Har sedan september förra året varit mer eller mindre övertygad om att jag både vill och bör lägga ner det här med alkohol. Klipper med alkoholbeteendet då och då i en vecka eller två, och upplever då i överlag en påtaglig lättnad och förnöjsamhet, men är sedan förbluffande snabb på att ”tacka ja till mig själv” när jag plötsligt bjuder in mig själv till att börja om igen?! Och då håller jag igång var och varannan dag igen en stund. Blir galen på detta!!

Har läst i det närmaste alla trådar i detta forum och igenkänning med många är naturligtvis enorm. Är brutalt avundsjuk på (och imponerad av) er som håller över tid och grunnar på vad som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er...? Hur i h-vete kan jag låta mig själv dricka igen, lite hastigt och lustigt, när jag några dagar/några veckor innan är så sagolikt säker (gång på gång) på att det fan räcker nu! Det är inte inte värt det! Alls!!

Både mängd och frekvens är oroväckande och osunt, även om själva dryckestillfällena inte medför några direkt negativa upplevelser eller tokigheter. Slutar dricka ”i tid” (men har då eg druckit för mkt), gör inga märkliga eller oöverlagda handlingar och har aldrig typ somnat i soffan eller lagt mig utan att tvätta mig o borsta tänderna. Men dagen efter - skjut mig stenhårt alltså... Så vidrigt... Ångest och ofattbart dåligt mående på alla fronter. Om jag har druckit tex tors-lör (aldrig dagtid), blir det en ackumulerad vansinnes-baksmälla/abstinenskänsla som jag hatar och inte kan stå ut med!

Mitt liv är ganska intensivt och jag vet att jag oftast ”bjuder in mig själv till dryckestillfällen” när jag är lite överbelastad och samtidigt speedad och trött. Jag blir då stormglad när jag plötsligt kommer på att ”nämen nu tar vi och piffar upp den här aftonen med vin o bubbel!” ”JAPP” säger jag då DIREKT och tveklöst till mig själv utan att vara ett dugg intresserad av att identifiera något i HALT-modellen (som jag lärt mig om här 😊), eller att ”spela hela filmen”. Där och då vill jag inte hjälpa mig själv till en mental punkt där jag inte vill styra upp en festlighet, så att säga... Jag skiter då fullständigt i att jag typ några dagar/veckor innan fattat ett högst rimligt och klokt beslut att ge fan i att dricka, av den enkla anledningen att det definitivt inte är värt det.

Har som sagt läst här en längre tid och nu skriver jag mitt första inlägg, för att utforska om det kan vara medverkan här, som är en faktor som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er som finns här och som håller över tid 🙂.

Hej förresten 😊! Jag heter (inte 😅) Annabell, jag är 42 år och har ett jättebra liv med superfina relationer till barn och familj (lever utan partner), ett jobb som är givande och jag vill INTE dricka alkohol mer. 🤗

Försöker få fatt i vad som händer inombords när jag läser inlägget ⬆️…

Det är som att orden lägger förtröstansfull vadd runt allt som skavde och oroade. Allt ”är som det ska”, för så här svettigt och mycket oordning är det ibland i början av svåra saker. Och det är ingen fara att göra en 360 när man har en G-V (Piteå). Att tänka på allt som var… Och såklart i slutet av varvet se klart att ”Just det. Jag drack ju inte som alla andra. Jag drack alltid mer. Många som drack som jag, som fortsätter. De ligger än så länge och kanske aldrig i rännstenen. De vaknar mest varje dag med ångest, den där kemiska. De ligger på soffan men vilar inte.”

Tack Se klart för att du orkar bry dig om att skriva ett sånt här inlägg!! Det blir så väldigt betydelsefullt ska du veta 💖! Och oensamt 😊.

