Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@Rehacer Hej! Intensiv helg..Läget är ok men lite väl mycket som händer. Hur har du det? 💓

majken_r

@Annabell Hej! Kul att du hälsar på🥰 Och @Rehacer. Glad att ha er forumvänner. Allt väl. En del funderingar kring att leva helt nyktert. Mitt sällandrickande fungerar men tänker lite som när jag för 1000 år sedan slutade röka, då släppte jag bara taget. Så varför gör jag inte det nu liksom? Älskar ju faktiskt att inte dricka vin. Nåja, det kommer. Hoppas det är ok med dig? Förstod när jag läste ikapp att det varit lite kämpigt. Varm kram☘️

@majken_r Tänkte på dig efter att läst ditt inlägg om dina funderingar att leva helt nyktert när jag såg på ”gifta vid första ögonkastet” och fastnade för vad en psykolog sade om velighet. ”Det man underskattar i beslutsprocessen är velandet, man bestämmer sig för något och ändrar sig. I själva verket är velandet ett steg mot att fatta ett bra beslut som man kan leva med och stå för”. Jag tyckte det var så bra sagt och att det tyder på att det finns mycket kraft, mycket i görningen och ett beslut som håller på att ta form. Man processar fram ett beslut som man kan leva med och stå för för att man ska må bra och tillgodose sina egna behov. Först när man mår bra med sig själv, kan man må bra med andra❤️

majken_r

@vår2022 såg avsnittet igår kväll och tyckte också det var bra sagt! Alltid intressant att fundera kring processer. Identitet tänker jag att jag håller på med just nu. Inuti så att säga. Att bli en som inte dricker. Det är egentligen en kort tid i mitt liv som jag fått upp ögonen på att det skulle vara mer fritt och helt att inte dricka alls. Den största delen av mitt vuxna liv har alkohol ingått, utan problem. En del har det inneburit problem med ensamdrickande. Och en kort tid har det nu dykt upp en idé om att varför dricka alls? Behöver liksom vänja mig vid det. Såg den inte komma😅 Tycker mycket om att läsa dina, och andra nyktra, inlägg om livet utan. Stor kram och en bra dag önskar jag dig! ☘️

majken_r

Juni. Sommar. Har varit en alltför intensiv maj, högt och lågt. Det har varit utmanande och vissa av mina viktiga (livs) rutiner har jag liksom släppt taget om.
Inte bra. Precis det jag vet att jag inte ska göra. Det är när det är lite för högt tryck som jag behöver dem som mest. Tror ryggskottet som envist bet sig fast i flera veckor blev droppen. Ingen träning.
Alkoholen är det ok med, men en gång så kände jag att nä, nu drack jag av fel skäl.
Så nu tillbaks till träning, och fylla på med yoga, meditation och lägga mig i tid.
Har också i mig att ett sug, inte efter vin, utan efter att faktiskt stänga den dörren helt. Njuta till fullo av energin det ger mig, även om jag inte dricker vare sig ofta eller mycket. Känner ändå skillnad och den är psykisk. Jag tycker helt enkelt om bilden av mig själv som en människa som tar hand om mig, kraften i det.
Läser det mesta som skrivs här, har inte hunnit svara som jag tänkt och velat. Det ger mig mycket att ta del av era ord.
Juni. Det blir en bra månad.

majken_r

Middag med vänner ute igår, studentfirande idag. Alkoholfritt bubbel för min del. Skönt. Tänker inte längre på vad andra ska tänka, eller vad jag ska säga. Känns självklart. Det utmanande är att inse hur förknippat sommarkvällar blivit med kallt vin..hos mig, och typ överallt man vänder blicken. Student=alkohol. Helt galet..
Så nu blir det till att hålla i rutinerna och vända blicken åt rätt håll👀

Ja, det är verkligen så! Allt är förknippat med alkohol! Gör mig rätt matt & trött. Så normaliserat att alltid dricka i alla lägen.
Trist!
Ha en fin dag! 🤗

majken_r

Såg att jag registrerat 302 dagar här i kalendern, varje dag sedan jag gick med här. Av dem är 84 med alkohol. 218 utan. Det är i min värld bra, det hade lätt kunnat se tvärtom ut.. Det här forumet, kalender, programmet har verkligen gjort skillnad. 🌱

@majken_r Du är verkligen så bra! Kämpar på idogt och reflekterar på vägen. Du tar vara på livet och kör inte bara på, du ser nyanserna och även skillnaderna. Var stolt och glad över hur du hanterar livet.

Ha en riktigt fin lördag och kram❤️🌱🌞

majken_r

Befinner mig i sol o värme långt borta. Har det bra, vilar, äter, leker och badar. Ser en del, tyvärr, föräldrar som lätt avtrubbade hämtar alkohol i all inklusive-baren. Sorgligt.
Jag har typ noll sug, märkligt nog. Har druckit nåt glas till maten. Men vill vara pigg, tränar tom (hade jag inte trott😅).
Det är något med skiftet i fokuset. Det som jag märkte för några månader sen. Jag vill liksom vara pigg. Vårda min energi och min närvaro. Leva.
Kram ☀️