Har sedan september förra året varit mer eller mindre övertygad om att jag både vill och bör lägga ner det här med alkohol. Klipper med alkoholbeteendet då och då i en vecka eller två, och upplever då i överlag en påtaglig lättnad och förnöjsamhet, men är sedan förbluffande snabb på att ”tacka ja till mig själv” när jag plötsligt bjuder in mig själv till att börja om igen?! Och då håller jag igång var och varannan dag igen en stund. Blir galen på detta!!

Har läst i det närmaste alla trådar i detta forum och igenkänning med många är naturligtvis enorm. Är brutalt avundsjuk på (och imponerad av) er som håller över tid och grunnar på vad som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er...? Hur i h-vete kan jag låta mig själv dricka igen, lite hastigt och lustigt, när jag några dagar/några veckor innan är så sagolikt säker (gång på gång) på att det fan räcker nu! Det är inte inte värt det! Alls!!

Både mängd och frekvens är oroväckande och osunt, även om själva dryckestillfällena inte medför några direkt negativa upplevelser eller tokigheter. Slutar dricka ”i tid” (men har då eg druckit för mkt), gör inga märkliga eller oöverlagda handlingar och har aldrig typ somnat i soffan eller lagt mig utan att tvätta mig o borsta tänderna. Men dagen efter - skjut mig stenhårt alltså... Så vidrigt... Ångest och ofattbart dåligt mående på alla fronter. Om jag har druckit tex tors-lör (aldrig dagtid), blir det en ackumulerad vansinnes-baksmälla/abstinenskänsla som jag hatar och inte kan stå ut med!

Mitt liv är ganska intensivt och jag vet att jag oftast ”bjuder in mig själv till dryckestillfällen” när jag är lite överbelastad och samtidigt speedad och trött. Jag blir då stormglad när jag plötsligt kommer på att ”nämen nu tar vi och piffar upp den här aftonen med vin o bubbel!” ”JAPP” säger jag då DIREKT och tveklöst till mig själv utan att vara ett dugg intresserad av att identifiera något i HALT-modellen (som jag lärt mig om här 😊), eller att ”spela hela filmen”. Där och då vill jag inte hjälpa mig själv till en mental punkt där jag inte vill styra upp en festlighet, så att säga... Jag skiter då fullständigt i att jag typ några dagar/veckor innan fattat ett högst rimligt och klokt beslut att ge fan i att dricka, av den enkla anledningen att det definitivt inte är värt det.

Har som sagt läst här en längre tid och nu skriver jag mitt första inlägg, för att utforska om det kan vara medverkan här, som är en faktor som skiljer mig och min typ av beslutsamhet från er som finns här och som håller över tid 🙂.

Hej förresten 😊! Jag heter (inte 😅) Annabell, jag är 42 år och har ett jättebra liv med superfina relationer till barn och familj (lever utan partner), ett jobb som är givande och jag vill INTE dricka alkohol mer. 🤗

Hej gumman!
Jag har också dag 1 igen.

Det är helt klart trassligt det här. Känner mig inte säker på att jag kan lita på mig själv idag heller för rätt vad det är så står jag där och gör precis som du skriver; jag äschsr att det inte blir ok för mig. Även om jag vill. Börjar känna att jag behandlar både mig själv och livet respektlöst genom att framkalla min egen bakisångest och låta fina dagar går till spillo i trötthet.

Men vet du? Idag är en ny dag. Och du kommer snart att må bättre igen ❤

Prova lyfta det med företagshälsovården om det känns rätt. Tänker att allt stöd är bra stöd. Och även om de brukar hänvisa till en beroendemottagning så kan det kanske vara värt att prata lite ändå. Har du förresten funderat över att prova en beroendemottagning?

Kram till dig!
Och var snäll mot dig själv idag ❤

@Annabell
Vi tar sällis igen ❤️
Jag är på dag 3 idag. Har oxå varit nere i gropen och vänt. Skitjobbigt, förstår dig till 110%
Men nu har vi möjlighet att starta om och göra nåt bra av det. Vi har gjort det förrut, styrkan har vi. 🤗
@Natalia haka på du med!
Ha en fin dag!

