Sovit som en stock - numera utan vare sig sömntabletter eller sockerpiller.
Hurra! Kommit på att jag somnar gott om jag tittar på min telefon som tv. Lagom tråkig serie. Efter ca 30 minuter blundar jag pga ”då blir det som radio”
Sen somnar jag.
Stora framsteg för en sömn-krånglare som jag. 🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️

@Se klart Hejsan! 👋 Vilken bra upptäckt! Att även små tv-skärmar kan ha sina fördelar. De flesta vill ju bara ha så stora skärmar som möjligt.😂 Det där med att du tröttnade på allt socialt umgänge med nära och kära tycker jag inte du ska ha dålig samvete för! 🤗 Man måste ju få vara i fred lite, och kunna slappna av på riktigt liksom. När jag var ute och fiskade i lördags så ville jag vara själv i min båt. Min son och hans kompisar i all ära, men det har blivit lite väl mycket av den varan i min båt på sistone.😅 Jag får inte en lugn stund i och med deras skrattande, fipplande mm. Så jag fiskade själv från min båt, och så fiskade grabbarna från sin lilla båt som låg på ett behörigt avstånd på ca 30 meter från min båt. Det blev mycket lugnare och behagligare för mig, men vi alla hade lika kul ändå. 😀

Kram

Hej @torn
Du har helt rätt. När jag är på landet en helg så brukar ofta en hel dag- gå åt till att göra egna saker- med mig själv som sällskap. Jag städar/grejar/fixar ute/flyttar runt diverse blomkrukor.
Lyssnar på en bok eller podd. Det är ovärderligt den där känslan av att det är - bara jag. Tror som du skriver att vi behöver det. Lugnet! Kram 🤗

Idag var jag på ett ärende på stan.
Gick förbi en lunchrestaurang med stora skyltar om Veckans ÖL 40 KRONER
Kände mig helt plötsligt så irriterad.
En hel helg ska man parera diverse flaskor och kommer underbara måndag- och då vill jag inte ha alkohol i mitt ansiktet förutom om jag själv går in på systemet.
Jag har börjat älska måndag efter helger då det dricks. Lyckodag. Allt kan börja om.
Som jag förpestade måndagar förr. Mätt och trött och för det mesta alkoholfri men kanske ett glas eller två EFTER middagen. Då har man nästan inte druckit ju. Särskilt som man har glaset bakom en växt vid namn Pillerfikus.
Den dog sen.
Nu ska jag sortera mina grejor. Göra ansiktsmask. Varit på sopsorteringen.
Köpt blå hortensior! Kram 🤗

@Se klart Ja nu börjar väl årstiden då alkoholromantiseringen är som störst. Det är synd om alla som fortfarande är kvar i det eländet. Att behöva stå emot, inte klara stå rmot, dricka, slå på sig själv, bötja om nästa dag. I ett evigt upprepande mönster. Minns när jag nästan längtade till att semestern skulle vara slut, så jag kunde få vara nykter några dagar! Istället för att faktiskt njuta av min ledighet, som jag gör numera. Och värdigheten, att känna sig hel.
Ha en riktigt fin dag! Här är det sol, underbart!
Ps. Har sagt det förr men säger det igen; du har ett hjärta av guld. Vill verkligen nå fram och hjälpa. Var bara rädd om din egen ork o energi❣

Vad fint med sol @sattva, här med! Har även bokat in två yogapass kommande dagar. Mina löpskor står och glor. Jag glor åt ett annat håll. Nu ska vi se vad mattan säger…
Jag var också glad när semestern var över. Jag var så trött efter många veckors dagligt drickande. Efter en hemskt jobbig (”social”) sommar hade jag så svårt att skriva för hand. Nästan oläsligt.
Blir ledsen när jag tänker på det, men läste @axiennes tråd igår om vikten av att inte sörja det som var. Jag glädjs ju så ofantligt åt mitt nya och nyktra liv.
Tänk @sattva och ni andra- vad vi har gått igenom ihop. Tack också för fina ord. Guld glimmar ej på insidan av denna bröstkorg men blod och puls. Jag känner mitt hjärta varje dag. Kram ❤️

160 cm kropps-säck ligger uthälld efter en dag med mycket arbete- förhandlingar- barnvakt (förhandlingar 👨‍👧‍👦) hundpromenad.
4 minuters samtal med min man.
En usel natts sömn (förhandlings-oro)
Men dahliorna lever om nån undrar.
Inorrn är ett viktigt arbete förhvis i hamn.
Hunden ska lämnas tillbaka (puh)
Mannen ska kanske inte förföras- så dålig kondition hehe… men jag ska laga middag.
Jag mår väldigt bra mitt i allt. Kram alla kämpar och ev räkmacka-passagerare. 🌺

