Ok, jag tabbade mig igår. Blev ett glas champagne till förrätten och ett glas vitt till varmrätten.
Väldigt lite för att vara mig men jag svek mig själv helt klart. Och känslan var att det var HELT onödigt!!
Min ”ursäkt” - jag är på ett nytt jobb sedan 1/2 och jag trivs verkligen inte. Det är framförallt en tjej som motarbetar mig och kör härskartekniker och min chef och andra chefer ser det inte. Hon är upplyft av i princip alla i organisationen. Usch. Aldrig varit med om det tidigare och jag har helt klart svårt att hantera det… brukar funka med alla!!
Så - hon kom åt mig igår och jag blev svag.

Men - man ska ju försöka se på misstag som nån form av lärdom.
* Jag lärde mig att jag faktiskt inte njöt så mycket som jag trodde av alkoholen.
* Jag fick span på en ny trigger- situationen på jobbet och mupp-tjejen i synnerhet
* Min man kan inte stå emot när jag säger att jag vill ta ett glas….

Hoppas ni mår bra och kämpar på!!! 🙌✨

@Utmaning2022 Ja, man får lära sig av sina misstag och kämpa vidare💪. Hitta strategier till upptäckterna av dina misstag och skriva ned dem och använda dem när utmaningen kommer nästa gång. Den där jobbsituationen är riktigt tuff och påverkar så klart mycket. De vet ju att alkohol inte gör det bättre, vad skulle du kunna göra istället?

Nya tag, kämpa på, ha en fin dag!🌷💕

Hej, trist att det inte gick enligt plan men nya tag. Kan du få med din man mer i samma tänk som du, att du mår bättre av att avstå helt? Jag har bett min man att fråga hur det känns kring alkohol innan jag ska nånstans där det blir aktuellt och följa upp med mig under kvällen. Har ändå lyckats dupera honom 😊 men känns bra att jag varit tydlig med honom att jag inte vill dricka och att han jättegärna får påminna mig om det.

Ha en fin dag, och som sagt nya tag!

Halloj. Kikar in och skickar pepp. Du har ju megabra strategier redan- och har fixat MÅNGA svåra situationer. Håll i det. En dag i taget. Det- och forummetoden- har funkat för mig. (27 månader igår faktiskt) 🥳
Läs och skriv mycket här, ta hjälp av alla bjussiga, kloka forum-medlemmar. Och tveka inte att ta mer hjälp om du behöver. Testa programmet här? Det finns en massa saker att ta till och du är ju på god väg. Håll i och håll ut. Tröttheten ger sig, inget inget med att vara nykter är jobbigare än att vara bakfull och den ångesten.
Skit i ”normalt” drickande iallafall 6 månader. Men som sagt- en dag i taget. Kram 🥰

@Utmaning2022 Min process att bryta med alkoholen är nog tredelad när jag tänker efter:

1) Började dricka för 30 år sedan. Det tog dock inte särskilt många år innan jag tänkte att jag var trött på drickande och ville sluta. Kanske började jag tänka på det runt 25 års ålder.
2) Tankarna tog fart på allvar för 3-4 år sedan och jag började skära ner ordentligt i perioder. Kom dock tillbaka till ett mer frekvent drickande efter ett tag.
3) Strax efter nyår så tömde jag ur 24 öl, en kvarting whiskey och en flasköl i slasken under (för mig) lätt dramatisk former för att markera "Hit men inte längre". Inte druckit en droppe sedan dess och är mycket tillfreds med det. För varje dag som går blir det enklare och jag blir alltmer stärkt i mitt livsval. Å ja, självklart fyller jag hela tiden på mitt förråd med argument till varför jag inte dricker.

Lycka till!

/Pelle

Hej hej, hoppas du har en okej söndag. Vill bara säga att jag har tabbat mig fler gånger än jag kan minnas och brutit löften till mig själv och andra, slutat skriva på forumet... Men nån gång tänker jag att det funkar, att det är sista gången man tabbar sig och det plötsligt klickar till. För vi har ändå kommit så långt i vår insikt om att alkoholen inte gör oss lyckligare att vi är här på forumet och läser, skriver och försöker förändra vår tillvaro. Hoppas du inte tappat modet. Vi får kämpa på tillsammans! Kram

Hej,

Såg din tråd och ville bara kommentera med ett tips. Min bakgrund är kortfattat lite som din kanske. Dvs att jag dricker lite för mycket på helger och ibland även för mycket ett par gånger i veckan. Och jag vill dra ner på det. I övrigt ordnat familjeliv. Long story short.
Jag har också ”bestämt” mig många gånger för att dra ner på det men inte lyckats. Men. För snart sex veckor sedan bestämde jag mig för att ge en alkoholpaus en riktig chans.

Min strategi för att lyckas denna gång var glasklar;
Hålla. Mig. Sysselsatt! Just det. Genom att anstränga mig till mitt yttersta för att inte hamna i för många stunder av att gå hemma och bara dra och få chans att snegla på pavorna i kylen. För då. Kommer tankarna på att landa med ett glas vin o soffan med lite skön musik . Eller ett glas kallt vitt till matlagningen. Eller en stund i solen på verandan med en kall öl. You name it. Och sen är man ju som bekant igång. Ett glas till dör jag väl inte av. Eller två. Ett sista som sängfösare. Ja, du känner igen det.
Genom att denna gång hela tiden hålla mig sysselsatt med handling, gym, skippa matlagning och köra iväg med familjen och äta ute, åka till tippen, gå på hockey, hålla träningar och inte minst se till att få i mig lite i magen under matlagningen, så att alkosuget inte får utrymme, så har det gått långt över förväntan. Jag nu inne på min 6:e vecka utan alkohol. Och det går förträffligt.