@Annabell På’t igen. Titta och tänk framåt. Har du läst/tittat på videos på detta temat nyligen. Åtminstone för mig är det hjälpsamt att återkommande förkovra mig få ord på vad det är vi går igenom. Blir lite lättare att titta på sig själv och sitt beteende utifrån och få förståelse för vad som händer. Att det med största sannolikhet tar tid och går upp och ner. Kunna acceptera det. Att , ” jaha, nu gick det ner igen, då är det bara att hoppa upp igen”. Är på dag 3 idag, så nu är vi en liten skara som är i samma fas!
Kram och önskar dig en fin dag🍀☀️

@Annabell @Rehacer @Natalia @Vinägermamman

Jag har alltid svårt att våga sträcka ut min hand som sällskap för tänk om jag inte håller vad jag lovar. För mig är det så viktigt att hålla vad jag lovar men när det gäller alkoholen så känner jag mig många gånger som en stor lögnare🙈

Men jag tar gärna sällskap….är på dag 4. Stängt system och sjukdom har hjälpt mig att komma hit…vilket innebär att jag har tänkt så mycket mindre på alkohol…

Heja Er/Oss allihop!

Kram🤗

Tack fina ni, för stöd och input 🥰! Ja, vi är ju som en liten grupp nu som stretar på med de här inledande dagarna… 🥵💪🏼🤗. Jag SKA över 14 dagarstrecket nu, för därefter blir det lite lättare för mig. Blir mindre benägen att agera snabbt på impuls. Bort bort bort från markerna igen…! ”Det enda jag behöver göra för att slippa må så här är att låta bli att dricka” som du skrev i din tråd Natalia 🌟. Exakt så ”enkelt” är det! Dag 1 för mig ✅ och jag och Natalia får hänga efter er Varafrisk, Rehacer och Vinägermamman 🥰 💪🏼🌸. Jag SKA sluta dricka - det är bara så. Tänker ha en fin och bra och riktig sommar, ingen jäkla dimm-sommar!! 🦆

Det är bra att gå tillsammans. En viktig sak tror jag. ”Ensamma klarar vi inte läkningen, någon måste vilja den mer än vi” kommer jag dragandes med en gång i halvåret men lika ofta; det är ju så.
Kerstin Ekman hade rätt.
Ensam hade människan inte klarat en dag på savannen. Många sorter behövs- det är så vi överlever. Samlargruppen, en uppfinning lika gammal som människan.

Samla ihop alla trådar. Samla argumenten och samla motstånd de minuter- för det är minuter det handlar om när suget är som störst. Aldrig längre än en timme.

Och du. Samla ihop omsorg om dig själv @annabell
Nu står hon där uppfodrande på skolgården och stirrar ut ur djupet av sina brillor.
Jag vet inte vad du tror att du har gjort för fel men jag känner mig säker på att det är något jävelskap som du går där och inte kan kännas vid, men som ändå känns vid dig. Gör inte det mer.
Var snäll. Var allt det där goda och fina som du är med barn och vänner, pappa.
Mot dig själv: Var bara snäll.
Det kommer att räcka så långt när du upptäcker det osynliga rummet.
Kram, alla dagar 🥰🌱🌸

Ja! Samla argumenten och motståndet när det väl gäller. Tydliga argument och massivt motstånd finns uttalat, konkret och förankrat inom mig, men det gäller att inte låta detta skingras och bli diffust då och då (tex kl 16 på väg hem…🙄) utan att istället lyfta upp det i sin faktiska sanna helhet och lägga det längst fram i tankesystemet och på näthinnan! Det där låter flummigt ser jag - men jag fattar precis vad jag menar 😂!

Idag inget sug och imorgon afton har jag planer som utesluter drick-tänk. Men det är precis som förra veckan - dvs känns just nu avlägset att ens komma på tanken att dricka. Men jag kommer INTE att få hybris igen som inför förra helgen…😑.

Skickar massor av hejakramar, styrka och pepp till ”tidiga-fasen-gänget” Vinägermamman, Varafrisk, Natalia & Rehacer (och alla andra också förstås 💞) 😍💪🏼!!