Idag ska solen dyka upp efter världens snösmocka 🌨. Och nu har visst gräsanden kommit hem ur stormen ser jag! ☀️🦆✅🥰

majken_r

@Se klart stoppar alla dina ord rakt in mitt innersta. Förvaras där väl och tryggt. Det är som en gåva, på riktigt, att få så kloka och omsorgsfulla ord på det jag kämpar med. Det rätar ut lite av det krångligt krokiga. Får hjärnan att ytterligare lägga till perspektiv. Tack ❤️

Vet ni - oensamt måste vara det bästa ordet för forumet, och så småningom också för nykterheten.
Jag blev väldigt rörd i förmiddags när jag läste vad ni skrivit för jag tänker aldrig ”orka” utan jag tänker förstås på att vara oensam. Och om det går att mötas då med några spretiga ord och bokstäver. Det är ju något stort och skört och krispigt på samma gång.
Min mans klocka har slagit gt ocklock. Jag torkar lite larviga tårar ur ögonvrån. Känslor kommer tillbaks lite i taget och det är fint, det är som det ska. Kram alla ni! 💕

@Se klart Så fina tankar, känslor och funderingar i dina inlägg. Något jag slås av är ”Bli nykter är inte för tunnisar utan för de modiga. De som vågar lita på. Alla möjliga saker. Att livet bär. Räcker till. Nykter är för alla de som vill mer…”
Det är så jag känt på senaste tiden, att vara nykter är att ha mod av att våga leva och mod att avstå alkohol. Mod att ta emot livet och beröras av det. När man berörs av livet är man inte ensam, då släpper man in andra och livet. Man börjar leva livet fullt ut och känner tacksamhet❤️

@vår och ni. Jag tror att det handlar om skillnaden mellan att bli nykter- eller att sluta dricka. Först slutar man dricka. Så småningom blir man nykter- det är början på något nytt, spännande, jobbigt och levande. Kram.

”Varför bjäbbar du så förbannat?!” sa jag högt och vrål-argt till tjatterfjanten när jag var i tvättstugan idag. För det finns ju inte en chans i h-vetet att jag skulle dricka. Varför maler han då?? HUR och VARFÖR har han kommit ut och slutat vara så gott som död i lådan hela tiden, som han brukar? Gud vad less jag blir… 🙄. Nåja, han lägger väl av någon gång. Det är verkligen ingen fara, bara oooerhört störande och mycket roligare när han är död och håller klaffen 😄! Var bara tvungen att få ur mig detta innan jag somnar 😴. Tio veckor imorrn 🦆✅! 🤗

Grattis till tio veckor @Annabell 🥳 Så starkt jobbat! Ja du…den där j-a tjatterfjanten vill man inte veta av😠Hos mig dyker hen upp hela tiden! Jag måste bli tydligare helt enkelt 💪🏻

Ha en fin dag🥰

@Annabell Tjatterfjanten gör sina sista desperata försök för att kolla om du verkligen, innerst inne, menar att du inte ska festa med honom. Han blir allt mindre och allt svagare när du vrålar åt honom och har inte så mycket krafter kvar. Kanske kommer han att ånyo göra något utfall innan han tynar bort, men inte finns det mycket styrka kvar där inte.

Bra vrålat och grattis till 10 veckor!🎉💐🌟. Superbra jobbat!

Hej @annabell, grattis till 10 veckor det är inget annat än stort och många dagar håll du din kæft till tjatterfjanten.
En trixig grej med denna hopplösa fjant är at han ibland gör en uppmärksam på något en behöver fixa eller trixa med.
Vila, skoj, avkoppling, skratt, tid att reflektera, fördjupa tankarna. Kostcirkeln av människo-behov i myllan livet som vi ibland försakar men som tjatterfjanten- förutom att vara en fjant- kan vara en sorts pek på när han dyker upp.
Menar förstås inte att du ska prata snällt med honom men när du låst dörren till dig och ditt, i lugn och ro fundera på om du behöver lägga till något till livet- eller kanske mer vanligt - ta bort något?
Heja dig 🦄🦆

