@Kullamannen Det är en skön känsla. Jag vaknade ofta och trodde att jag var tillbaka med baksmälla och ångest. Innan jag kom på att jag inte har druckit. Det sitter så jäkla starkt rotat på mig. Det minskar, men finns kvar.

@Kullamannen Helt enig med dig, det är underbart att vakna upp närvarande, inget sandpapper i munnen och inget paniksvepa två huvudvärkstabletter. Härlig söndag! 🙏🏻

Jag snubblar o faller hela tiden! Det är en kamp o jag måste skriva av mig!
Har alltid varit en person som har 100 järn i elden, gett allt i arbetslivet!

Arbetat inom ett globalt företag med en rätt hög position! Allt ändrades efter en tradegi när vårt hus brann ner! Alla klarade sig tack o lov, försäkringen i skick, så ett nytt hus byggdes upp, men det tog mentalt på! Efter detta började jag rannsaka mitt liv och mitt jobb! Jobbet kom i andra hand! Jag orkade inte med resande o representation (läs, många middagar, representation o framför allt mycket alkohol)! Har även gått i terapi för att få min ”livsgnista” tillbaka!

Slutade med att jag sade upp mig från min arbetsplats! Det ställdes fortsättningsvis höga krav på att jag skulle prestera, det orkade jag inte med, så valde att stiga åt sidan!
Ledningen tyckte att det kunde räcka med ett par dagars ledighet när huset brunnit, HALLÅÅ….

Nu kämpar jag istället med tristess! Som jag nämnde vill jag prestera o ha ”många järn i elden”, det har jag inte nu, det känns jobbigt o därför tar jag till A när tristessen slår till (tyvärr allt för ofta)!
Min livsglädje är borta, helst skulle jag vilja sluta mina ögon för gott!
Är det alkoholen som släckt livsgnistan, antagligen….

Blev lite mycket o kanske lite rörigt, men måste skriva av mig!
Inte lyckats bryta med A än, men vägrar ge upp!

Önskad alla kämpar därute styrka att stå emot denna ”djävul” vi kämpar mot!
Styrkelramar åt alla!

@Kullamannen Jag kämpar med med livsgnistan och känner mig ganska tom och lätt att tro att vinet löser det men är tvärtom. Det är tydligen vanligt att man känner så när man slutar och tar länge för hjärnan att återhämta sig så man får hålla ut. Jo känna sig misslyckad för att man inte lyckas sluta och faller tillbaka tror jag är vanligt.

Men man har inte misslyckats förrens man slutar försöka. Mitt mål är att dricka så sällan som möjligt... Insåg att nykter resten av livet kanske 45 år till känns för stort och risken att misslyckas större . Vanans makt är stor så man får se det som en process som tar sin tid . Angående jobb känner jag igen mig.. jobbet har varit jag och de kostade mig hälsan.. Inte värt det ett Jobb har inget egenvärde i sig utan är bara ett Jobb.. Glad att jag kommit till den insikten men de tog tid.

@Kullamannen Hög igenkänning på det med jobbet. Jobbar inom en bransch då bara pengar räknas. Min ex kollega kom till jobbet och berättade till vår sk Vd att de fått missfall .. Vd mumlade något .. beklagar och sen malde på och gav honom mer arbetsuppgifter att lösa . När jag berättade åt samma Vd att jag skulle börja äta cellgifter ( låg dos ) ville informera att jag kanske skulle bli trött och så.. Svarade han ... vilken tur att du sade detta så vi inte skulle bli chockade om du kom hit flintskallig en dag och hånskrattade. När man pappa dog ( jag var på jobbet jag skulle gå hem .. var svårt chockad kom samma VD fram om mumlade något och sedan
.. du din biljett ( jag hade en biljett till en film premiär samma kväll ) kan vi få den för du skall inte gå eller? Oj kan skriva en avhandling om honom och hur han misshandlade all personal och alla som kommer i hans väg . Karma kom i kapp denna man .. skild bor enkelt och hörde att han som enda ansökande till en post som ordförande i autism förbundet blev nedröstad.

