Fialotta88

Heja dig! Jag har beslutat idag att jag ska bryta mitt dåliga mönster med alkohol. Jag är så innerligt trött på att vara bakfull, ha ångest och skada min kropp.

Jag tänker att det här forumet ska hjälpa mig till att klara det. Och jag vill även förhoppningsvis kunna hjälpa andra att klara sig ur sitt missbruk.

Sex veckor nykter idag, det är så blandat. Å ena sidan år jag stolt, men sex veckor har jag gjort förrut. Jag är glad att jag klarat det samtidigt skamnfylld och ledsen för att jag behövde hamna här igen. Å ena sidan är det annorlunda även denna gången men å andra sidan är sex veckor exakt vad jag klarat förrut, inte en dag ner och det ska jag passera nu.

Planen på hundradagar känna så jä kla lång. Å ena sidan går jag och "hämtar på att de ska ta slut så att jag "får dricka igen och å andra sidan njuter jag av att inget kommer ställa till sej under den här tiden, som en trygghet att vara en bra mamma bra kollega bra för vän just nu men jag saknar saknar saknar det impulsiva, härliga glittriga avslappnande sexiga i det, sena kvällar, på gå samtal, krogen, dansa, oskyldiga flörtar, klä upp sej,skratta så jåvla högt......osv osv

Jag har ingen aning om framtiden. Hittills har allt bara rullat på. Inte vart särskilt svårt, inte mått så jätte dåligt, sörjt ibland men haft det bra liksom, förstår ni?
Nu känner jag nej vilsen i framtiden. Jag planerar i mitt huvud att fortsätta dricka men vet inte om det är så bra. Kan jag dricka igen bara för jag kan pausa så länge? Har jag gjort mitt med alkoholen eller kommer jag kunna njuta av goda viner igen när det här är över. Vem fam vill jag vara? Måste jag bestämma något, kan jag inte vara göra så att jag dricker ibland men oftast inte? Kan jag det? Vill jag det. Jag behöver i formation av andra,vägledning, svar på frågor. Lyssnar på poddar och läser böcker. Men vem är jag?

Hej
Jag har nog kommit till insikt att sluta dricka är en helt annan resa än jag trott.
Det är precis som du skriver. Vem är jag.
Vad är det egentligen som gjort att jag behövt alkohol?
Varför reagerar jag som jag gör i vissa situationer?
Vad har jag för värderingar?
Tycker jag om mig själv?
Kan jag förändras?
Mycket surr i huvudet, inte undra på att man blir trött?

Jag hänger med, allts0 jag är också livrädd för att ingå avtal med mej själv som kanske är relevanta i just den här tiden i mitt liv. Det kanske är nu,med barn, fulltids jobb,em frisk kropp och ett tröstande efter mer i livet som alkoholen inte får ha så står betydelse i mitt liv ,att den inte borde få sån plats som jag låtit den ta. Som ung eller äldre,kanske jag har andra förutsättningar att kunna eller ljuger jag för mej själv, vad vill jag egentligen,jag är livrädd för att dricka igen för så fort jag gjort det är jag på hal is igen, om jag går tillbaka i gamla mönster, just nu får jag vila i ramarna av mina hundra dagar.
Skyller på träning och viktnedgång men vet och är rädd att ändra ska veta att det är tusen gånger mer,
Jag är missbrukare av både alkohol och droger och vet inte om jag någonsin kommer kunna hantera det. Jag har nått min botten för längesen, det var inte just den här gången men just nu var jag starkt och hade motivation,men vad fam händer sen vad vill jag ??
Idag har jag sörjt så mycket. Nuddat det sol gör ont. Vart trött irriterad och velar vara själv.
Hur ska jag kunna leva med allt jag har gjort, det skär i mej

Fridafred

Hej!
Läste precis din historia. Det berörde mig verkligen. Ärliga ord och hårda känslor där det känns som du är den som dömmer dig själv hårdast?
Hur går det för dig? Ser att du skriver att du är på ruta ett igen, så jag misstänker att det betyder återfall?
Jag tycker iaf att du är otroligt modig och stark som både vågar dela med sig av de sidor du helst vill fly och vågar resa dig upp och börja om! ♥️
Det är verkligen tänkvärda upplevelser du speglar.

@Peka1234 hur har det gått för dig? Tänker på dig och dina starka berättelser om hur det är att vara en helt ny och okänd person utan a.
Fortsätt kämpa! Och ta hjälp om du vill. Det är tufft att klara en sådan resa själv.Jag gjorde det och det har förändrat mitt liv. Skriv gärna här.