte jag. Det där var något annat som radiostyrde mig.

Slå inte på dig själv, använd den energi du har till att vara nykter en dag i taget. Skriv här varje dag!

Kram 🐘

Anonym31513

Det skulle nog göra mig gott att skriva här oftare och på så vis få ur mig mina känslor och funderingar. Jag är här inne och läser så gott som varje dag, men jag skriver inte så ofta.
Jag har funderat på att kontakta en beroendeenhet, men än så länge är skammen för stor. Visst är det synd att det ska vara så? Att vara familjemor och alkoholist är ju så tabu, tyvärr.

När det gäller mitt jobb så har vi fått mer resurser, vilket avlastar. Jag trivs bra med mitt jobb nu även om det fortfarande kan komma riktigt stressiga perioder och jag har mycket ansvar. Nu ska jag dessutom få jobba hemifrån på heltid ett tag igen pga Corona-restriktionerna. Jag trivs bra med det och det gör att jag sparar ca 1,5 timme per dag i utebliven restid. Sedan så saknar jag förstås mina kollegor. Vi är ett härligt gäng och jag får energi av att träffa dem.
Tidigare så har jag haft som mål att dricka måttligt. Att sluta helt har känts helt omöjligt och jag har inte kunnat identifiera mig som en som inte dricker. Fem veckor är det längsta uppehållet jag haft under de senaste dryga tjugo åren, bortsett från när jag varit gravid. Att dricka måttligt klarar jag dock inte alltid av och att vara utan alkohol helt är ju utan tvekan bäst för hälsan.
Nu är mitt mål att vara helt nykter i tre månader som ofta rekommenderas här på forumet.
När suget sätter in ska jag tänka att "detta är bara en tanke eller en känsla och inget som jag behöver agera på".
Kram alla fina forumvänner!

@Lavendelblomman Klokt tänkt. På tre månader hinner man liksom uppleva fördelarna med nykterheten. Till 70-80 procent handlar det om att skapa nya nyktra vanor. Vara nyfiken på det nyktra livet. ”Nu ska vi se hur man gör det här utan att dricka”. Du kommer att märka först en dipp, att typ allt blir tråkigt, men sen kommer de positiva känslorna tillbaka. Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen. Livet blir en enda lång transportsträcka till nästa fylla 😢

Kram 🐘

Jag vill skicka dig en stor kram och krokar gärna arm med dig. Min december har varit lite småsvajig och jag har delvis hamnat tillbaka i gamla, dåliga vanor med lite småduttande hemma i min ensamhet.

Stor kram ❤️

Anonym31513

@Futurista Jag krokar gärna arm med dig! Låt oss göra ett rejält avstamp från alkoholen tillsammans. Hur ser nyår ut för dig? Jag har lovat att vara chaufför, så för min del blir det alkoholfritt.

@Lavendelblomman Hur känns det idag? Jag har också gjort några ”slå-i-botten”-fadäser, om det är till nån tröst att veta att du inte är ensam. Det har vi nog alla härinne. Jag ska iväg på middag med barnen på nyår och tar bilen tänker jag. Då har vi en plan 💪😊

Får jag kroka arm med er @Futurista @Lavendelblomman? Jag vågar sällan kroka arm med någon för rädslan att misslyckas samt att jag håller kanske en bakdörr på glänt. Jag tänker att jag vill räkna nyktra dagar men gör jag ett snedsteg vill jag ändå fortsätta räkna. Jag behöver samla på mig nyktra dagar för att kunna gå vidare.

Kram🥰

Anonym31513

@Futurista Allt känns bra för mig än så länge. Bor hos mina föräldrar ett par dagar och tänker knappt på alkohol. Den stora prövningen blir när jag kommer hem igen, framför allt den första helgen.
@Varafrisk Självklart får du kroka arm med oss! Jag ägnar allt mindre kraft åt att räkna dagar. Försöker istället fokusera på att varje dag må så bra som möjligt.
@majken_r Härligt!

Anonym31513

Vaknar upp och känner mig helnöjd med att jag inte drack en droppe igår. Jag var chaufför, så att dricka fanns inte ens på kartan.
Nu siktar jag på tre nyktra månader.
Gott nytt år alla kämpar där ute!

Gott Nytt År💗

Vad gott att du fick en nyårsafton som du önskade @Lavendelblomman. Var stolt💪🏻
Min afton blev inte alkoholfri dock endast ganska lite alkohol för att vara mig. Berättar mer i min egna tråd.

Kram🤗

Anonym31513

Börjar jobba i morgon efter jul- och nyårsledighet. Har haft söndagsångest de Luxe idag. Var sugen på alkohol tidigare i kväll, men har inte druckit en droppe. Är trött på slentriandrickande och ständiga misslyckanden. Det får vara slut på det nu. Kram alla!

majken_r

@Lavendelblomman har också lite kryp i kroppen inför morgondagen..både längtar efter rutiner och vardag och inte.. Men ingen alkohol💪🏼 Kram och hoppas du får sova gott

majken_r

@Lavendelblomman har också lite kryp i kroppen inför morgondagen..både längtar efter rutiner och vardag och inte.. Men ingen alkohol💪🏼 Kram och hoppas du får sova gott