@majken_r träning är verkligen superbra! Ligger lite före med dagar men dina tickar på så bra och som bara den! Det är det som räknas🥰 kram.

@Rehacer Ha, ha! Ja, helst låg man i soffan med flaskan bredvid sig så man slapp gå upp och röra sig för att fylla på😂

Dag 89. Trött. Såg en serie igår kväll som jag inte kunde sluta titta på till slutet. Det var så spännande och jag var tvungen att veta utgången. Kom i säng efter 01. När jag vaknade kände jag mig bakis. Att gå och lägga sig alldeles för sent är som att dricka, men med den stora skillnaden att jag inte hade ångest och oro när jag vaknade. Alltså inte värt att vara uppe för sent för mig. Gillar att vakna tidigt, pigg och ta vara på morgonstunden.

Härligt vinterväder med sol idag. Piggnar väl till på lunchpromenaden. Ha en fin fredag🌞❄️

Ha en fin helg @vår2022
Jag har en kattunge på 15 veckor hemma som gärna väcker oss kl 4,, somnar jag om då, så känner jag mig tok bakis kl 6 när jag normalt kliver upp.

@Tikka Tack! Ha, ha! Det är som att vara småbarnsförälder igen med en kattunge😂. När jag tänker efter så kände man sig ofta bakis vid småbarnsåren och uppvaknande på nätterna eller som en zoombie😵

@vår2022 Stort grattis till 90 dagar! 😍 Jäklar vad du har jobbat på bra, och gått från klarhet till klarhet! För mig känns det som du började din tråd här alldeles nyss, men tiden går. 😅 Ha en bra dag, och känn dig extra stolt för att du är där du är i dag! Det är inte tur, det är ett hästejobb med tålamod, beslutsamhet, kämpaglöd och strategier som har gjort det.

Kram

@vår2022! Stort grattis till alla dina dagar, 90 a-fria!!! Starkt gjort 💪👍
Vi kämpar på o samlar fler o fler, ena dagen efter den andra...
🤗 Grattiskram

Dag 90! Så kom då den dagen som är en slags magisk gräns att uppnå. Ett kvartal av ett år. Känns både som en lång och en kort tid men jag är ändå nynykter. Det känns avlägset att dricka som ett annat liv. Mitt nya liv är en livsstilsförändring där nykterheten är grundfundamentet för allt för att det ska bli det liv jag önskar leva. För att jag ska kunna följa min värderade riktning i mitt liv. Med alkohol i mitt liv skulle allt det raseras och den frid som finns inom mig skulle försvinna. Alkoholberoende är så destruktivt och förintande med en massa demoner som härjar i hjärnan. Det förvrider logiskt tänkande och grundfundamentet är alkohol som ska stilla demonerna i hjärnan med med alkohol till varje pris. Inte kunde jag då för mitt liv förstå eller tänka att livet skulle bli tusen gånger bättre utan alkohol, visst kunde jag förstå det men drivkraften till att dricka var så mycket större. Hjärnans tänkande förstörs av alkohol och den tillåter då inte dig att orka tänka tanken ut innan du har lyft ett glas vin för att tysta allt. Man är fast i beroendet med avklippta tankar och logiskt tänkande.

Att starta ett krig mot demonerna och försöka ta tillbaka sitt liv och stå emot att dricka, är ett enormt stort steg som kräver mod och massor av styrka som många gånger utkämpas krälandes på marken. Fiendens trupper är överlägsna i antal men det finns svagheter. Kampen för att få tillbaka sitt liv handlar om uthållighet och det går att besegra fienden om man orkar stå emot och hålla ut, trots att de är fler till antalet. Fiendens taktik går ut på att psyka dig och locka med en flaska vin, be dig komma tillbaka, släppa garden och slappna av. Komma tillbaka till alkoholdimman. Deras svaghet är att de inte är så uthålliga, om du lyckas kämpa och hålla ut en vecka till att börja med, har fienden retirerat bra mycket och du har återfått mycket styrka. Ju längre du står emot försöken till deras lockelser att dricka vin desto starkare blir du. Hjärnans funktioner återhämtar sig och du börjar kunna tänka tankar helt fullt ut och känna dina riktiga känslor igen. Demonernas psykiska krig tystnar och din ångest och oro avtar. Du börjar sova bra igen.

90 dagar!!! Underbart! Mitt första delmål är i hamn. Men min resa har bara börjat, nästa delmål är 6 månader, 180 dagar. Därefter 270 dagar och till slut ett år för att sluta cirkel med det datumet jag för ett år sedan startade min resa. Jag ser fram emot att fortsätta min resa och att nyfiket få utforska allt som händer på vägen, såväl inom mig som i min omgivning. Jag mår så ofantligt mycket bättre nu på alla sätt och vis än vad jag gjorde för 90 dagar sedan.

Kämpa på alla där ute som startat sin resa, det går, du klarar det! Kämpa på alla som kommit en bit på vägen! Tack alla veteraner som pushat och hejat på, som själva en gång startat sin resa. Tack alla för all pepp och för allt ni delat med er, tillsammans är vi starka💪❤️

@vår2022 DU är fantastisk och en stor inspirationskälla och vägledare för mig.
Tänk att du tagit 90 dagar nu!! Stort grattis!
Köp en bakelse och fira med idag!! 🍰
Kram 🤗

Tack snälla @Torn🥰. Du är en fin förebild. Skrattar ofta till när jag berättade att jag gjort en figur av alkoholdjävulen som jag ryter NEJ! åt och du berättade om din upplevelse när du var 13 år. Favorit i repris kommer här:

”Det där tror jag är riktigt bra! Själv hade jag en ruskig upplevelse den första natten efter att jag hade slutat dricka. Jag fick en hallucination där det stod en djävul i mitt rum och slog på mig med en kedja. Han såg ut precis som på omslaget till hårdrocksbandet Dios debutalbum ”Holy diver” som kom ut 1983.( googla om du vill) Jag var 13 år när det albumet släpptes och den bilden hade tydligen etsat sig fast i min hjärna. Då hade jag aldrig testat alkohol. Nu dök ”bilden” upp ” live” den där hemska natten. Det kan inte vara något annat än alkoholdjävulen som ville varna mig för vad som händer om jag dricker.😅

Tack för den😂😂😂

Tack snälla @Rehacer🥰. Du var min första och en viktig kontakt här på forumet. Du inspirerade mig💕. Nu fortsätter vi tillsammans och mot ett bättre liv. Kram💕

@vår2022 Grattis till 90 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Håller med @Torn, det är verkligen en fröjd att läsa om din nyktra resa. Keep up the good work!

Kram 🐘

majken_r

@vår2022 Stor fanfar och hurra!! Du är en sann förebild och ger mig mycket igenkänning, insikter och tankar att reflektera kring. Ett sånt arbete du gjort och så fint att du gett dig dessa dagar. Stor kram⭐️❤️

Tack snälla @Andrahalvlek🥰. Du har kommit med så mycket goda råd och det har varit fint att få utbyta tankar kring olika saker. Du är en förebild för mig😀