@Kullamannen Hög igenkänning på att livsgnistan liksom har försvunnit. För min del är jag säker på att alkoholen har bidragit till det och jag har också läst på om att vi som druckit mycket har låga nivåer serotonin som faktiskt tar ett tag att få upp på banan igen efter att vi slutar dricka. Men alla som är längre in i nykterheten vittnar om att de mår mycket bättre efter en tid, det är den ledstång jag håller mig i nu för att ta mig igenom den här låga perioden. Hoppas du kan göra detsamma! 🙏🏻🌱

@Kullamannen Hejsan
Stor kram till dig. Vet vad du/ni går/har gått igenom. Jag har också förlorat mitt hem i en våldsam brand. Den som inte upplevt det vet inte vad hen uttalar sig om. Att en dag inte ha kvar i livet mer än kläderna på kroppen innebär en stor sorg och chock och då inte ekonomiskt utan på det personliga planet. Men i förlängningen så mycket mer bl.a en våldsam uppslitande oro i kroppen när man hör utryckningssirener och känner brandrök. Nej, vi som upplevt det vet att livet efter aldrig blir detsamma igen.
Kram och styrketår till dig/er.

Tack alla ni fina som skrivit i min tråd! Som sagt så jobbar jag på… att helt sluta med A!
Går inte helt bra, men försöker kämpa…
Torparflickan, tack för dina ord! Jag/vi stod i natten med pyjamas o väntade innan brandkåren kom! Hörde hur rutorna exploderade, allt tog lågorna!
Vi kämpar på, alla ni fina som finns här!
Ni är kämpar o guld värda allihopa 🙏

@Suburra Världen är full av egotrippade narsissister, tyvärr! Det var mycket på grund av möten med dessa som livet fick sina ”törnar”! Jag är en rätt känslig person som tyvärr tar åt mig!
Önskar man kunde skaka av sig och bara gå vidare men nej!
Idag är det bara jag, jag och åter jag som gäller, bara jag får och helst igår…
Det märkliga är att det ofta är dessa besserwissers som armbågar sig fram och hur eländigt det är ofta kommer till chefspositioner.
Tur att karma ibland hinner ifatt en del iaf 👌

@Kullamannen Jag förstår vad du menar. Tänker ändå att det blir väldigt egocentrerat när man sitter fast i ett drickande också. När jag fortfarande var fast var jag så centrerad på mig själv och mitt drickande och det fanns inte mycket plats för annat. Jag var mycket mer negativ till mycket och hade en pessimistisk inställning till livet. Hakade upp mig på saker och kände mig bitter. Idag som nykter känns det annorlunda, jag styr mitt liv och tänkande på ett annat sätt. Jag är mer tillgänglig för mina barn och min familj jämfört med hur jag slöt in mig i min bubbla och fokuserade på mitt drickande. Att det är så beror på stor del att hjärnan fått återhämta sig och kommit i balans och det har påverkat mitt psykiska mående, mina känslor och tankar. Så försök gå vidare från dina tidigare dåliga erfarenheter, de bara drar ned dig och blir destruktivt.

Ha det gott!🌞💕

@vår2022 Jag är helt säker på att du till 100% har rätt! Jag har undrat mycket på hur min personlighet, tankar mm ändrats på grund av mitt drickande! Jag vill ta reda på vem jag egentligen är, när alkoholdimman lättat och alla gifter har gått ur kroppen! Det skall jag ta reda på nu!
Skruvat fast korken på flaskan, det är nog nu!
Har funderat på att göra ngt symboliskt för att förankra nykterheten, tex elda ett ljus för varje dag som går, knyckla ihop den lilla ”aluminiumstommen”. spara för att förväntansfullt se högen som sakta växer!
Man har ju massor med tid, tex som att bränna ljus, när man slipper planerandet av besök på systembolaget, drickande o bakisdagarna 😊!

Ha en skön helg 🎶💕

@Kullamannen Klockrent! Tänk vilken tillfredställelse att se högen med aluminiumstommar växa! Och att högen visar hur längre och längre bort från alkoholen du kommer ju mer den växer. Sedan så symboliskt att tända ett ljus för varje nykter dag och att släppa in ljuset inom dig😁. Vilken spännande resa att nyfiket utforska vem du egentligen är som nykter, säkert supertrevlig och härlig människa🥰. Kom precis hem från en löprunda med maken och hunden, sådant man nu har tid och lust med när alkoholen inte längre upptar all vaken tid.

Ha en skön helg du med🌞

En tung dag börjar gå mot sitt slut! Städat ut allt som har med A att göra! Märker hur små saker som tidigare inte berörde mig kan trigga igång sug! Fruns kvarlämnade vinglas på köksbordet sedan kvällen innan, t.om en sådan liten sak kan skapa sug!
Jag är nu fast förankrad i mitt beslut! Ingen A mera för min del!
It will be a ”jumpy” ride, men denna gång fixar jag det!
Ser fram emot att fira min första nyktra midsommat på vääldigt länge, konstigt nog är jag inte inte ens orolig!
Suget kommer att komma, A kommer sätta in sina stötar, men jag är beredd! X

Ha de gott alla vänner!

