@majsan_nu Jag har laddat ned en app som heter ”mindfulness appen”. Det finns massor av olika övningar, korta och långa och olika personer som leder övningarna. Den kan testas gratis en vecka, sedan kostar den typ 400 kr för ett år.

Ha en fin lördag, här skiner solen så det blir en härlig promenad om en stund🌞💕

Skriver väl som jag brukar... Ny a-fri dag! Känns helt ok även idag. Räknar lite i almanackan, funderar på hur jag ska skriva min a-fria tid... Antalet dagar har jag tappat bort, orkar inte räkna efter (från 31/8) Antalet veckor ska vara 23 (låter ju jäkligt länge)
Återstår att börja räkna månader, den 31/7 till nu (31/1 egentligen) blir ju 6 månader - kan det verkligen stämma, är inget mattesnille precis...
Det var dagens fundering så här långt!
Ha en fin dag alla forumvänner 💪👍
Kram från mig till er alla 🤗

@majsan_nu Jag är imponerad av din resa och ditt stöttande här på forumet. Angående att räkna, så är det ju olika hur man gör. För många, inklusive mig, så är det ändå ett kvitto på att jag klarat av en viss tid och det hjälper mig i min resa, men vill man inte räkna dagar så behöver man ju inte göra det om man vill. Det finns appar som kan hålla reda på det där åt en om man vill. Som t.ex. Cairy håller reda på när nästa mål blir av.

Det stämmer att det är 6 månader mellan 31/7 till 31/1, men är det 31/7 eller 31/8 som du skriver i början?

@TappadIgen Tusen tack, det ska vara 31/8... Visste att nåt blev fel, sa ju att jag inte är något mattesnille men jag är nog rätt vimsig också! Trodde jag gjort fem månader o är i början på den sjätte... Så ska det vara!
Tack kram till dig från mig 🤗

@majsan_nu
Hej, ville bara in och hälsa! 😊
Har haft en sån intensiv vecka och inte hunnit & inte orkat kommentera så mycket här, bara läst. 💛 Glad att du samlar dagar än!
Vi höres!

@Rehacer Hej, du är så välkommen att titta in hos mig! Hoppas allt är väl o att det rullar på för dig...
Det är inte så lätt att hinna med hos alla, ibland tror man att en hunnit svara o så var det bara en tanke!
Hos mig traskar det a-fria livet på, ibland upp o ibland ner... Har ju många a-fria dagar men det är en lång resa !
Ha det fint tills vi hörs nästa gång...
🤗 Kram från mig

Forumvänner!
Ny dag - vilodag o försöka sammanfatta vad som hänt i veckan som gått! Så många tankar, samtal o anteckningar både för mig själv men allra mest för anhörig som bor på särskilt boende. Nog om detta.
Själv är jag fortsatt a-fri, kommer nog att räkna månader o möjligen veckor. Är inne på min 6:e a-fria månad eller 5 månader o 6 dagar om jag ska vara noga. Det låter som lång tid men när jag tänker bakåt så känns det både om superkort tid och som superlång tid. Märkligt hur tid kan kännas så "både och". Är inte så sugen på alkohol, däremot är det så mycket annat som snurrar i mitt huvud! Är nog bara en fördel att hjärnan börjar, förhoppningsvis, hämta sig från all alkohol den varit marinerad i!!!
Fortsättning följer...
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram på er från mig 🤗

@majsan_nu Håller med tiden kan kännas både lång och kort. Tyckte tiden i första början av nykterheten kändes väldigt lång när nya vanor skulle skapas utan alkohol, men nu går tiden ganska fort. Det känns som länge sedan jag drack alkohol.

Ha en fin söndag🌷💕

@vår2022 Precis så, en jättebra beskrivning. Att dricka alkohol/vin känns nu helt overkligt o riktigt långt borta.... Det är en bra känsla 👍
Sen är det många andra tankar som snurrar o behöver tas tag i nu i nyktert tillstånd men det är en annan femma! Kommer vartefter tror jag, i alla fall för mig. Måste börja strukturera upp lite bättre. Vad måste jag ordna nu o vad kan vänta lite men ändå göras o vad kan hamna på "vänt"! Ungefär så.
Ha en fin söndag du också - det som är kvar 🥰

majken_r

Helt otroligt, ett halvår! Så bra⭐️ Skönt att du inte är så sugen, särskilt när det är mycket annat för hjärnan att jobba med. Tänk så mycket bättre att vara klar i huvudet än påverkad/bakis när man har en del som snurrar i livet. Heja dig!! Kram 🥰 @majsan_nu

