Jamen du har rätt @sattva och för mig är det viktigt att få fortsätta dryfta frågor- tidigare har ju ”problemlösningen” legat i de där glasen och även om jag är långt borta från dem så är det väldigt skönt att resonera kring de alternativa lösningarna 🤗 kram!

Godmiddag, förmiddagen spenderad med sovmorgon, elda i sovrummets kamin, lyssna på radio. Behövde en sån morgon. Igår väckt mycket tidigt av vår nattgäst (premiär) som fyller två i vår. Ett äkta gladpiller som gör det mycket enkelt att bara fokusera på en sak i taget. Leka affär. Titta på Nasse. Äta lax och broccoli. Somna. Vakna klockan 06.
Äkte till landet igår vid lunch och tog en rejäl höneblund innan middagsgästerna knackade på. En sån där kväll då nykterheten uppför sig väl, jag gillar umgänge-igen- aldrig plågsamt men vid halv tolv då gästerna gick hem- var jag klar med kvällen och allt är bra som det är.
Den här veckan har varit väldigt arbetstung men inte särskilt stressig. Min tidiga-morgon-strategi funkar utmärkt.
Noll sömntabletter.
Tydliga rutiner- jag behöver det.
Alldeles för lite motion- jag behöver det, ska försöka få in det på ett bra sätt.
En bra helg med både familj och vänner- och en söndag utan några särskilda krav.
Ha en fin dag alla, kram 😍

@Se klart Noll sömntabletter. Hurra för dig! Jag mår också allra bäst av rutiner, det märks så tydligt när de rubbas. Sover tredje natten hos dottern för att ge henne en trygghetsboost, och det kostar på mentalt. Men imorgon sover jag i egen säng igen. Hoppas jag. Ditt gladpiller låter ljuvlig ❤️

Kram 🐘

Ja, känns bra @andrahalvlek! Tidig morgon så även idag- måndag måndag. Grått ute. Om jag rotar långt bak i mitt huvud kan jag förnimma att vädret i sig kunde vara ett skäl att pigga upp kvällen med hämtmat-väntvin. Jag kunde dricka två glas under tiden det tog att sleva upp curry i en låda. Ibland fick maten snarare vänta på mig… måndagar var dock för det mesta- officiellt en a-fri dag. Många år men kanske inte det sista året.
Min nykterhet är färdigfödd, navelsträngen klippt och den lever på egna meriter nu. Behöver inte stöttas upp särskilt ofta men det finns en tillfredsställelse att se tillbaka och måtta upp tiden, mindset, hur annorlunda allt är.
I morse skrev jag en högst beskedlig lista på Att göra. Den klarar jag. Nu gäller att denna människa (jag) inte hittar på något nytt stolleprov (flyttat har jag just gjort…) utan tillåter mig själv att leva med beskedliga listor- leveranser som går att genomföra. Och hittar lugnet i att vara Bra nog. Jag prövar det!
Njut av grå måndag, nyktert lyser upp som ett tomtebloss! Kram 💕

Lyder min klock-rutin. En bra måndag ska snart klistras igen som en lagom tjockt kuvert. Inget särskilt-måndag men det är väl den något otacksamma rollen som måndagen fick när Gud eller vem det nu var som delade ut veckodagarna. Såg guldbaggegalan och hade sett cirka en film. Kulturskymning men också lite ljus kvar i himlen vid 15:30.
Idag checkar jag på lagad mat och en väldigt kort promenad. Nej inget storslaget med den här dagen men vid sammanfattning av en sån dag går det alltid att ta fram nykter-kortet och med ens finns något att vara tacksam över.
Liksom:
Att jag har ett jobb som blir lön den 25:w varje månad.
Att mamma piggat på sig och kommer på middag imorgon. Att hon är med oss och lever livet trots alla motgångar detta år.
Att ett av mina barn som har hjärtesorg tycks klara det hela ganska bra. Oros-barnet, alltid extra oro vid förändringar.
Att sommarens semester-boende är bokat, att gemensam resa tycks bli av.
Att jag just nu har en helt ok period på jobbet och Inte galet tempo som det brukar vara. Förhoppningvis innebär det INTE att något nytt uppdrag kommer farande utan att jag kan ha ett normalt arbetsliv i vår.
Kram och godnatt!