(Och tack Se klart för att du skrev allt det där som var sant… och om att inte Göra det mer utan vara mer snäll mot mig själv…😭❤️‍🩹)

Dag 2 ✅🦆

Hybris, tänker jag, kanske har jag fel, är att vara övermodig? Att vara bara lite modig räcker långt och är det enda som krävs och mer än vad de flesta av oss klarar av. Att stå still när det stormar som värst, motstridiga känslor och trippla budskap från en och samma hjärna som dessutom är ens egen.
Och under tiden, samma taktslag som är ”idag dricker jag inte”.
Hur tycker du att helgerna är, jämfört med vardagarna? Jag tyckte helgerna var rätt så plågsamma i början, vardagen blev min nya lätta lördag. Om det är helgerna som är hybris-dagar, så kanske är det de som kräver mer av dig? Planerande och strategier. Att göra några konkreta såna scenarior som kan dyka upp- kanske kan vara hjälpsamt?
Kram till dig @annabell, det är inte för tunnisar, att bli nykter. ✅🦄🌱

Jag har haft den värsta helgen i hela mitt liv, all kontroll som jag så fint tidigare sagt att jag brukar ha, var helt som bortblåst. Ett hejdundrande studentskiva med alla förberedelser för 100 personer blev succé, All mat gjordes av mig. När jag först klarat genomföra alla moment med lagom vin i kroppen för att orka, och alla berömmer mig för hur lyckat allt blivit utan att kunna misstänka där en minut att jag är mer än en anings salpngaberusad , kommer jag till ”dagen -efter-festen, 😫😫
Då säger min hjärna att jag har jag ”rätt” att få slappna av efter all stress . Och det blir för mycket. Jag gick helt in i dimman. O missade att jag glömt att äta på flera dagar, Tydligen tappade jag det helt för jag låg till sängs från kl14 på söndagen och lyckades ta mig upp och dricka lite vatten på natten o svimmade nästan på toalettgolvet på men fortsatte dricka vatten i små mängder för jag var helt klart medveten om att jag var alkoholförgiftad. Upptäckte där att jag medicinerat alkohol för att orka med det här spektaklet som hålls på sedan i flera flera dagar och tom veckor och inte ätit knappt något, bara lunch på jobbet. Ja ta ledigt från jobbet hade jag inte heller gjort för jag skulle ju fixa o klara allt. Bara lagat till andra och druckit vin själv istället för att äta. Detta lyckades jag hålla på med escalerande i fem sex dagar. Efter festen tålde jag nog plötsligt inte så mycket som vanligt eftersom jag inte ätit tokmycket. Munnen snustorr , sov i 24 timmar och var som en skakig 90- åring när jag tillslut måste ta mig upp
En minst sagt omskakande händelse . Som tur var ingen i familjen hemma det dygnet. (Vilket kunde varit otur om jag råkat dö där på badrumsgolvet,)
Ja nu har jag iaf min tredje dag utan alkohol och just nu ä en s ett mest rädslan som styr . Tänker jag skall läsa och skriva lite här igen hos alla kloka människor o kanske bli starkare och komma på Nya tankar . 🌸
Majaela

Jag skriver hos dig @Annabell för jag ser att ni är några som kämpar med de första dagarna och jag har ju följt er i många år och vill gärna kämpa på med er ( om jag får 🙏 ) tror inte jag klarar det själv. ✅

@Majaela Är inne som hastigast på forumet. Svarar i @annabells tråd…men det är klart att du får vara med…. Jag tänker att vi alla är tillsammans här på forumet. Så häng på!
Kram🥰

Så himla bra att du kom tillbaka till forumet igen Majaela 💪🏼💗! Vilka oerhört jobbiga dagar du beskriver och jag känner igen mig så mycket i det där piffiga fixandet som man behöver tanka sig igenom för att riktigt klara av… Och rädslan som blir kvar när man ska ”kliva av” den karusellen… 😵 Men nu är du på fjärde dagen efter detta 🌟 - så skönt! Det bästa är ju att vi aldrig aldrig behöver vara där igen 🙂. Rädslan är ju helt adekvat och en sann vägvisare… Man hamnar där igen (förr eller senare och om och om igen) om man får för sig att ”det kan ju inte vara så farligt att ta sig lite lagomt med vin”. Nu håller vi i detta och är starka och modiga tillsammans 💪🏼🥰! Ha en fin dag 4 Majaela 🌸! Och heja dig Varafrisk med dag 2 nu❣️ Själv tar jag dag 3 idag ✅🙂🦆.

@Annabell Jag vill ju självklart att ska lyckas med sin nykterhet! Men vi är några stycken som åker lite berg- och dalbana m vårt nykterhetsarbete (när gäller mig själv känns det som jag har hållit på i en evighet 🙈) faller av och hoppar på men vi är ändå kvar på samma bana …tillsammans vilket är trösterikt🙏🏻

Nu börjar dag 2✅ Ska iväg och blåsa men inte jobba. Köpa färsk fralla. Hundpromenad. Kaffe och därefter vila.

Kram till alla oss som kämpar🙏🏻