@Se klart Vill bara gratta till dina 750 dagar!!!💐🌟💫🎉 wow! Läser väldigt ofta dina kloka inlägg och ler för mig själv och tänker, ja precis så är det! Det är fullt upp med att hänga på min sida i forumet men har allt mer börjat kika i det vidare livet. Lite annat som avhandlas här när hjärnan börjat stilla sig från alkoholbegäret.

Ha en fin fredag🌷💕

@sattva @varafrisk @sisyfos @andrahalvlek och @vår2022
Tack för fredagsheja 🤗
Och @vår extra välkommen att kika in här- precis som du skriver avhandlas olika grejer i diversehandeln Det vidare livet. Ett bra ställe att vara på, rätt vad det är flyttar du in. Rätt vad det är räknar din app 750 dagar. Jag lovar att det aldrig blir svårare än det redan har varit. Kram på er, sol här, så fint!

God förmiddag
En helt och hållet perfekt dag för att dra sig länge i sängen, läsa tidningar och inte stressa iväg utan bestämma sig för att vara hemma, ge mig ut en stund snart, i regnet för att handla till familjemiddag (systemet besöker jag dock inte längre). Sovmorgon kämpade jag mig till. Ska sätta igång odlingar idag, några små. Samt baka bröd. Lyssna på någon bra bok.
En dag helt utan tanke på jobb. Lyssnar in @andrahalvlek här och tänker att det förebyggande är viktigt, bufferten för när det inte går att välja vila eller rolighet- för att livet kräver marschtakt.
Så den här dagen är till mitt inre sparande och investering i min framtid. Kram alla.

@Se klart härligt! Jag njuter också av de stunder jag får över, vilket är ganska många än så länge. Den dagen jag är tillbaka i heltidsjobb blir det lätt som det blir igen. Men den saken är ju klar, att inte dricka sparar oerhört stora mängder TID. Tid som vi kan lägga på att ta igen oss och att göra det vi egentligen vill göra. Så tacksam för det!

Kram!

Visst är det så @charlie- tiden är ett bra mycket bättre gummiband nuförtiden. Lite löst och ledigt istället för hårt åtspänt.

Idag- en alldeles vanlig måndag. Började 7 idag, räcker bra och jag är otroligt glad att jag börjar vakna tidigare av mig själv. Har ingen ångest att gå och lägga mig utan en liten rutin som gör det lätt att somna, kan till och med längta efter sängen. DET var så många år sen så jag knappt kan räkna så långt tillbaka. Sedan 10-15 år med sömntabletter, vin, (oftast inte samtidig men det har hänt det med)
Nu- varken eller. Har möte med min läkare imorgon för att börja ned/uttrappning av min ssri. Oroar mig lite för det och ska höra mig för noga kring för- och nackdelar. När jag åt ssri för många år sedan påverkade det min sexlust otroligt mycket (negativt). Inte denna gång men funderar ibland på om det ev kan ha att göra med östrogenet, som jag tror höjer densamma.
Är det inte det ena…
Tycker oavsett vad det beror på att sex har blivit mycket bättre som nykter. Närmre till all lust på något vis. Lust att beta av ytterligare möten denna dag är obefintlig men jag gör det bara. Kram forumgänget! 🥰

Somnade på eftermiddagen. Hjälp. Två timmar höneblund… i vanliga livet skulle det innebära väldigt stresspåslag pga inte kunna somna men vi får se. Betat av ett par grejer idag som jag planerat för under ganska lång tid och tror luften gick ur mig bara. Inser att jag också hunnit bli 57 år! (Om ett par dagar) Det kan jag för mitt liv inte fatta. Inte för jag känner mig särskilt ungdomlig men jag känner mig pigg- och därför är det en väldigt udda känsla att tänka att jag kanske är trött pga ålder (!!)
Undrar hur det är för er som är i min ålder? Känner ni av- liksom åldern? Kram.