SeKlart, du är bara så bra! Ibland känns det säkert som att du skriver rakt ut i ingenting, men det sitter åtminstone en mottagare (vet att vi är fler), som finner sån ro i att läsa dina inlägg. Jag svarar inte alltid men läser och begrundar. Idag slås jag av hur ni GÖR, du och de andra ledstjärnorna härinne. Summerar tacksamheten. Ser det positiva. Däri ligger skillnaden tänker jag. Skillnaden mellan dåligt och bra. Eller dåligt och ok. Eller dåligt och nåt. Att inte oroa ihjäl sig för ett barn med hjärtesorg eller sin gamla mamma. Tilltro, tillit stärker även dem. Ibland med två tonåringar, en äldre mamma och lite annat smått och gott tänker jag att jag måste ha tillit för oss alla. Lugn och tillit. Det blir bra! Det kan uppstå massor av problem. Dem tar vi inte ut i förskott utan löser ett i taget OM de uppstår. Det blir lättare så.

God morgon @sisyfos och tack 🙏🏻 Jag är ok med att skriva lite i sand- jag vet själv vad som intresserade mig främst i början av nykterheten och det var INTE vardagsbabbel två år in i densamma. Men däremot är det såklart fint med en läsare eller två! Min tillit är urstark. Jag har fått små och stora bekräftelser på att tillit bär.
Men det finns naturligtvis många människor som av helt förklarliga skäl som handlar om svek och dåliga erfarenheter har mycket mer att jobba med.
Nej,nu! Jobb 💪🏻

Se klart ❤️! Jag är förtjust läsare av ALLA dina inlägg och försöker ofta apa efter ditt mindset och olika grejer som du skriver om - inte bara när det gäller hur man slutar dricka (idag kikade jag tex på sidan Vestiaire collective som du skrev om för nåt år sedan, men det var för dyrt för mig 💸😆). Jag skrev om unicorns häromdagen och lite så tänker jag om dig - som att du har unicorn-mentalitet… 🦄🤩! Kram! /🦆

@annabell 🥰 Du kan va unicorn som jag just skrev i din tråd 🧵😍 Hm. Vestiaire har ju så många märken. Jag har köpt linneskjortor från Acne för 200 kronor men man måste lära sig pruta. Har köpt linne-pyjamasbrallor (alltså jag äger typ endast två linneplagg) men från nåt japanskt flowigt märke som till slut gick ner till 3-400. Nog om DET som tyvärr är hobby för denna person som oftast tar på sig o-flowiga pyjamasbyxor när hon går ut till 7-11 på dagens lunch. Idag med en mycket stor kappa från landet vars kardborre-band/knäppning fastnar i allt och ger mycket asymmetrisk silhuett.

Jag ligger back på sömntiden idag. Lite back på morgontiden. Haft vad jag skulle säga en mellandag- mellanbra jobbat, mellanirriterad på diverse.
När jag skulle lägga mig så flaggade appen upp att jag idag varit nykter i 750 dagar och kan fortfarande vilja skrika rakt ut men gör inte det. Messar barnen iaf. Och kompis som håller på och slutar och slutar och slutar dricka. Minns ni hur tjatigt det var?
Allt annat än mellanroligt är översovning av femåring. Ska bli mysigt att få äta frukost ihop. Grattis alla ni som har en sån hemma för jämnan.
Kram och godnatt kämparministeriet 🌟🙏🏻

750 dagar!!! Alltså det är såna här gånger jag blir lite avundsjuk på er som räknar. Snart är du uppe i 1000. DÅ kan du väl skrika i alla fall. Ställa till med fest. Pukor och fanfarer.
Ingen femåring här nånsin och just frukost tillsammans med tonåringarna händer sällan. De tycks ha en annan klocka… men mysiga är de också. Vi fikar på eftermiddagen nu i covidtiderna. Lite extra tid tillsammans.
Ha en fin dag!

