jag har varit cannabismissbrukare i 5 år förr och slutade med det men blev istället utbytt till alkohol efter en tid. innan alkoholen tog ja hand om mig själv, tränade. gick ner 30 kg för ja hade blivit överviktig. sen en sommar 2019 slog det till och de blev fest o ja träffade lite fel folk som drog ut mig på fest efter fest. de kunde vara i 6-7 dagar me mkt drickande. 12 öl per kväll . vila hemma 2 dagar o sen ut igen i en vecka. allt spårade ur. efter detta kom ja hem o blåste 3 promille. jag mådde dåligt i 8 dagar o krälade mig fram till kylskåpet. de va olidligt. jag trodde ja skulle dö och att ja skadat något. därefter drog ja till sjukhuset och fick nervöst ta blodprover. inga leverskador. o fick tillsagt till mig att levern pallar mkt. de gjorde att ja om vardagarna ibland va ute efter jobbet o drack o drack. vilade någon vecka sen ut igen. de här pågick fram tills januari 2020. med lite pauser emellan åt men ändå en förbrukning några dagar i veckan. sedan började jag med 10-14 dagars pauser. de började eskalera igen och kunde supa 10 7.2 öl om dagen i 5 dagar. sen 10-14 dagars paus igen. sen har de hållt i sig så tills nu. har märkt på senaste tiden att de känns svullet på höger sidan av magen. ja vet ej om de är magen tarmarna lr levern. ja brukar återhämta mig efter ungefär 5 dagar nu för tiden och dessa 5 dagar är olidliga. jag orkar inte mer o har bestämt mig för o sluta. nu har ja varit utan i 4 dagar o börjar må bättre. men denna gång var bakisheten olidlig. har inga symptom riktigt. förutom se känns svullet under bakisdagarna. känner mig lite halvt hjärnskadad dessa dagar.. torr som fan i munnen o allmänt helt slut. yrsel. så denna gång är jag rädd något gått riktigt snett. ja skulle vilja vara nykter i 6 månader innan ja vågar gå o testa mig hos doktorn. jag är rädd att ja har en död lever i kroppen. som ej ja kan återhämta mig ifrån... ja får panikångest och rädd för o dö. ja har inga blodiga kräkningar eller gråvitt skit osv men levern kan ju spöka.. hur mkt tål den? är jätte rädd o vill inte leva mer. de känns kört bara. de känns som det är för sent. ja tänkte ja kunde skriva av mig här för o höra om andras historier eller något. hur rädd bör ja va? ja har rätt hög tolerans o kan dra i mig mkt utan o spy o ja är rädd för att min höga tolerans skadat mig... vill ej dö. men ja får skylla mig själv. och inom några dagar nu kmr snart min nyfödda son.. och ja är så besviken på mig själv att ja kanske råkat skada mej själv så mkt att ja kanske inte kan finnas i hans liv så länge. kanske har en totalförstörd lever lr något eller ingen lever alls kvar.

@Natalia ja fyfan. är ju andra dagen fortfarande. själv då? högersidan svullnad o små hugg. blir lite värre när ja äter. kanske tarmarna vetefan. men dödsångest o hela den karusselen åter igen. blir ingen sömn heller . har alimemazin för hjälp me sömnen men de törs jag inte ta när jag gnäller om min lever inombords. samma visa som alltid liksom. och ändå utsätter man sig. byggde ihop höj o sänkbart skrivbord också. va rätt hårt när man var bakis haha.

@aldro
Förstod det. Men vet du vad. Det är föga sannorlikt att du kommer råka ut för något hemskt idag. Inte inatt eller inte imorgon heller. Och inte dan efter det.

Och jag förstår att du inte gärna vill ta det lugnande som är en antihistamin och man kan bli himla loj hela dagen efter av dem. Men oroa dig inte pga levern tänker jag. Har du tagit några levervärden? Det kan stå att medicinen kan inverka på levern men jaae, inte alls värre än alkohol isf gör. Och levern är väldigt förlåtande. Det kan eventuellt ske temporära höjningar. Kan det betrygga dig att lämna levervärden?

Om det kan betrygga dig lämnade jag prover efter att ha använt flertalet starka tabletter i flera år utan det påverkat levern alls. Mina olika levervärden efter högre alkoholkonsumtion påverkade värderna men fortfarande långt under referensintervallerna. Att jag sedan druckit mindre har det också visat sig på alla värden väldigt fort.

Skulle det kunna betrygga dig att gå på en beroendemottagning?
Där kan lämnas prover som följs upp och framförallt prata om de rädslor du känner för ångest är ingen trevlig vän.