Pratade med min läkare idag som jag aldrig träffat men fått rekommenderad på Vc där jag varit listad några år. Jag är (peppar) nästan aldrig sjuk, har inga blodtryck eller annat som behöver hållas efter så det är eg endast mina ssri samt sömntabletter som varit mitt skäl att ha kontakt. Nu gjorde vi en avstämning kring mina antidepressiva som jag ätit ca 3 år. Han verkade bra och klok. Han tyckte inte det fanns någon fara alls egentligen att fortsätta men tycker jag ska testa att trappa ner från 100 till 75 och sedan 50. Mest för att se om jag inte behöver. Men om jag behöver ska/kan jag fortsätta. Jag har nog lätt grund-ångest i mig. Jag har haft olika symptom på sådan under egentligen flera år men varit lite osäker på vad det beror på. Jag mår bra, så väldigt bra sedan jag slutade dricka. Kanske är min ”känslighet” och även låg-känsla mindre närvarande. Men återigen är jag lite osäker på vad som är vad. Jag testar från nästa vecka. Jag tyckte jag gick upp i vikt när jag började med medicinen och det vore skönt om det stabiliserades lite lägre. Men faktiskt inget jag bekymrar mig så mycker för. Just nu är jag rätt så nöjd som det är. Har minskat glass-intag och godis en del, har inte det där lite knäppa suget jag kunde ha. Så det har också lite löst sig av sig själv. Kanske hänger vikten med så småningom. Vi får se. Är ödmjuk inför läget just nu. Ett stort projekt jag jobbat med är delvis landat, massa jobb såklart som fortsätter men en stor tjock mössa har lyft lite. Jag somnade igår mitt på dagen. Har sovit lite längre om morgnarna. Och imorrn ska jag spendera 2,5 timmar hos frisören… sammantaget är alla tecken på lite nedvarvning. Det finns vissa delar i mitt jobb som under många år inneburit väldig press- sett till lönsamhet. Det ser faktiskt ut att ljusna, vända lite. Inte tillbaka till ett ”innan” men ett efter- som känns rimligt. Den känslan är.svår att beskriva också för att jag inte riktigt kan dela det jag gör riktigt autentiskt. Sammanfsttning:
Jobbet 8/10. Läkarsamtal 9/10. Msmma 8/10. Stolt över att vara nykter 10/10.
Slutat med sömntabletter sen några veckor: 150/10.
Kram o godnatt 😴

@Se klart Det låter som om du har koll på läget och mår bra! Och tänk vilken tur vi har som har möjlighet till mediciner av olika slag för att kunna må bra. När vår egna kropp och allt vi gör rätt inte riktigt räcker till!
Skönt också att jobbet lugnat sig lite. Ja det är klurigt att se framför sig vad du egentligen gör på dagarna, men det gör inget. Du beskriver så bra känslan o det räcker!
Kram!!❣

Ja, du checkar av. ”Må bra” är svårt, det är så otroligt mycket som spelar in så det är nog inte någon som egentligen vet vad som behövs eller saknas. 1 miljon svenskar äter antidepressiva eller andra substanser som påverkar måendet, tror jag Anders Hansen sa i sitt sommarprat. Ibland tänker jag att man ska se över annat först och att vården slarvar med det. Kost, motion, livet. Det kanske inte är konstigt om att man mår dåligt om man har t.ex, järnbrist. Eller om man bara kör på. Eller om man dricker. Då kanske inte den bästa lösningen är tabletter. Men när man väl börjat ta vad än det är så skapar kroppen säkert balans i det och sätter man ut det händer kanske saker. Jag tycker det är lite läskigt att läsa om AH som gör allt så rätt, där det går rätt fort ner i det mörka. Jag blev själv väldigt låg i höstas utan direkt anledning(som jag känner till själv). Det är så otroligt mycket som spelar in i måendet. Medicin kan säkert behövas ibland, så att det vänder snabbare och inte blir så djupt. Och det är ibland svårt att upptäcka själv när det dippar tror jag. När det går från att må bra, till ok, till låg. Jag märker på min sambo när hen blir mer irriterad för småsaker och är ”trött”. Jag kan se på mig själv när det blir ”stökigt”, mer oorganiserat, när jag inte gör direkt utan skjuter upp. Ja, listan kan säkert bli länge än så, men det gäller att vara uppmärksam tror jag och att veta hur man är när det är bra. För förändringen sker gradvis. Så var försiktig och uppmärksam om du trappar ut. Det är fantastiskt att må bra, men ok är också fint.

Tack för fina kommentarer @sattva @charlie @sisyfos
Sattes jag skrattade lite och tänkte att jag kan ju vara sysselsatt med vad som helst, kanske driver en sybehörsaffär och är vrålstressad över att ställa trådrullar i ordning! Inget fel med det vill säga. 😎
@charlie det går upp för mig samtidigt att vissa saker tar så här pass lång tid att checka av. Hade inte kunnat börja med nån egen sömnterapi förrän nu, tror jag. Och det blev så bra att göra det själv- inte tvingas. Nu har jag en lite larvig men mycket fast sömnrutin som jag tror kroppen hajat- aha nu kommer det här. Jag kan till o med känns lite längtan att gå och lägga mig.Mitt vanliga jag är att somna utan att det märks- helst i soffan. Helst med tv på. Det började redan när jag skilde mig för många år sen. Det läskiga med att gå och lägga sig själv i tom lägenhet.
Vilka långa resor vi gör. Men det är väl hela grejen, lärandet.
@sisyfos jag är inte till min läggning någon som förespråkar medicin för livets smärta. Men till min läggning är jag också (hög)känslig, och det är ofta bra och är något som går att leva med. Man måste sköta om sig. Allt det du skriver. När jag under en lång period av helt orimlig stress och oro - ökat alkoholintag också men främst för mycket av allt. Värk i käkar. Ständiga förkylningar. Då tyckte min läkare att jag skulle testa.
I om min medicin slipper jag; panikångest-känslor när det är mycket människor. Slipper få yrsel av att passera Sergels torgs svartvita plattor. Slipper oroa mig för att jag ska svimma när jag gör offentliga ”framträdanden” inte många under covid dock. Nedtrappningen kanske visar att jag har balans i hjärnan nu.
Men ibland tänker jag på vad som förväntas av oss- kvinnor över 55- och hur det (inte) samspelar med vår biologi. Att kraven är lika höga på oss nu som när vi var 30. Men vi (jag) varken vill eller kanske ännu mer kan- känna efter hur det är att bli äldre. Förespråkar knappast att vi i våra bästa år ska ägna oss åt broderi och bullbak. Jag funderar bara på de sakerna. Hur kroppen hänger med i tiden- eller inte.

