@Lavendelblomman Hej! Läst igenom en stor del av din tråd...Det är mycket vi går igenom! Hur är det för dig idag?
Mina dagar är fortfarande a-fria, det går både upp o ner. Har ju många a-fria dagar nu, kämpigt för mig bara att skriva detta! Märkligt att det ska ta sån tid/energi att komma ur detta!?! Jag har ju inte, som jag ser det, något alternativ - det är fortsatt a-fritt som gäller för mig!
Önskar dig en fortsatt fin dag, a-fri förstås 💪😀👍 Heja dig o heja mig o heja även alla andra här på forumet!!!
Kram 🤗

@Lavendelblomman 👍 En fin dag för dig med andra ord!
Min dag har varit helt ok, varit ganska lat o inte fått så mycket gjort..
Vi har iallafall hållt oss a-fria o det är verkligen härligt!!!
Nu är det bara sömnen kvar, det har varit lite si o så för mig. Önskar dig en god natt iallafall! Och en fin dag imorgon!
Kram 🤗

Anonym31513

Helgen har inte varit bra. I torsdags tog beroendehjärnan över och jag köpte vin. Har druckit torsdag, fredag och lördag. Det känns inte alls bra. Nu är vinet slut här hemma och nu styr jag vidare på den nyktra vägen.

@Lavendelblomman Stor kram på dig!
Känns värdelöst när MrA tar över och hänger kvar i flera dagar, jag förstår hur du har det!
Pyssla om dig själv idag, var snäll mot dig. Det hjälper ingenting att tänka varför gjorde jag si eller så. Idag är en ny dag!
Kram

@Lavendelblomman Ja, det är inte mycket att göra när det redan är gjort... Annat än att gå vidare o kanske försöka se vad som hände. Om det kunnat förebyggas på något sätt o dra en användbar slutsats!!! Det går verkligen upp o ner i kampen för a-fria livet...
Hejar på dig o önskar lite lättare dagar för dig framöver 🥰
🤗 Styrkekram

Anonym31513

@Rehacer @majsan_nu Tack! Det känns som att problemet är att jag inte kan se mig som en som inte dricker. Jag känner att jag mår mycket bättre när jag inte dricker, men vanan att dricka vin titt som tätt sitter som fastgjuten i mig.
Ha en fin måndag!

Hej @lavendelblomman! Har läst igenom hela tråden och fått lite nya insikter...jag håller oxå på och ja ska jag säga minska på vindrickandet..så har jag inte sagt för mkt. Har överkonsumerat alkohol i kanske 8 år. Resultatet självförakt och nu då en medelsvår depression. Har fått kunskap i att depressionen kan ha utlösts av en överkonsumtion av alkohol..ja sedan har jag en tuff situation med sjuk make och nu sjuk hund oxå samt mm. Började i torsdags med medicin mot depression och medicin emot alkoholsug. Kanske Campral vore ngt för dig för att få bort ditt sug? Idag är det dag 6 utan alkohol och jag tänker mindre och mindre på det. Jag älskar vin ska inte säga annat--men mitt förnuft har sagt mig länge att det måste bli en förändring och äntligen har jag tagit tag i det. Lite tankar fr mig denna blåsiga gråa måndag! Kämpa på!

majken_r

@Lavendelblomman låter som det inte blev som du egentligen ville, känner igen mig. Också i det med att se sig som en som inte dricker. Jag lärde mig något alla de gånger jag inte stod emot. Har inte så mycket klokt att skriva, det är svårt detta. Tror på dig. Varm kram❤️

@Lavendelblomman Jag har oxå svårt att hitta mig själv i påståendet att jag inte är någon som dricker. För jag ser mig fortfarande som en som dricker. Jag mår såå mycket bättre nu när jag inte dricker & jag håller sakta på att vänja mig vid tanken att det alltid ska vara så här nu. Det tar tid.
@majken_r skriver att man lär sig för varje gång man inte står emot A och det tror jag med. Jag tror man måste ha sina dikeskörningar x antal ggr innan man fattar.
Du kämpar på bra, det är bara att ta nya tag.
Jag tror på Dig! 🤗

Anonym31513

Det kan nog se olika ut, men jag verkar "behöva" några dikeskörningar för att förstå att ett alkoholfritt liv är att föredra. Det kommer dock att ta väldigt lång tid innan jag känner att jag är en sådan som inte dricker, men det får ta sin tid. Jag tror inte att det är något som man kan stressa fram. Jag tar en dag i taget och försöker fokusera på att må så bra som möjligt. Det här med att räkna exakt antal dagar släpper jag mer och mer. Det blir mest ett stressmoment för mig som sällan lyckas uppnå mina mål. Det är nu ungefär två år sedan som jag började jobba med mina alkoholproblem. Jag har mina dikeskörningar, men på det hela taget så dricker jag väldigt mycket mindre nu än då och suget kommer alltmer sällan. Jag fokuserar på att glädjas åt det, istället för att vara besviken på att jag inte lyckats bli helt nykter.
Vanans makt är ofantligt stor.
Kram på er alla fina forumvänner!

Anonym31513

Den här helgen blev bra. Jag var helt nykter. Det känns som att jag är på banan igen efter förra helgens dikeskörning.
Dock kompenserar jag alkoholen med godis. Jag måste ta tag i det också. Mina favoritjeans börjar sitta som ett korvskinn. Usch! Det borde gå att dra ned på godisätandet med samma strategi som med alkoholen. Inte ha något hemma och när suget sätter in tänka att detta är bara en tanke och inget som jag behöver agera på.
Ha en fin vecka alla fina forumvänner!

@Lavendelblomman Jag är likadan, äter alldeles för mycket godis nu. Men tänker att så får det väl vara, orkar bara fokusera på alkoholstoppet nu. Det andra tar jag sen.. men det borde ju funka på samma sätt att även sluta med det.
Härligt att du haft en fin & bra helg! Då är det mer okej med måndag. 😊

@Lavendelblomman Härligt med en bra helg, bra jobbat! 💪 Ja, det blir för mycket godis men tänker också att först får man bekämpa alkoholdjävulen så suget lugnar sig och är lättare att hantera sen får man ta tag i godismonstret🤪. Tänker som du att då får man bekämpa det på samma sätt, ett sug man inte ska agera på och låta det gå över, samma mekanism som med alkohol.

Ha en fin måndag🌷💕

Anonym31513

Nu har jag varit nykter i lite drygt en månad, bortsett från ett återfall för snart två veckor sedan. Jag funderar på det här med sömnen. Nu när jag inte druckit på ett tag så har jag svårt att komma till ro på kvällarna. Jag som alltid varit kvällstrött är oftast pigg på kvällarna numera. Sedan när jag väl sover så drömmer jag så otroligt mycket. Det är värsta actionrullen varje natt! Någon som känner igen sig i detta?

@Lavendelblomman Ja, oja! Sömnen strulade rejält en tid med svårt att somna, uppvak och massor av drömmar. Drömmarna slutade att vara så intensiva efter ett tag. Nu tycker jag det kan vara svårast att somna, tänker så mycket på allt och den ena tanken leder till den andra. Började med mindfulness övningar för att slappna av bättre och det har hjälpt. Ibland när jag inte kan somna sätter jag lurarna i öronen och kör en avslappning på ca 20 min, det funkar och jag somnar😴

Anonym31513

@vår2022 Intressant att du också hade intensiva drömmar i början! Undrar varför man har det?
Har du några tips på bra mindfulnessövningar? Själv lyssnar jag på Björn Natthiko Lindeblads guidade meditationer ibland, men nu var det ett tag sedan.
Nu önskar jag oss båda en god natt!