Tack @sisyfos. Ja 1000 dagar då blir det fyrverkerier eller nåt. Jag har ju små smatterband av känslor mest hela tiden, ofta olika nyanser av att känna mig glad, och stark 💪🏻
Det finns ett så himla bra engelskt ord - resilience- som inte riktigt låter sig översättas. Det är liksom motståndskraft som är förvärvad. Jag tänker att det var just vad jag saknade när jag satte upp mål för varför jag skulle vara nykter. Jag ville vara robust i livet. Ville ha en beredskap för svårigheter som vi ju som människor vet att de kommer.
Jag fattade inte att det skulle komma så mycket glädje på köpet. Mitt liv är en sån där ekologisk äng med mångfald, som vi ska odla nuförtiden istället för röda tulpaner i givakt som slokar efter två dagar. Precis så känns det faktiskt! Humlesurr och jätteverbena. Kram 🥰

@Se klart Halloj! Jag läser också alltid dina inlägg såklart! 🤗 Är lite dålig på att kommentera för tillfället dock. Och du verkar ju må kanonbra så då har jag inte så mycket att tillföra i din tråd. Jo förresten, hur går det med fröerna? Har du sått ännu? För det har du väl inte lagt ner hoppas jag. 😀 Ett helt rum fyllt med sticklingar behövs ju inte numera, som då för flera år sedan.😅 Själv har jag äntligen fått igång mina solpaneler. Och i går gav dom mer ström, än vad vi gjorde av med på ett dygn. Känns kul! Jag håller på och renoverar vårt sovrum och är ute och fiskar ibland. Ungefär som vanligt med andra ord. Men trivs jättebra med detta livet.

Ps. Påminn mig gärna något dygn innan vi har nått 1000 dagar! Då blir det till att fira ordentligt! 😍

Kram

majken_r

@Se klart läste om din glädje, ängen och jätteverbena (en favorit) och blev så glad. Det känns så hoppfullt. Ler stort, och tackar för det. Inte dumt att börja dagen med ett leende och huvudet fyllt av blommor🌱🌻🌱

@torn @sattva @majken! Tack gulliga människor men jag ville inte gå med nån håv här utan mer ett litet konstaterande! Blir glad när/att ni läser förstås, och det är ju precis samma med mig- läser många många av era inlägg men har ju inte alltid något att kommentera. Det är som det SKA i det vidare livet! Ibland håller jag nog i lite av nostalgiska skäl. Och för att det är fint med gemenskapen- för att ni allihop ät mina kompisar nu ❤️
Men behovet att upprätthålla ett nyktert liv via forumet, det har jag ju inte längre på samma sätt. Behöver sällan sjunka ner i just de tankarna. Men behöver ofta - sjunka ner. Och då är forumet mitt go-to-ställe. Här finns så många som jag gillar, hejar på. Eller som jag bara är nyfiken på hur det har gått med det ens eller andra.
Jag har också behov av att formulera vissa tankar och känslor och det händer att de än idag har koppling till alkoholen. Men allt mer sällan. Dock- vill jag aldrig tappa kontakten med mitt eget arbete för ett rimligt liv. Här nuddar jag golv i en vardag som ofta är hektisk. Bra så! Kram 🤗

Det går att bli knäppt glad av att slå upp ögonen 05:30 och känna sig utvilad. Om det är en person som allra helst somnar i soffan men som nu övar övar på att lägga sig i ordning och reda och läsa-skriva lite och känna efter och då märka att tröttheten kommer av sig själv. Hjärnan-själen-kroppen pratar med varandra på för dagen samma språk.
Stora saker för en kroniskt eller åtminstone sen rätt många år sömnstörd. Det känns också som om kroppen-själen behövt en lån tid för att bli ren på alkoholrelaterad skit och liksom få lära om utan hets.
Sånt kan skapa ödmjukhet för smått och stort som vi kämpar med! Nu ska jag sätta igång dagen. Hej forumet, hej pappa var du nu är men helt klart med ett öga på mig.
Kram 💜

Ja, det är stort. Sömnen kan störa det mesta tror jag. Den stabilaste nykterhet också, men det tar nog ett tag innan det går så djupt. Pappor som finns med - det är drygt 5 år sedan min pappa gick bort. Han är fortfarande med. Någon gång ibland i djup saknad, så att det nästan slår hårt i kroppen. Ibland är jag arg på att han inte finns kvar. Orättvist att han skulle gå så tidigt. Tänker på hans goda och mindre goda sidor. Det är nog bra om de får vara som de var även när de gått bort.
Så jaaaa kropp, själ och hjärta - dem ska vi vårda nu så gott vi kan.