Efter ett turbulent år, med otroligt många tråkiga saker och livsomvälvande händelser och beslut (men också en hel del fantastiska saker såklart) tänker jag nu när allt lugnat ner sig att än en gång hoppa på att vara nykter i tre månader. Har två dagar nu, vilket känns bra. Men jag vet att fallgroparna är många och tar en dag i sänder. Gott så.

Anonym31513

Välkommen tillbaka! Så trist att det hänt mycket tråkigt i ditt liv det senaste året. Bra att du vill ta tag i nykterheten igen. Jag har också satt tre månaders nykterhet som mål nu. Låt oss kämpa tillsammans!

@Rule74 Då är vi två, på sätt och vis. För mig är det första gången någonsin som jag tar tag i det här problemet. För problem har jag. Med alkoholen. Jag dricker för mycket.

Vi verkar har startat ungefär samtidigt. Jag tror det skulle kunna bli lite av en sporre att följa varandra. Jag ska hålla span efter dina inlägg!

Välkommen tillbaka!
Jobbigt med ditt turbulenta år. Hoppas du mår ok.
Alkoholfrihet för mig innebär att jag får mycket mer gjort, mer energi, mer närvaro i nuet, mer initiativ. Skillnaden mellan då och nu är enorm. Det tar ett tag att få de riktigt positiva effekterna av alkoholfriheten, men lycka till, det är väl värt det.
Du har verkligen allt att vinna på att avstå alkoholen.

Ska sova nu efter att ha haft en fin helg! Utan alkohol i en vecka nu och är inte det minsta sugen. Har dock fått lite ont under vänstra revbenet, googlade och läste att det kan vara mjälten eller bukspottskörteln... Hoppas att det bara är en muskel i kläm och att det går över snart. Är glad att inte behöva ha dåligt samvete över att det kanske beror på att jag druckit för mycket. Tack för era kommentarer @Sisyfos, @kvinna 38 och @Kvarsta! Ska ta mig tid och läsa era inlägg framöver också. Längtar tills nykterheten har gått några veckor och jag börjar få bättre sömn, ork och mindre ont i kropp och knopp. Sov gott alla! We can do it! <3

Jag är inne på min åttonde dag och har inte känt något sug än. Även om min man är på puben med en kompis ikväll så är jag inte det minsta sugen - så tacksam och glad för det! Har passat på att ha ett lite mini-spa härhemma, så mysigt. Dricker te och vatten och känner mig behagligt trött efter att ha städat huset. Hoppas att jag kommer sova riktigt gott inatt - har varit ganska dåligt med sömnen och drömmer ganska mycket. Kollar Cancergalan på TV4 nu - det ger lite perspektiv på tillvaron. Så tacksam över att jag och mina närmaste är friska! <3

Jodå, det har gått ganska bra tycker jag. Jag höll mig nykter i typ 10 månader. Hade lite återfall i somras men hoppade upp på hästen igen. Det är helt klart bättre för mig att vara nykter 100%. Har liksom inget val.

Hoppas det går bra för dig den här gången! Kram

@kvinna 38 Jag har läst din tråd nu och förstod att du föll i somras, men är sjukt imponerad av dig! Du är en sann inspiratör! Håller mig fortfarande på banan, och är inte det minsta sugen ens. Tacksam! En dag i taget. Kram