1 månad 7 dagar. Idag vände allt på jobbet! Tack tack tack! Kände mig helt uppgiven och ångestfylld på väg dit, men sedan hade jag ett möte som fick en helt oväntad riktning och allt känns mycket bättre nu. Så tacksam!

1 månad 7 dagar. Idag vände allt på jobbet! Tack tack tack! Kände mig helt uppgiven och ångestfylld på väg dit, men sedan hade jag ett möte som fick en helt oväntad riktning och allt känns mycket bättre nu. Så tacksam!

1 månad 8 dagar! Var på aw ikväll och råkade av misstag ta en sip på min kollegas cider. Fick panik i samma sekund som jag hade det i munnen men kunde ju inte spotta ut det så svalde det. Men tänker att det är en droppe i havet eftersom det bara var just en sip, kände ingenting av det och blev inte triggad heller. Drack också två 0,5-haltiga öl, känns också helt odramatiskt, jag triggas inte och jag får inte någon känning i kroppen av det heller, så då känns det faktiskt rätt bra att kunna dricka sådant när andra dricker vanlig öl. Mina två kollegor blev rätt dragna, det var superskönt att inte bli det. Älskar verkligen att vara nykter och klar i huvudet. Så underbart livet blir då, och så enkelt! De pratade om att de kommer vara bakis imorgon, och jag är så glad och tacksam att jag kommer vara pigg och alert klockan 06 som vanligt. Tack och godnatt!!

1 månad 9 dagar!
Glad, riktigt glad. Saker på jobbet har tagit en så rolig utveckling och jag känner mig så genuint glad just nu. Bubblig inombords av glädje. Allt känns så roligt just nu. Berättade på jobbet idag om att vi var ute på en pub igår, fick frågan om jag var bakis idag. Kändes så skönt och enkelt att säga ”Nej, jag dricker inte alkohol”. Kände mig faktiskt väldigt stolt och lite mallig när jag jag sa det. Så härligt! Är superstolt över min nykterhet nu.
Tack och godnatt!!!

1 månad 11 dagar!
Nu känns det som att det går svinlångsamt med dagarna, men samtidigt vet jag inte vad jag tävlar till. Det finns ju inget mål, mer än att målet är att dagarna ska fortsätta läggas på hög. Hörde en så klok grej på ett möte ikväll: Desto längre nykterhet jag har, desto närmare är jag första glaset. Så otroligt klokt och tänkvärt. Man kan aldrig slappna av och tänka att ens långa nykterhet är någon sorts garanti, snarare blir man mer sårbar om man förlitar sig på antalet dagar man varit nykter.

Haft en fantastiskt fin helg. Helt otrolig. Vandrade Sörmlandsleden igår, idag ute hela förmiddagen med samma person. Vi dejtar, vet inte vart det kommer leda. Komplicerar saker med att träffa ett gammalt ex och umgås som vänner, men det väcker ju gamla känslor till liv. Det blir svårt att veta vad som är riktiga känslor och vad som är minnen.

1 månad 12 dagar. Varit en fin dag, älskar mitt nya jobb. Vågade idag be om att få jobba hemifrån 2 dagar i veckan de veckor jag har min son. Är ju så himla rädd för att inte vara till lags, men nu vågade jag be om det för vardagslogistiken går inte ihop annars. Och det gick så klart bra, alla andra gör det. Men som vanligt kände jag att jag måste vara perfekt och vara på kontoret ALLA dagar. Men nu vågade jag och det känns som en lättnad att ha den möjligheten. Så imorgon blir det en lugnare dag, och jag hinner med att tex tvätta hemma också. Skönt!

@Mimolino nykterheten ökar självförtroendet och självkänslan, och verkligheten är inte riktigt så som den kan te sig när man är alkoholpåverkad. Bra att du vågade ta mod till dig och fråga om det går bra att jobba hemifrån. Verkligheten är inte så farlig som man kan inbilla sig. Bra gjort!🌷💕

1 månad 13 dagar! Skön dag med att jobba hemma och få bort tvättberget. Blir så mycket bättre balans på mina barnveckor då. En sak som jag just nu är så otroligt tacksam för är att sonen trivs superbra på förskolan. Det har inte alltid varit så men nu är det härliga lämningar och hämtningar, blir så varm i hjärtat när jag ser honom leka med andra barn och vara glad. Allt kommer bli bra när han börjar ny skola i höst, det kommer bli spännande och roligt för honom. Så ska jag tänka, istället för katastroftankar. Tack och godnatt!

1 månad 14 dagar! Haft grym dag på jobbet. En kollega frågade mig om jag provat en viss sorts vin, jag sa att jag inte dricker varpå han frågar VARFÖR DÅ!? Jag sa helt lugnt och odramatiskt att jag mår bättre då, och han sa ett enkelt Jaha. Haha! Tycker det är så SKÖNT att kunna säga det, och att ha mitt svar som kommer så naturligt, och som ingen kan börja argumentera mot. Jag mår bättre utan alkohol, punkt slut. Världens bästa svar. Är mycket drama på kärleksfronten i livet just nu, men tanken på en drink har inte ens slagit mig. Däremot barnkanalen börjat okynnes-snusa. Behöver ha lite koll på det, vill inte bli en daglig användare av snus. Kan tycka det är okej nån gång i veckan, men inte dagligen. Å jag vill inte få cravings. Men hellre snus än vin, alla dagar i veckan. Kommit igång med träningen nu igen också, härligt.

1 månad 15 dagar! Är så himla trött dessa dagar. Vet inte varför. Köpte järntillskott idag, får se om det hjälper. Känner mig som jag skulle kunna somna på jobbet. Men det är för att jag inte har något uppstyrt att göra just nu. Is i magen. Godnatt!

@Mimolino jag har också varit väldigt trött länge. Ska faktiskt gå o ta lite prover på måndag. Vårtrötthet sa man förr, vet inte om det finns mera. Ibland har jag varit med om att jag faktiskt har haft brist på nånting, b12 vitamin tror jag det var.

1 månad 19 dagar! Varit slarvig med att skriva, haft sonen och varit trött på kvällarna. Idag började jag med paleo-kosthållning (igen). Missbrukare som jag är så hoppar jag från beroende till beroende, och sedan jag slutade dricka nu så har mitt sockerberoende skenat hejvilt. Helt ohållbart, får svamp och skit av det, och det känns inte bra att äta så onyttigt. Så idag är det omtag, velar om jag ska äta mjölkprodukter eller inte. Mörkna går paleo i höstas åt jag mjölkprodukter. Men nu vill jag bli av med min svamp så tänker att jag ska köra utan denna gång. Godnatt!

1 månad 20 dagar! Får öva på detta med tålamod. Har extremt lite sådant. Vill att saker ska ske direkt, hatar att vänta. Vill vara fullärd på jobbet NU. Måste ha tålamod. Kan inte ge upp nu, jag har en långsiktig plan och den ska jag följa.