Kan bara hålla med till hundra procent. Jag bestämmer och jag har full tilltro till min egen förmåga. Det är bara jag som kan göra skillnad i mitt liv, i varje tanke och handling. Nu, nu, nu. Och det handlar inte ett dugg om prestation utan om att vara mer sann mot mina egna värderingar.

Du jobbar på så himla bra och dina inlägg här i din tråd och hos andra betyder så oerhört mycket för så många 🙏🏻 Svinbra jobbat!

Kram 🐘

@vår2022

Brukar inte skriva så mycket i andras trådar,
Men jag läser mycket av vad som sägs på forumet.
Men,men. Skulle bara säga att du är en förebild för andra här.
Så jag släpper inte dom där 70 dagarna vi har mellan oss.😄

Bravo @vår2022 ! Fint formulerat om alkoholismens Sanna natur. Så lömsk, så förrädisk! Och angriper så ofta oss som är sårbara, som är lite svajiga i humöret, som längtar efter livets alla färger! Den frid vi har nu, den måste vi försvara med näbbar och klor. Kram!

@vår2022 Ett så fint o beskrivande inlägg! Du uttrycker så bra alla dina tankar ur olika perspektiv så jag blir riktigt avundsjuk...
Jag håller med dig i allt det du skriver.
Jag har ju tagit samma beslut som du - ingen mer alkohol för mig... men får fortfarande ångest just när jag skriver det!!! Önskar bort de ångestkänslorna, det skulle underlätta för mig... Tänker en dag i taget blir ju alla till slut 👍
Stora kramen till dig 🤗

@majken_r Tack😀. Ja tänk så mycket bättre allt blir utan alkohol. Det gäller bara att hitta kraften, men den finns där.

Ha en fin lördag🌷💕

@Andrahalvlek Tack 😀🙏. Håller med, det handlar verkligen om att vara sann mot sig själv och sina värderingar. Inom ACT (Acceptans and Commitment Theraphy) pratar man om att gå mot sin värderade riktning, det handlar inte om mål utan just om värderingar. Har klurat en del på detta men får nu ihop det på riktigt😀.

Ha en fin lördag🌷💕

@Jan.3. Tack för att du skriver i min tråd och för det du säger💖. Nä, det ska inte bli något glapp på de där 70 dagarna💪👍.

Ha en fin lördag och dröm om den framtida gösturen🌷💕

@Geggan Tack! Vi må vara sårbara men även starka, svajiga men även stabila och vi kommer att få se livets alla färger när vi väl hittar styrkan. Med styrkan kommer friden och den ska vi vara rädda om som du säger.

Ha en fin lördag🌷💕

@majsan_nu Tack! Jag sätter ord på mina känslor och funderingar, det är en stor hjälp i att hitta styrka, prova! Du säger att du har tagit samma beslut som jag, ingen mer alkohol, men att du får ångest när du skriver det. Att tänka en dag i taget är ju jättebra! Som du säger det blir alla dagar till slut. Tänker att vi människor funkar och tänker olika, du får ångest av att säga aldrig mer, jag får ångest av att säga en dag i taget, eller inte ångest men jag får ingen drivkraft av det. Jag får drivkraft och styrka av att säga aldrig mer, det är min innersta vilja och så ska jag göra.

Ha en fin lördag🌷💕

@vår2022 Så bra beskrivning hur olika vi uttrycker oss - när det betyder samma sak/beslut! Det gäller att hitta det som känns rätt o hjälpsamt för en själv... Så fint när var o en finner sin väg. Och bra när vi också kan skriva/prata om det 👍 Fint att kunna det. Vill bara förtydliga att det är just när jag skriver som jag får ångest, inte när jag tänker - det blir så slutgiltigt när en skriver,..Lite märklig beskrivning eftersom jag är fast i mitt beslut. Kan inte beskriva det bättre.
Jag fortsätter på min a-fria väg i alla fall!
Kram 🥰

Dag 84. Sov både bra och dåligt, så lite trött idag. Sedvanlig hundpromenad och mycket läsande. Tagit bort det sista julpyntet och det kändes skönt. Ska piffa upp med lite nya blommor, kuddar och lampor. Det behövs inte så mycket för att det ska kännas lite nytt. Fick oväntat besök och det var trevligt. Tänkte efteråt att det var en lite ny situation, jag brukar ha druckit några glas vid den tiden och efter besöket har jag fyllt på, troligen också under tiden då jag hämtat kaffe i köket. Det var så befriande att kunna fokusera på samtalet och njuta av det och att inte ha en tanke på alkohol eller att fundera på när de ska gå så jag får fortsätta med det jag höll på med, att dricka mig full😀

Ha en fin söndagkväll🌷💕

Känner igen mig. Det är så skönt att vara närvarande på riktigt. Både nyktert och inte stressad. Vet inte hur många gånger jag känt stress för att inte få vara i fred med mitt vinsippande. Lugnet jag känner nu är som att flera ton sten lättat från mitt sinne. Vi kämpar på bra❤️@vår2022

@vår2022 Vad härligt att du kunde njuta av oannonserat besök!
Klassiskt det där annars att man tyckte man blev störd i drickandet! Helst skulle besöket komma på fm så att man kunde få ta sitt vin i lugn och ro fram på em. Skönt att slippa planera så och skönt att inte tänka på sina vänner som störningsobjekt!
Hoppas det blir en riktigt god natts sömn för dig i natt! 🤗

@Rehacer Tack! Om en stund ska jag lyssna på mindfulness innan läggdags, har inte lyssnat på några dagar nu. Ska försöka få in en rutin och inte ta för långt avsnitt till att börja med. Tar ju tid att få in nya vanor😅