Idag hade jag ett viktigt möte för min verksamhet framåt. Det gick så bra. Jag fick liksom grönt ljus på allt. Jag blev så stolt över oss att jag nästan började gråta.
Jag har varit den mest arbetsamma chef som har gått att finna detta år.
Men mitt team- så bra. Så mycket förändring så mycket ”kaos under ordnade former” så mycket jobb. Det är verkligen som jag sa till dem, det är bara ett superteam som klarar detta.
Så många gånger jag sagt: jag vet inte, vi får testa.
Så många gånger jag sagt: nu är jag en sån chef som inte har svaret utan det får vi hjälpas åt att hitta.
Det är så otroligt att människor växer som sprakande magnolia när man vågar både hålla-och släppa.
Jag är förundrad idag (snart övergående säkert men vi- vi passar ju på) och tänker vila i den känslan åtminstone till imorgon.

Tack @sisyfos och @sattva 😻😻
Det är såklart jättekul när det går bra men de här små segrarna är också segrar på insidan som ni ju vet. Jag tror att nykterheten har gjort att jag vågar mer, vågar chansa och är inte så rädd att det ska bli fel. Det är skönt. Skapar också lite mod hos andra. Att se att inget farligt händer.
Men jag har också gjort en i efterhand inte 100 lyckad rekrytering. Kanske borde jag vågat lite mindre där? Kanske var det bra- något annat utvecklades istället.
Man får blicka tillbaka och lära sig efteråt.
Inget farligt kan hända. 🙏🏻

Idag gick jag hem sent från Ica med två gooh-lådor i botten av en skrynklig kasse. Och två paket dyr glass men på extrapris.
Genomfors av tanken ”jag saknar mys”
Kanske triggat av att jag passerar ett antal barer och restauranger på vägen hem.
Tänkte en stund på det.
Tänkte på valet det är att bli nykter. Att jag läst en proffsig coach säga att stresshantering börjar med att ta beslut och hålla fast vid dem- besparar oss mycket stress.
Tänkte att jag skulle kunna se valet att bli nykter som tex välja att flytta till landet.
Allt finns inte där. Något annat finns där.
Nu ska jag kika på Politikbyrån om sovjet 2.0, oj så livligt här på landet…
Vi åt våra gooh-lådor, imorrn ät det fredag- så skönt efter vecka med mkt arbete, hundvakt, vab av barnbarn.
Kram 🥰

@Se klart Ha ha, och jag som tänkte "Men du har ju mys" och såg dina glasspaket framför mig. Sedan fattade jag att du menade alkohol. Såg på Karl-Fredrik på Östwrlen igår. Jäklar vad de dricker bubbel han o hans man. Flera gånger i bara ett avsnitt. Som mys, Men eg hade det likaväl kunnar vara alkoholfritt, zet vet jag faktiskt inte. Romantisering av att förstärka något genom dryck var det iaf!
Vilket bra uttryck, att ta ett beslut o hålla fast vid det minskar stress. Lite likt "Disciplin ger frihet", som jag gillar.
Kram!❣

Jomen @sattva myset kom när jag hade både andats och tinat glassen.
I morse fick jag så varm cappuccino av min barista att jag frågade om han ville döda mig.
Idag är det mys av slaget tandblekning på lunchen 🦷🦷😬

Varit på jättetrevlig middag men min nya lott i livet är helt klart att lägga mig först… översovning här så jag somnar till babbel från vindrickande gäster/vänner. Väldigt kul kväll med mycket diskussioner där jag kan vara precis lika delaktig som alltid- men jag tappar inte tråden… En av gästerna drack så mycket, hon var liksom så berusad att hon inte kunde prata ordentligt. Jag måste ha varit så också. Ibland.
Tänker på hennes morgon imorgon, och på min. (hade kunnat gå och lägga mig för en timme sen men artig bör man faktiska vara även som nykter)
Landet imorgon bitti.
Ljudbok och baka bröd. Kram vänner 🥰

Idag har jag en lätt huvudvärk och vad som känns som en begynnande förkylning- så suget efter att gå ut i blåsten och räfsa ihop gamla pinnar och löv- den är under nollgradig. Driften att ligga under en skön filt och lyssna på podd- klart starkare.
Lyssnar på Fredrik Södeholms och Ola Rapaces podd och den kan jag varmt rekommendera, inte bara för att den har en anknytning till missbruk och beroende. Men också för det (i mina ögon) modiga i att gå tillbaka i livet- rannsaka sig själv- försöka göra om och göra rätt. Jag gillar den mycket. (Sorry allt gick åt helvete heter den)

Jag har funderat en del på middagsgästen i fredags som blev så full. Jag tänker att om jag inte var så- så var jag på god väg. Jag blev faktiskt väldigt berusad (upplevdes inte så) de sista åren av drickande.
Minnesluckor- det låter ju alltid som om man ligger utslagen nånstans. Men jag kunde sitta, stå och gå och lägga mig. Men morgonen därpå ha glömt hur kvällen slutade.
Jag kanske hade kommit till rätta med allt, som hon säkert tänker att hon ska. Hon dricker försiktigt på lördagen och bara något glas på söndagen.
Men jag är bara så otroligt glad över att jag inte ens försökte utan bara; nu räcker det.