Men för just nu skulle jag vilja betrygga dig vid att om du inte har ett försämrat allmäntillstånd som inte beror på abstinens.
Låt säga twx smärta med feber. Men ring som sagt 1177 om du är orolig. Dom är bra att prata med. Dom fattar det här med ångest och rädsla med.

Tarmarna brukar oftast kännas vis vänster sida. Frsmtill i höjd med ungefär höftbenet. Det du känner kan eventuellt vara antingen höger ryggmuskel eller njuren. Och har man behandlat njuren sömre kan den ömma utan att det är farligt. Den behöver bara lite tid och lite extra vätska.
Men det kan som sagt likaväl vara ryggen som känns vid. Avvakta...
Om du känner dig rädd, ring 1177 och rådfråga. Dom tar dock gärna det säkra före det osäkra men brukar kunna ha bra frågor att utgå ifrån.

Organen är förlåtande. De kan bli förhöjda värden av levervärden och blodtryck temporärt men som avtar med bättre avhållsamhet. Och med det inte sagt att det behöver innebära något skadligt innan heller.

@Natalia levervärden har jag inte vågat prova ta än. ja vill vara fri från alkohol flera månader innan ja kollar det. intressant de där.... jag kan dricka tiotals öl flera dagar på en vecka. men jag nojjar för alimemazin. men jag har väl tänkt att om de redan finns en skada ska man inte ta något mer. ja vet inte hur jag tänkt. det är samma skitgrej varje gång. skulle vilja ha en maskin kopplad till kroppen. så Innan man tar beslutet att dricka igen när man mår bra, skulle man behöva återuppleva samma smärta igen i 5 minuter, så man mår när man e bakis.. och sen ställs frågan: vill du va me om detta igen? bli påmind. jag vet inte hur ja ska påminna mig själv. när man mår bra är man i ett annat mode. och rädsla och sånt finns inte som håller en tillbaka. tar en detox te just nu. ingen aning om sånt funkar men på något sätt känns de bättre mentalt. tränade ju hårt en period o växte till mig rätt mkt. bättre självförtroende och såg friskare ut. vill dit igen. de fick ut mkt känslor oxo. tränar fortfarande 5 dar på en vecka men sen kan de gå åt helvete en annan. jag försöker lite leva båda världarna. men dom passar inte så bra ihop. körde tex hela förra veckan. och sen från helgen tills nu helt kaputt. nu blir de från helgen och hela nästa vecka träning o jobb också. Efter nästa vecka tex kommer Tröskeln jag inte klarat av att stiga över än. men ska fan verkligen försöka denna gång. får prova allt.

@Natalia jag har ju iof 39 grader skolios också. så ena revbenet på höger sida stöter ju åt höftbenet XD. men grejen är den att de brukar försvinna när ja vart alkoholfri. men kanske är extra trångt för ansträngda organ XD

@Natalia Problemet är att du inte ser på blodprov hur något har påverkat levern. Många med skrumplever har normala värden på ALAT, ASAT, GT, ALP och de andra, men inte alla. Du kan således inte veta hur de starka tabletterna eventuellt har påverkat din lever.

Med det sagt så har jag och @aldro gått igenom det här förut och jag tycker inte heller att han ska vara orolig, som läget är nu, men inför en fortsatt konsumtion är det såklart något att vara orolig för. Baserat på den lilla infon att det hugger på framsidan höger någonstans under revbenen så är det högst sannolikt inte njurar som känns längre ner och på ryggen och med tanke på att symptomet kommer efter att ha druckit så är det inte så många ryggmuskler som fungerar just så. Samtidigt går det såklart inte att ställa en diagnos här på forumet, speciellt inte av oss som inte har någon medicinsk utbildning. Men området det sitter på och tillfället det händer efter gör ju att man misstänker LGP, alltså lever, galla eller bukspottskörtel(P för pankreas). Samtidigt, det faktum att det känns men sedan går över gör att det är troligt att det inte är någon fara i dagsläget som det är. Att det känns svullet kan t.ex. vara just för att det är lite inflammerat i levern, vilket lätt händer. Men levern är förlåtande som @Natalia säger och låter du den bara vila är det väldigt sannolikt att den kommer att återhämta sig. Men den kommer ju inte att göra det för all framtid.

Jag tycker inte om att du ska behöva sitta och ha ångest heller, men samtidigt kan jag inte med gott samvete sitta och säga att du inte ska ta varningsignalerna på allvar. Jag känner till för många fall med människor som fick varningssignaler, men väntade. Som sagt tror jag inte att det är så farligt för dig än, men i mina ögon är det viktigt att du försöker bryta det här mönstret så snart du kan. Du har en väldig ångest som efter ett tag tynar bort och sen efter ett tag trillar du dit igen.