@majsan_nu
Ja, det där att ha en massa tankar och projekt att ta tag i är så mycket skönare att göra nykter än bakis. Det kan vara tungt nog ändå, bara dumt att göra det ännu jobbigare med att vara onykter & ofokuserad.
Bra att du tar en vilodag, det är klokt!
🤗

@majsan_nu tid är ju ett väldigt relativt begrepp. Ett halvår är länge ur ett perspektiv men ett ögonblick i ett annat. Fantastiskt bra jobbat med ett halvår och det låter som en skön känsla att alkohol känns overkligt! Imponerad, och fascinerad, av er här på forumet som kommit längre än mig. Att läsa om hur er nya vardag, hur hjärnan nästan blivit omprogrammerad är väldigt inspirerande ⭐

Ännu en a-fri dag!
Om jag ska vara ärlig så brukar det nog komma lite a-sug mest varje dag. Lite olika men iallafall, en stund sen em/tidig kväll. Bara att bita ihop på så går det över ganska snabbt! Har ju många a-fria dagar så jag tycker det borde ge sig snart...
Hoppas på en god natts sömn, kan också vara lite si och så med det...
Det var en lite gnällig rapport från mig, bättre nästa gång!
Har inte läst så mycket här på forumet idag.
Hoppas ni haft/fortfarande har en fin dag o får sova gott i natt!
Kram från mig till er alla 🤗

@Friluftstok Vi skrev visst samtidigt, hoppas jag inte förstörde något nu när jag inte var så positiv...
Det tar tid innan hjärnan är riktigt klar med sin omprogramering - iallafall min hjärna!

@majsan_nu det gör inte det minsta att detta inlägg inte var lika positivt. Livet är ju inte regnbågar och enhörningar hela tiden 🦄 Det är också en fin grej här inne, det känns som om man får se verkligheten och inte bara det glassiga Instagramlivet. Hoppas du får sova gott inatt! ⭐

majken_r

@majsan_nu skulle också önska att du slapp suget, men bra att det inte varar så länge. Och inte gnälligt alls, glad att du delar. Hoppas natten blir god⭐️

@Friluftstok @majken_r
Tack för era svar! Antar att det är så för oss alla, positivt mest o lite mer negativt mellan varven...
Önskar er båda en god natt också 👍
Kram 🤗

@majsan_nu God morgon! Jobbigt med att ditt A-sug kommer på sen em, jag får också sug men mer på att stoppa något i munnen efter middagen, helst något sött. Jag kan även bli vrålhungrig innan middagen är klar och vilja stoppa i mig något. När sug på mat kommer brukar jag dricka kolsyrat vatten och det går över. På kvällen brukar jag äta klementiner eller apelsin, det brukar hjälpa. Äter inte godis längre men glass kan det bli bara på helgen. Säkert är det Beroendehjärnan som fortfarande vill ha sitt och det tar nog sin tid innan den lugnar ned sig. Vill du berätta mer om hur ditt A-sug ser ut? Tänker du på ett glas vin, hur går tankarna?

Ha en fin tisdag, här snöar det!❄️💕🌷

@vår2022 Ska försöka svara dig...
Mitt sug kan vara a-sug men inte alltid. Mest en känsla av att "något" fattas mig. Ibland funkar det att bara låta det vara o efter en stund känns det ok igen.
Ibland måste jag ta något att tugga på sen känns det ok igen. Jobbigast när det händer på nätterna!
Ibland är det något som hänger över mig, något jag borde ta tag i. Lyckades jag med det så känns det ok igen.
Ganska svårt att somna, lyckas jag så händer det ofta att jag vaknar efter en stund o har jättesvårt att somna om. Leder till trötthet dagen efter...
Kanske är det så här det kan vara men skulle gärna vilja ha fler lätta dagar!
Är det här något du känner till/känner av? Alla tips tas tacksamt emot!
Vissa dagar är helt ok o då är det inte så lätt att klura ut varför!
Ja, det var lite om hur mina tankar snurrar runt om dagarna!
Önskar dig en fin dag som blir som du vill ha den 👍
Kram 🤗

@majsan_nu det där med att ta tag i något man borde , det är bra. Och egentligen finns det ju alltid något att ta lite tag i. Sortera i strumplådan, tvätta badrummet, marschera till återvinningen med lite påsar. Ha en fortsatt bra kväll!