Jag har varit väldigt hjälpt av nån sorts tro på en högre makt. Nån jag höll i handen.
Och jag fick på så vis också en lite annan syn på själva livet och att få leva.
Numera ser jag det som något jag har fått. En stor sak. Och som kommer med ansvar. Det är en annan sak att vara ung. Då ska livets ändlighet ligga långt borta.
Men för oss som är 50 och plus. Oj vad jag kan känna mig oresonlig kring just det.
Ett enda liv har vi fått. Och vad vi väljer att göra med det är förstås upp till var och en. Men för mig kommer också ansvar. Visa hur ett människoliv kan levas. Det är liksom inget genrep. Det är inga år som går i repris. Vi är live- varje dag. Det är inte individens val vareviga dag på repeat- det är att vara del av en mänsklig filt, ett lapptäcke, visa hur livet ska levas, vara stöd för andra, hjälpas åt, behöva andra, våga det.
För mig blev skärskådandet av det levande livet så överraskande mäktigt. När jag hade sett det så blev det något att förhålla mig till- varje dag.
Även dagar då jag ligger i soffan och visar exemplaret människa - i vila.
Kram 🤗

Åh en bra helg men inte utvilad pga förkylning och även ont i halsen nu. Blä.
Glömt bort att man kunde bli sjuk, var så länge sen.
Ser bilder på mig själv från ett år sen- då hade jag varit duktig med fasta och springa. Smal! alla kläder satt fint.
I år- not so much. Men jag ser iaf glad ut-på bilder. Jag tycker att jag ibland ser lite pillemarisk- rolig (?!) ut.
Beställt nya glasögon. Kostar som en weekend-resa.
Klippte mig förra veckan- mitt hår mår bättre än på många år faktiskt.
Och så min tjocka rumpa (som jag är nästan fascinerad inför att jag har!!) Och det känns lite snyggt som omväxling.
Ja, rumpan får inte plats i förra årets jeans. Något måste jag faktiskt göra- som i sluta med.
Så: sluta med kolhydrater helt- eller socker helt. (Vet att de är samma sak men ni fattar. Ingen glass- eller ingen pasta.
Kram nu somnar jag.

Så sjuk idag. Gick upp och körde en presentation (digitalt) för 150 pers sedan däckade jag i sängen och sov fram till 16:00.
Ätit glass/ så jag gissar att socker får stanna- bröd och pasta får gå.
Minns att jag faktiskt druckit även som knappt frisk. Jag var fan inte frisk alls.
Har till och med lagt en feber-emoji på min jobbprofil. Sova mer.
Tro det eller ej men ALLA mina typ 20 dahlia-knölar lever. Första batchen är ca 50-70 cm höga redan. Och kraftiga.
Det, några tomatplantor.
Ett par träd i ekfat samt en ny rabatt som jag ska anlägga i en redan befintlig. Det blir sommarens projekt. Kram 🤗

Du har rätt @tofu i att så mkt sitter i huvudet. Men pengar är också viktigt! Pensions-deal inte minst, nu när det inte är så hemskt många år kvar att jobba fulltid. Så vill jag väldigt gärna ha de månadsinbetalningarna på mitt pensionskonto- som jag gjort upp om (det har jag dock inte själv fattat pga väldigt dåligt insatt i sånt men min p-person informerade mig.)
Men nä, stannar icke till varje pris.
Jag vet att jag vid det här laget kan konsulta på en massa ställen.
Jag älskar ju att ha ett team- så jag vill gärna stanna där jag är, iaf något år till.
👵🏼

@Se klart @Tofu på besök När jag läser er diskussion känner jag att det är verkligen överkurs. Allt med siffror är så otroligt viktigt men svårt för mig och blir därmed inte så intressant. När jag sitter framför bankmannen/kvinnan och berättar om min okunskap så känns det ibland som det kan vara svårt att ta in för hen. Jag tänker på min svåger och min fd kollegas man som har ett intresse för aktier och fonder vilket även har genererat i pengar.

Så pensionen kommer att bli knaper pga deltidsarbete, studier och hemma m barn. Att arbeta med människor är inte heller så högt avlönat möjligtvis i chefsposition. En löneförhöjning på 400-500 kr/månaden ger inte så mycket. Det behövs oftast att man byter jobb för att få till en rejäl löneförhöjning.

Kanske låter det som om jag är bitter…nej…men det är bara en annan verklighet. Och skulle jag välja om så skulle jag göra samma val igen. Jag har det bra nu men kan ibland oroa mig för min ekonomi som pensionär.

Kram