Idag har jag lyckats med ett lifehack av rang. Bokade in 3 timmar hos frisören men i själva verket var det bara en vanlig klippning. De resterande två - är mina!
Önskar er alla en fin dag. Sol och blå himmel utanför mitt fönster. Kram!

Hejdå restriktioner- hej normala livet! Gymet, kontoret, allt! Så himla glad.
Ikväll ska vi fira med att gå på restaurang 🌭✅ imorrn är det redan fredag.
Idag är det tandläkaren…ömsom läsk- ömsom vatten. Kram 🥰

@Se klart Ja så underbart med släppta restriktioner. Hoppas att vi får slippa munskydd på jobbet. Kul med restaurangbesök! Det är läskigt med tandläkarbesök men väldigt skönt när det har gått bra och är över👍🏻 Jag har en ung tandläkare som jag känner fullt förtroende för…hon har lovat mig att följa mig mitt liv ut. Min förre tandläkare gick jag hos fr ca 19 års ålder till 57 år.
Ha en fin dag@ Se klart!

Kran🥰

Ja, släppta restriktioner gillar vi. Tänk vad skönt! Och vi som haft behöver heller inte bekymra oss så mycket för att bli smittade.
Hoppas jag inte lät som om jag tycker att man ska sluta med all medicinering, det gör jag inte. Jag tror att vi är många högkänsliga härinne på forumet som måste hantera det. För mig har karantänandet inneburit att jag inte behövt ta in så många andra människors mående och känslor. Jag har lärt mig med åren att hantera det rätt bra, men när livet dippar kan sånt också bli svårt. Och jag tror som du skriver att man får acceptera att man blir äldre och att allt inte kan fungera på samma sätt. Jag har alltid haft ett gott minne och förlitat mig mycket på det. Nu minns jag inte lika bra och måste hitta andra strategier.
Önskar dig en fin dag!

Gick så bra hos tandläkaren, skönt. Inte haft något återbesök på iaf tre år nu. Men bokade in att bleka tänderna (lite) om tre veckor. Straxt iväg på middag där jag vet att det blir jättegod mat, det ser jag verkligen fram emot. Alkohol inte en issue längre vid såna tillfällen. Har inte ens tänkt tanken förrän nu- så blir det om någon undrar om det nånsin blir så. 🥰 Kram på er!

Känsliga läsare varnas: triggervarning också för Det Nyktra Livet. Olidligt med livsnjut här. Gullig och snygg man sitter vid mitt köksbord. Roliga skor står ännu ouppackade i en påse i hallen. De ska jag ta på mig imorrn pga jag fyller år. Mina gosiga ligister och fjuniga barnbarn kommer och mina stora fina barn och några vänner. Jag kunde inte ha det bättre. Jag har inte gjort något som motsvarar utväxlingen i livet. Så mycket begriper jag. Allt är sköra lyckliga slumpar. All tur, en lavin av tur.
Så tacksam och ödmjuk. Livet är inte alltid såhär men idag är det det, och OM någon hemlig tant eller gubbe sitter i himlen och har delat ut denhär dagen till just mig för att chokladhjulet stannade på min siffra. Så ska hen iallafall vara säker på att jag njuter. Kram forumvänner.
Syntolkning: Det här är det Torn brukar sammanfatta med några ord; ”allt blir bara bättre och bättre när man är nykter” ❤️

Känsliga läsare varnas: triggervarning också för Det Nyktra Livet. Olidligt med livsnjut här. Gullig och snygg man sitter vid mitt köksbord. Roliga skor står ännu ouppackade i en påse i hallen. De ska jag ta på mig imorrn pga jag fyller år. Mina gosiga ligister och fjuniga barnbarn kommer och mina stora fina barn och några vänner. Jag kunde inte ha det bättre. Jag har inte gjort något som motsvarar utväxlingen i livet. Så mycket begriper jag. Allt är sköra lyckliga slumpar. All tur, en lavin av tur.
Så tacksam och ödmjuk. Livet är inte alltid såhär men idag är det det, och OM någon hemlig tant eller gubbe sitter i himlen och har delat ut denhär dagen till just mig för att chokladhjulet stannade på min siffra. Så ska hen iallafall vara säker på att jag njuter. Kram forumvänner.
Syntolkning: Det här är det Torn brukar sammanfatta med några ord; ”allt blir bara bättre och bättre när man är nykter” ❤️

@Se klart Så härligt! Klart att du förtjänar sådana här dagar. Det är bara att ta tillvara på det och det verkar du ju göra. Imorgon blir det väl 25 månader för dig och Torn också. Det är en kvarts 100 månader ju!