Min amatöranalys är att genom att sysselsätta hjärnan med andra tankar än på alkohol så tränar man sig långsamt på att förstå att den inte är så viktig som man luras att tro. Det är inte enkelt, men det går.

Som sagt. 6 veckor nu. Blir det 6 till eller en dag så är det kanon tänker jag. Skulle detbli ett farthinder i form av en kväll med ett par glas är det inte en katastrof heller. Mitt mål är nu att samla nollor. Dvs dagar utan alkohol. Målet är 250 innan året är slut. Då har jag nått långt.

Önskar dig all lycka och ger en high five för ditt initativ att ta hjälp! 👏👏👏

Anonym31513

@Utmaning2022 Du har fått många bra tips redan. Något som hjälper mig när suget sätter in är att fråga mig hur jag vill må i morgon bitti. Kring suget tänker jag även att det bara är en tanke eller en känsla och inget som jag behöver agera på.
Jag har druckit till största delen för att orka med ett stressigt och jobbigt småbarnsförälderliv samtidigt som jag jobbat drygt heltid. Att göra mindfulness acceptansövningar har hjälpt mig att acceptera att livet är jobbigt ibland och att det inte är farligt att befinna sig i det. Sedan har jag blivit mycket snällare mot mig själv också. Allt behöver inte vara perfekt här i livet.
Lycka till och kom ihåg att vi är många här på forumet som sitter i samma båt och vi hjälper varandra i med- och motgång!

Hej på er!

Nu har det plötsligt gått 128 dagar. Det är över ett tredjedels år. Mycket har hänt under de här veckorna och jag kan bara säga att näst efter att skaffa barn och börja träna för åtta år sedan så är detta mitt bästa beslut jag tagit!

Har även rört mig en del i sociala sammanhang där alkohol förekommer, och lärt mig en hel del om hur sådant kan "hanteras" så här i början. Det är liksom som att upptäcka livet på nytt detta, i vuxen ålder. Haha!

Vad jag trivs bäst med just nu som alkholfri? Friheten. Friheten att göra vad jag vill, när jag vill. Detta kan inte nog understrykas.

Sedan har jag börjat ägna väldigt mycket tankar åt "tacksamhet" också. Jag inser att jag tagit väldigt mycket för givet, men när livet är så här kristallklart blir det snart tydligt att saker och ting inte är särskilt självklara.

Tack för att du läste!

Kramen!

/Pelle

@majken_r Jaa! Det genomsyrar varje andetag.

Haft en riktig nedåtperiod som inträffade för några veckor sedan. Å så ett himla brottande med alla känslor och tankar så klart, som jag tidigare dövade med alkohol.

Men det här med att bli kvitt all alkoholgenererad ångest alltså. Haha. Känns som om man som sjuttonåring gick in i ett väldigt begränsad liten värld och stängde dörren i trettio år. Nu har man klivit ut i stora vida världen igen, och måste kisa. :-D

/Pelle

Fint att höra! Skriver under på det där med tacksamhet, känner också så dagligen. Att jag har mycket att glädjas åt, och så otroligt skönt att inte längre grumla lyckan med alkohol.

@Pelleplutt Grattis till dina dagar!🥳. Kan bara instämma att alkoholfri skapar känslor av frihet och att allt är möjligt. Instämmer också i att känna tacksamhet och vara mer varsam, omtänksam och snäll mot både sig själv och andra och till livet🌱💕

Anonym31513

@Pelleplutt skrev:"Känns som om man som sjuttonåring gick in i ett väldigt begränsad liten värld och stängde dörren i trettio år. Nu har man klivit ut i stora vida världen igen, och måste kisa. :-D" Klockrent skrivet! Alkoholen har begränsat mig också större delen av mitt vuxna liv. Jag har dock inte lyckats ta klivet fullt ut i den vida världen igen, utan är en av dem som ständigt börjar om på dag 1.
Stort grattis till alla dina nyktra dagar!

Hej forumet 💗

Så - jag är tillbaka i tråden jag startade tidig vår.
Någonting brakade och jag har druckit som aldrig förr.

Nu ska jag göra ett nytt försök. Hitta tillbaks till beslutsamheten. Har läst igenom hela tråden igen och skrivit ner så många av era klokskapet i vad som ska få bli min dagbok.

Kommer också att anmäla mig till programmet här på forumet.

Vi har årlig kräftskiva på landet på lördag och har bestämt mig för att sätta en gräns på Max 3 glas vin.
Kanske är dumt men kommer testa så.

Hur mår ni?
Hur går det för er?
Hur har sommaren varit?

💙

@Utmaning2022 Jag har också satt en gräns på max 3 enheter per gång och jag försöker verkligen tänka enheter och inte glas. 1 glas vin är ofta mer än 1 enhet som faktiskt bara är 1,2-1,5 dl vin. Sen försöker jag dricka långsamt och med ordentliga mellanrum mellan glasen.

@Utmaning2022 I fredags när vi var på fest drack både maken och jag alkoholfritt och vi var faktiskt ganska många som var nyktra, delvis kanske beroende på att festen var så till att man behövde köra själv, övernatta eller ha någon som skjutsade, men ändå. Om man lyfter blicken brukar det finnas fler som inte dricker men man märker dem inte lika mycket när man dricker själv.