Jag tror som sagt att din ångest för ditt tillstånd idag är i onödan. Det är supersvårt, men försök att lugna din ångest och fokusera på strategier för nästa gång om ett par veckor när symptomen är borta och du mår bra igen och du just har avslutat en hård arbetsvecka. Vad kan du göra då?

@TappadIgen Jag har en kontaktperson nu ja kan ringa. så ska väl prova de tänkte jag. Detta måste upphöra. Jag Når aldrig riktigt dit då hjärnan avvänt sig. för jag ger aldrig chansen. för ja faller dit. jag ger upp för lätt. måste sluta med det.

@aldro Det låter som en bra idé. Men vi på forumet finns här också! Jag önskar att du ändå kunde släppa ångesten lite. Jag vet precis hur det känns. Jag tror fortfarande på dig! Du kommer fixa det här.

@TappadIgen måste undvika ett visst par polare också tror jag. deras mentalitet är liksom; ”ääh färsking” ”dör jag så dör jag” ”påt igen ba drick”. har blivit sen ja flyttade att de är dom jag känner som närmast min bostad. extremt dumt vi har egentligen inget gemensamt alls. jobbet annonserade massa fester vi ska på nu också. de blir så efter en produkt släpps. men jag slipper de som börjar nytt jobb innan. känns skönt att jag inte sätter mig i såna situationer just nu. de skulle ja inte klara. de får bli ett framtidsmål att klara av nykter på såna tillfällen. imorgon kommer jag antgligen må bättre. men är inte riktigt redo och gå ut från min bostad än. får bli i helgen. tog mkt mindre alimemazin nu än ja brukar ta när ja sover för ångesten iaf. de hjälper iaf. sen när man är tillbaka på gymmet på lördag så blir det panikattacker när pulsen höjs. men det släpper om cirka 1 o en halv vecka. ganska sjukt att ja vet hur detta kommer gå till. då har man vart i samma skit alltför många gånger om man vet det. tack för ni finns. lätt hänt ja slutar skriva här när ja mår bra. borde nog inte sluta bara för ja mår bättre

@aldro

Vad gör du just nu vännen?
Om du har någon att ring så tycker jag att du ska göra det. Det kan skapa en distans från ångest att bara ha någon i örat.

Och det är sent. Men fysiskt distraktion som en lite längre promenad kan hjälpa om du bor på en plats där du känner dig trygg i att gå en sväng den här tiden.

Lämna hemmet även för några minuter kan hjälpa. Bara runt huset och hem. Men också ring kontaktpersonen gärna för att få en annan röst i örat än din ångest.

Vi är också iaf två som hör dig även här 💕

Stanna upp och andas några djupa andetag. Ända ner i magen och ut igen. Och igen. Och en gång till.
Du är inte ensam. Vi är med dig 😇

Du har god kännedom om dig själv. Det ät positivt. Det kan du använda konstruktivt 😘

Det här med panikattacker på gymmet förresten. Är det sådär tidsbundet vid abstinens eller sker det ofta vid sociala möten?

@Natalia tack! känns bra att ni finns. ah ja va ute nyss gick lite. efter ja tog lite alimemazin. har ju fått för mig o gå ut när ja tagit det för har fått för mig att ja dör lr nåt. o vill ej dö ensam. ingen aning om vad som händer i skallen ibland lr hur ja tänker när ja är i de här stadiet. jag är två personligheter liksom. panikattacker kom när ja va cannabismissbrukare förr om åren. men dom har kommit tillbaka av alkohol. hade inget förut när jag var fri från skit ett tag. de kommer inte av sociala saker. mitt jobb är väldigt socialt och man måste ha dialog me alla möjliga från olika länder. sånt känns lugnt. får enbart av höjd puls. pushar mig rätt hårt på gymmet. jag är ju lite slöare nu för tiden än för några år sen bara. antagligen högre blodtryck nu och sen inte lika ”tuff” på gymmet längre. de kan trigga när man överpresterar tror ja. men brukar försvinna efter några veckor nykter. de kanske är abstinensgrej ingen aning. jag hade ju en nykter månad förut. och sen började de bli två veckor. och sen nu ner till 10 dagars pauser. så de är ju påväg till de sämre igen för ja misskött det.

Substanser av olika slag bidtar helt klart till mer ångest och ett sämre mående.

Men jag känner till det här med dödsångest och skeva tankar. Dom är inte mindre verkliga för att någon så gärna vill säga att det är ditt huvud som spökar. Dödsångest är skitjobbigt. Och skrämmande! Alla dagar på året.
För mig brukar det hjälps att någon bara finns där. Och du är inte ensam. Vi är här med dig 👐