@Kebne1 Grattis till 62 dagar!🎉🌟💐. Så tänker jag också, man får aldrig glömma varför man slutade dricka, i hela sitt liv. Ha en fin dag i naturen med din kära💕

@Kebne1 skrev:" Jag har haft en del dividerande i min skalle: ”det gick ganska ”lätt” att sluta”… ”kanske du vågar ta ett glas?”"

Det är så extremt hög igenkänning på det där. Jag brukar ju ibland ta upp att vi med problematiska förhållanden till alkohol har mycket gemensamt, men sen är vi individer också så det som stämmer för en stämmer inte för en annan. Men jag undrar om det finns någon som inte har upplevt just detta dividerande?

Jag anslöt ju inte själv till Alkoholhjälpen förrän först när jag slutat dricka, även om det kanske inte var helt cementerat ännu så de första åren av min resa där jag föll för just det där dividerandet finns inte dokumenterat.

@vår2022 Min första nyktra dag den här perioden är den 9 Augusti 2020. Men det var inte så att jag den dagen kom på att mitt drickande är problematiskt och att jag måste sluta och så gjorde jag bara det, utan jag har ju brottats med tankar om att förändra mitt drickande under några år.

Hur det gick till har jag ju endast minnen av. Jag pratade ju aldrig med någon om det, utan jag behöll precis alla mina tankar för mig själv. Eller nästan precis. Jag tog en vit månad i slutet på 2019 och när jag började närma mig slutet på den så berättade jag för några i förbifarten, som jag vet hade en viss insyn i att jag kunde dricka mycket men som inte sett allt, att jag tar en vit månad nu. Förmodligen var det väl mest ett sätt att försöka bevisa att jag har kontroll. Men annars funderade jag nog på det mest för mig själv och jag funderade inte tillräckligt på det.

Jag vet faktiskt inte heller när tankarna först dök upp och jag hade aldrig någon helgjuten plan heller. Men jag har nog haft alla planer som finns. Jag hade förvisso aldrig tidigare bestämt mig för att sluta helt, men tanken hade slagit mig. Så höll jag mig nykter ett tag och då kom tankarna på att det nog inte var så farligt eftersom jag så enkelt kan hålla mig nykter. Sen kunde jag också i vissa perioder begränsa mig ganska bra.

Det jag försöker få sagt är att det var kanske aldrig så att jag bestämde mig 100% för att sluta och sen tog ett återfall för att jag tänkte att det inte var så farligt, utan det var väl mer att alla begränsningsförsök, vita perioder inkluderat, alla fick mig att tänka efter ett tag att jag har ju kontroll på detta och så kunde jag förhandla bort mina begränsningar för det är ju lugnt ändå.

Den här gången är det lite annorlunda, av någon anledning. Nu får jag inte tankarna längre att jag skulle ha kontroll om jag skulle återgå till att dricka. Tvärtom är jag medveten om att jag om jag skulle försöka mig på ett kontrollerat drickande så skulle det säkert hålla ett tag, men helt garanterat inte för evigt utan det skulle spåra ur igen. Jag känner förvisso heller inget vemod att tänka på den här insikten utan snarare mest en frihet. Nu vet jag hur verkligheten är och jag förhåller mig till den på så sätt att jag förblir nykter, livet ut. Man vet aldrig vilka vägar livet kommer ta, men jag vet att om jag skulle ta tillbaka alkohol i bilden så blir det inget vacker slut för mig.

@TappadIgen Tack för att du ville berätta. Det är så bra att få ta del av andras erfarenheter och hur resan, tankarna och tillvägagångssättet sett/ser ut. Ha en fin lördag🌷💕

Tack för insiktsfullt inlägg! Jag har aldrig försökt sluta dricka mitt vin förut. Men jag har laddat länge för att sluta. Och precis som du skriver @TappadIgen - om jag skulle börja slira på nykterheten med ”ett glas eller två då o då” så är jag säker på att det skulle eskalera och ganska fort dessutom. Bästa att bara släppa den tanken och mata på med virgin-cocktails🙏🏼

65 dagar utan mitt snutte-vin.
Allt har blivit bättre. Jag tänker nästan aldrig på a. Inte ens när min man köpte en flaska rött som han tar ett halvt glas från varje kväll. DET är framsteg! Inget sug. Tänk om någon hade sagt det åt mig där i början… Jag hade nog inte trott på det.
Som så många andra här inne har mitt sötbehov ökat och nu ska jag så sakteliga börja dra ner på det. Men det får ta sin lilla tid.
Nu kör jag på mot 70 dagar med lätta steg och själaro.
Hepp, hepp från ett soligt alperna❄️

@Kebne1 Så härligt det låter, att du klarar dig så fint o mår bra 👍
Det där sötsuget verkar nästan alla få, men jag har inte känt det. Eller så är det det jag gör om kvällarna när jag inte riktigt vet vad jag vill ha...Får kanske testa nu ikväll? Eller så blir det te o macka/kex som vanligt...
Lätta steg o själaro låter helt underbart 👍
Kanske det smittar av sig till mannen också?
Fortsätt att ha det fint o kram från mig 🤗

Dag 70, vecka 10 (i morgon)
Vi ska på en lång tur på skidor, sova i högre berg och där finns ingen täckning. Men i morgon firar jag 70 dagar som nykter. Jag tror jag ska sitta vid en bergsvägg och nypa mig i armen.
Så rädd jag var för att ta steget. Rädd för biverkningarna, vem är jag utan mitt vin etc, etc.
Hård träning blev min räddning, tror jag, och detta forum. @tikka @vår2022 och alla andra här inne har varit räddningen.
Mitt brutala isbadsvak, panik-hopprepning, meditation och mycket sömn har också hjälpt mig.
Jag är en blödig själ, en räddhågsen känslig prick. Jag förstår att vi tappar många härinne till alkoholens klor och jag dras ner i deras fall. Så känslig är jag!
Jag vet att det kommer bumps på vägen. Jag är redo! Numera tänker jag bara på alkohol och blir låg när jag läser runt här…För att se om mitt mående kan bli ännu bättre ska jag testa att inte gå in i forumet och läsa på ett tag. Jag knackar på direkt om A börjar jävlas alltför mycket!
Ikväll sitter jag vid ett högt berg, i tystnaden och njuter av att jag lever, på riktigt❄️kram alla fina❤️
@tikka du håller dig på mattan, visst?❤️❄️

@Kebne1 Ja, det är tungt när man läser om hur svårt det är att komma ur alkoholens järngrepp, man påminns om hur tungt och svårt det var och inser att det skulle likväl kunnat vara jag som tog ett återfall. Men vi ska glädjas att vi lyckats att hålla oss på den nyktra banan och tagit beslutet att aldrig mer dricka för att inte riskera att hamna i helvetet igen.

Grattis till ditt hårda och beslutsamma arbete med 70 dagar imorgon som firas vid ett högt berg🎉🌟💐. Släpp inte helt tag om forumet, det är viktigt att påminnas om att vi fortfarande arbetar med nykterheten och att det är lång väg kvar innan det är helt stabilt, innan hjärnan återhämtat sig och återfått normal balans igen. Sedan handlar det om att aldrig ta första glaset och att man är en person som inte dricker.

Ha det gott och ta hand om dig❤️

@Kebne1 Stort Grattis till dina 70 a-fria 👍
Håller med @vår2022 i allt hon skriver så jag upprepar inte - så bra tips att tänka/använda - för oss alla
Glöm inte vårt bästa forum! Tror inte att det kommer att hända, du har/är så aktiv här 💪
Ta hand om dig 🤗