@less12 Jag förstår precis! Det som hjälpt mig med motivationen och styrkan att hålla emot är kunskap om hjärnans belöningssystem. Som jag kallar den alkoholdjävulen som ständigt vill ha kickar i form av belöning av alkohol. Den rationella delen i hjärnan blir överkörd och den har ingen chans när man skapat en beroendehjärna. Några dagar ångest så är man igång igen då suget kommer och alkoholdjävulen skriker efter kick och alkohol. Om man håller upp kan hjärnan återhämta sig och återfå balans igen, det tar mellan 3-6 månader. Jag kan aldrig mer dricka för då vaknar min beroendehjärna och mitt belöningssystem kommer att väcka alkoholdjävulen och skrika efter mer.

Så det är vår hjärna som styr om vi inte tar över kommandot💪

@vår2022
Förstår! Ja har laddat ner bookbeat och börjat lyssna på boken skål ta mig fan! Kanske ska lyssna om på Anders hansens böcker om hjärnan också. Som du säger beroendet kidnappar hjärnan och rationella tankar försvinner i ett brus

@less12 Ja, de är bra böcker! Anders bok Depphjärnan gav mig mycket. Annat som hjälpt mig är att jag tagit hjälp av psykolog för att ta reda på vad det är som skaver inom mig. Att känna riktiga och äkta känslor och att kunna hantera dem på ett bättre sätt. Träna och mindfulness är också A o O för välbefinnandet för mig. Men viktigast är att fokusera på att stå emot suget i början.

@vår2022
Träning har det blivit dåligt med sista tiden, svårt att springa packad hehe. Tror inte jag läst depphjärnan, får kika på det. Ja psykolog vore vettigt, dock otroligt lång väntetid på det

@vår2022
Det är sant. Men som du säger nu i början kanske det är tillräckligt att stå emot suget. Ja det blir lättare att träna när man inte har kroppen full av gift

@less12 Jag gick/går varje dag på promenad i början innan jag orkade börja springa, har hundar också. Det är bra att aktivera sig med något när suget kommer. Promenad, spela spel på mobilen, läsa, titta på serier mm.

Början på dag 2. Brukar vara dag 3 när ångesten släpper som suget börjar komma igen. Fortfarande inte återställd helt sen sista fyllan, ångesten är inte lika stark men suger fortsatt tag i mig och vill inte släppa taget.

Känner så otroligt mycket skam just nu, för alla dumma saker jag gjort på Fyllan, blir som en helt annan person, en person jag inte vill vara och som jag inte är. Vet inte om det är sant som många påstår att det är med alkohol i kroppen som ens sanna personlighet kommer fram? Eller är det bara att alkoholen tar fram sidor i oss som inte alls har med vår nyktra jag att göra med. Nej inte mycket sömn inatt med alla dessa tankar som susar runt i huvudet.

Hej @less12 Jag känner igen känslan av skam hatar den😔 enda sättet att slippa den är att skippa alkoholen helt! Vet inte hur ditt intag av alkohol ser ut men känner igen mig i dig .. jag dricker inget på vardagar men på helgen och om jag inte har huvudet på skaft Utan slappnar av för mycket är gränsen för intag borta och då blir jag för full och får minnesluckor hatar det! Jag har oxå haft sjukt ångest lördag och fortsätter älta nu på söndag! Men jag ska försöka vara snäll mot mig själv idag och måste inse att dricka A är inte bra för mig! Hoppas du får en fin dag! Kram 💛

@less12 Det där med att den riktiga sanningen kommer ut när man är full stämmer inte alls. Det är alkoholdjävulen som pratar. Alla sinnen har förlamats av alkoholen och verkligheten förvrängs. När jag varit full och bråkig, framförallt med min man, har jag i stunden verkligen trott att allt det jag känner är sant, känslorna blir ännu starkare och jag har även blivit, arg, irriterad och många gånger superledsen. Har i berusningen tänkt att nu ska jag säga sanningen! Jag har sårat och varit väldigt offensiv. Visst kan det finnas saker som skaver som tas upp, men det förvrängs och det som kommer ut när jag varit full är inte den riktiga sanningen och äkta. Allt har blivit så mycket större då.

Sedan kan man också förstora skamkänslorna som blir oproportionerligt stora när man är nykter. Risken är att man då dricker igen för man orkar inte med skamkänslorna, de ska dövas. Bit ihop och kämpa så att du passerar dag 3 och suget som kommer, det kommer att lätta. Jag tyckte att det blev bättre dag 5 och ångesten lättade mycket🌱💕

@Miz
Mitt intag senaste tiden har varit både vardagar samt helger, har ett jobb som gör att jag är ledig vardagar då och då, då blir det helt mitt i veckan. Var 3-4 dag har jag nog druckit senaste tiden, ibland två dagar i sträck. Som du säger man kanske får försöka vara lite snällare mot sig själv.

@vår2022
Tror jag tänker likadant, även om det är svårt just nu. Att jag inte är en dålig person utan att det är alkoholens grepp om mig som gör mig till den där icke så härliga personen. Just nu känns det som att dag 3-5 blir svårast att stå emot, det är då jag brukar falla tillbaka, som du säger, får kämpa emot.