Jag läste @Tappadigens inlägg som var helt klockrent! Jag är liksom så nöjd med hur mitt liv ser ut, och det behöver inte hända så mycket. Jag är glad för att jag lever och mår bra. Men i bland så sker det oväntade saker som bara är en stor bonus. Som i går tex. Jag fick för mig att gå ner till ån som flyter i närheten av mitt hem. Det finns en minimal möjlighet att få stora fina laxar där så här års. Men det är verkligen inte lätt.😅 Efter att ha fiskat ett par timmar utan ett napp, så var jag nöjd. Underbart att smyga runt utmed ån och njuta av den fina naturen. 😍 Men då plötsligt hände det. Jag hade bestämt mig för att göra ett sista kast, och pang! En stor silverblank lax hade tagit draget, och vattenytan exploderade. Efter en nervös fight i tio minuter så kunde jag skälvande landa den! 8 kg vägde den och det var över 10 år sedan jag fick en liknade fisk! Jäklar vad glad jag blev.😀 Men även om jag inte hade fått något så skulle jag vara fullt nöjd ändå. En ren lyckobonus, som var totalt oväntad. 😊. I dag ligger jag i solen och bara njuter av att finnas till. Livet leker!

Ha en bra helg!

@Torn Wow! Grattis! En lax på 8 kg är verkligen inte dåligt. Och att det föregicks av att smyga runt och njuta av naturen och att få den på sista kastet, vilken lycka!😁 Jag fick puls av att bara läsa din text, de kan ju verkligen kämpa emot bra! Hoppas den smakade gott!

Ha en fin kväll!🌱💕

@vår2022 Tackar! Den firren satt riktigt fint! Det räcker med att få en sådan fisk en gång vart tionde år ungefär. 😅 En sådan kick lever jag länge på. Vi ska ha lite kalas här i dag, då min dotter fyller 14 år. Så i kväll ska vi bjuda på grillad egenfångad lax och gös. Otroligt gött väder i dag också!☀️

Kram

Vi behöver våra kickar! Jag har ju ett jobb som stundtals levererar adrenalin, då går både puls och hjärna upp, härligt 🥳
Önskar er en riktigt fin kalasdag, middagen låter ju helt perfekt! Kram 🤗

OMG! Vilken firre! Jag ska snart ner och fiska. Aborre brukar det bli. Jag ska skaffa mig en liten rök så jag kan röka dem. Hunden min älskar aborre men han äter inte gädda (inte jag heller)🙈@Torn

@Se klart Tackar, och grattis på dig också!🥰 Det var ju t.o.m. nationaldagen i går, men utan app börjar det bli hopplöst att hålla koll.😅 Nästa månad är det ju 2,5 år jämt, det får vi inte missa!

Kram

God kväll! En liten reflektion. Det finns ju regler här på forumet som säger att man inte får skriva under påverkan av alkohol. En mycket bra regel som de flesta respekterar. Men den senaste tiden har jag sett flera exempel på personer som uppenbarligen struntar i detta. Hoppas vissa tänker sig för lite mer, och inte skriver när dom har druckit. Jag är övertygad om att det är bäst för alla. Både för dem som skriver, och dem som läser. Är det inte någon mer som har reflekterat över detta? 🤔

@Torn Det är väl det där att kloka beslut lättare försvinner med alkohol i hjärnan. Man kanske skriver o uttrycker sig på ett sätt man inte gjort annars. Jag kan tycka att det är illojalt mot övriga forummedlemmar helt enkelt, som kanske kämpar just där o då mot sitt sug.

Hej, om man använder anmäl-knappen på ett sådant inlägg så går Alkoholhjälpen in och kommenterar direkt till dem som gör så, de brukar vara bra på att förklara hur det ska funka här.

@Sattva Japp, det är ju väldigt lätt hänt, att personer som kämpar med att få till nyktra dagar, blir triggade och ”hänger på”. Plötsligt är det många som hamnar på dag 1 hela tiden.

Torn, det har jag själv inte reflekterat över, jag tar nog bara för givet att man inte skriver påverkad. Jag läser dock inte i trådar som handlar om att dricka måttligt för jag behöver inte ha de resonemangen i min lilla överhettade hjärna.
Ha en fin dag! 🥰

@Se klart Jag tror det har löst sig.🤗 I dag har jag fixat och donat i trädgården hela dagen. Mycket fint som blommar nu, och det är en fröjd att bara strosa runt och njuta av allt vackert som finns.☺️ Gurkorna och tomaterna växer så det knakar i mitt växthus, och jag har fått trimmat in självbevattningen bra i dag. Hela gräsmattan har fått sig en klippning också. 😅 Jag funderar på att ta en liten fisketur efter gös i natt. Bara glida runt där på sjön i några timmar, med vetskapen om att det när som helst kan hugga är magiskt!😍 Men vi får se, vädret är lite lynnigt, och att glida runt i regn avstår jag gärna.😂

Ha en skön lördagskväll!

@Torn Det är verkligen en glädje att se allt växa och knaka som man planterat. Häftigt med självbevattning, det sparar mycket möda och kraft att slippa vattna manuellt😁. Mina vaxbönor ville inte ta sig, har bara friland, så jag ska så nya idag för att se om det kan komma nytt. Du bor mer söderut än jag, så här knakar det inte riktigt än men en lite bit har det växt. Något som ändå knakar är gräsmattan, det går bara några dagar emellan så har det växt igen.

Ha en fin söndag, jag ska ut på löptur med klockan och få lite endorfiner innan jag tar itu med mina land🌞🌱💕

Låter underbart @torn, inte riktigt samma prunk här pga något nordligare breddgrader men det börjar nu helt klart! Njuter så mycket av att bara gå och stå (och spana) i min trädgård. Allt överlever som jag planterat nytt och bara det känns ju som en ynnest. Jag har reducerat grönsakerna till tomat och gurka i år- blev så trött på kål- loppor och sniglar som åt min sallad… nu får det bli bli blommor att njuta av.
Men ps- tro det eller ej- jag verkar ha utrotat sniglarna med mina blå korn/snigelgift… hemskt men väldigt skönt. Kommer fram en eller annan när det regnar - men går inte att jämföra med tidigare år.
Ha en fin dag! Kram 😻