Ja! Så kan det vara! Jag har varit ganska bra på att bygga in nytt och nygammalt i den a-fria tillvaron, men det har nog mest handlat om ”nyttigheter” som träning, en extra växel på jobbet, planering, ordning och reda, veckohandling, åtta timmars sömn etc. Jag har plockat bort en hel del av det jag tidigare tyckte var kul, men som är ganska tight förknippat med a för mig… Jag har ju kidsen som jag iofs gör mycket skoj med, men behöver nog lite fylla på med lite roligheter som bara är mina! Men vad…🤔? Är på ett slags orimligt humör nuförtiden, där det enda jag kan komma på, spontant, som skulle vara good enough är: 1. en ofattbart bra och hemlig kärleksaffär eller 2. att bli världsberömd i nåt. ”Hallå gräsanden?! Kom hit och skärp mig!” 🙄🦆

1. Röstar jag absolut för, har inga tips att komma med där. 2. Världsberömd verkar en bara bli på konstiga sätt nu för tiden, men världsbäst tycker jag att du är- som du är. Är helt säkert på att dina barn och vänner håller med.
Jag vill också minnas en massa ordning och reda- nästan som i pur chock över tillståndet.
Några saker jag tycker är mycket roligare nu än när jag drack:
Promenera, fika, luncha med kompisar.
Gå på utställningar (inte blivit så många pga restriktioner men de få har varit toppen)
Sex - absolut bättre roligare och utan den minsta ångest efteråt (eller under tiden)
Följa vissa roliga människor på tex insta. Tycker mycket om Rebecka Åhlund och en så underbar person som heter Fanny Swärd med skruvade roliga stories. Eva Röse och Vanna Rosenberg tillsammans. ❤️
Jag tror mycket på att hitta sätt att vara ihop med andra- på nya sätt. Ibland känns det lite kämpigt helt enkelt. I början av februari lite extra så.
(Kanske dyker punkt 1 upp på något oväntat vis.) kram 🥰

Annabell träffade en vän idag som påminner mig om dig! Hon är som du cirka 15 är yngre än jag och så himla bra och speciell, värdefull!
Jag tänkte att man ju kan ha forum-stand-ins fast irl. Hoppas du har en bra vecka. Kram ✅

Åh - berättade nyligen för ett syskon till mig om hur det är med forumvänskap och bla sa jag då om dig Se klart ”Det är så klockrent för mig rent språkligt!” En hittills lite förbisedd relationskomponent i min irl-historik tror jag, som jag nog inte kommer att underskatta där framöver 😁.

Skrattade också lite åt det här med alla våra forum-nicks och att jag numera tänker på dessa som ”vanliga” namn. Om jag skulle få ett fjärde barn nu, skulle jag typ kunna råka tänka ”åh, ska den heta Rut eller Andrahalvlek… Tänk vad coolt att ha en unge som heter Torn 🤔” 😂 Jag heter ju Annabell här, vilket man så här i retrospekt kan känna andas lite ”Disney-princess-wannabe” 🤣. Mycket kort tankesträcka bakom det nick-valet. Mamma sjöng alltid låten Annabell Olsson (Lennart Hellsing) för mig när jag var liten och det gillade jag. Därför blev det Annabell 😃. Så här i efterhand kan jag ju känna att jag borde ha valt Krakel Spektakel (också LH) istället 😂.

Covid här sedan några dagar och jag har inte hunnit få tredje sprutan och mår (kanske därför) fasansfullt 🥵🦠!! Vaknade fem och räknade sekunder till att alvedonen jag kastade i mig skulle börja verka. Nu, lite feberfriare och muntrare ☺️👍! ”Covid är ju riktigt bra ändå” tänkte jag där vid fem, för det fräschar onekligen upp minnet av hur det känns att vakna med bråddjupskänslan, som är det värsta jag vet 😅!

Happy friday till alla 💓🦆✅!

@Annabell Ha ha! Ja, tänk vilka nya namn som skulle kunna hamna på årets topplista på namn till barn😂. Det fanns verkligen ingen stor betänketid på val av nick eller namn på sin tråd, det bara kom snabbt och sedan får man dras med det hela tiden. Inget jag insåg då och idag är det så inpräntat att det skulle vara svårt att ändra på det idag. Hur blir det när vår 2022 passerat, det var liksom mer ett mål än ett nick. Men det kanske inte spelar någon roll.

Krya på dig och ha en så skön fredag du kan🌷💕