@Kullamannen Nykter midsommar ska det bli, till varje pris! Jag har också laddat inför det! Du skriver att dagen varit tung, på vilket sätt? Jag kämpar själv med mitt mående just nu. Och denna gång ska vi fixa det, jag tror mycket på forumets kraft och att vi kan växeldra varandra bara vi är superärliga kring hur adjävulen försöker locka och pocka. Aldrig ta första glaset för man ångrar aldrig en nykter dag!

@Kullamannen Härligt jobbat!💪 Ut med skiten bara! Jag städade också upp och kastade alla bag in boxar, flaskor mm. Det var en riktigt skön känsla. Nu är det bara att kämpa och be alkoholdjävulen att fara åt h… om han närmar sig. Du kommer att fix det denna gång! Tänk vad skönt med en nykter midsommar och att vakna nykter nästa morgon. Kaffet kommer att smaka så ljuvligt gott!💪💕

@Ny dag Hade en tung dag efter mycket självransakan! Funderade på hur mycket jag försakat pga mitt drickande! Att konstatera att i pricip nästan allt jag gjort, där har alkoholen varit min ständiga medföljare. Nu är jag så less på allt vad A heter, förhoppningsvis har jag kommit till brytpunkten, eller det har jag!
Fösröker blicka framåt, onödigt spilla energi på det som varit! Kan ändå inte sluta fundera på
om det är alkoholen som sist och slutligen varit orsaken till att jag ”gått i väggen” två gånger, med långa sjukskrivningar som följd! Panikångesten och den generella ångesten jag i många år bärt med mig! Jag är övertygad om att så är fallet. Lite besviken på mig själv, som inte velat se kopplingen tidigare!
Men, nu är det nya tag, onödigt spilla energi på det som varit! Idag är en bättre dag, jag är full av längtan till ett bättre mående som alla här på forumet vittnar om efter en längre tid utan A!
@vår2022 Du är en sann inspirationskälla, så många kloka ord 🙏!
Tack forumvänner!

Ha en fin dag alla 💕

@Kullamannen Jag är också övertygad om att alkoholen har inverkat oerhört mycket på ditt psykiska mående. Så var det för mig. När jag tog bort alkoholen lättade massor av psykiska påfrestningar hos mig, så mycket att jag inte trodde det var möjligt! Har alltid vetat att det är en ond spiral att dricka och må psykiskt dåligt, men det enda som jag trodde lättade var att ändå dricka, fast jag i teorin visste att det var fel. Men, jag ville inte riktigt sluta och då går det ju inte att sluta. All ångest och skit som alkoholen orsakar försvinner, för mig var det jättemycket, och kvar fanns mina problem som jag kunnat ta itu med på ett helt annat sätt än att dricka. Dessa problem blev något helt annat som drucken, förstorade, förvanskade, framkallade ångest, oro och jag drack för att glömma och ett undvikande beteende. Som nykter kunde jag nå mina känslor fullt ut, förstå dem, ta emot dem, förändra mitt mindset mot dem, hantera dem, göra dem ofarliga och leva med dem. Alltså leva med dem, men inte i dem som jag gjort. Peka ut en riktning för mitt liv och hur jag vill leva det.

Jag kan också gräma mig över att jag inte till fullo förstått detta tidigare, men tydligen har det inte gått tidigare då jag inte varit där eller redo för denna livsförändring. Men bättre sent än aldrig, och vi ska vara tacksamma för denna insikt, det skulle kunnat vara så att vi aldrig hade fått denna insikt och fortsatt i de gamla destruktiva spåren😁. Vi ska leva här och nu och det finns en hel del tid kvar att leva❤️

Du kommer inte att ångra ditt nyktra beslut!🌞

@Kullamannen Tack för du delade med dig och jag känner igen mig rakt igenom! Men som du skriver bättre sent än aldrig…. Och vi kommer aldrig någonsin att ångra det nyktra beslutet det är så fullständigt sant! Och att det bara kan bli bättre och bättre så länge vi rensar bort alkoholen från våra liv! Vilket även allt fler människor (vanliga normaldrickare alltså) väljer att göra för att de märker hur lite vin påverkar den mentala och fysiska hälsan i negativ mening. Ha en fin dag och njutbar att vara nykter!

Dag 1 var här då igen 🙁.
Efter att ha klarat midsommarhelgen drack jag igår, en måndag!
Naturligtvis grymt besviken på mig själv, men jag måste kämpa o se framåt!
Vad triggade mitt återfall? Sol, värme, ledighet! Men ändå, varför?

@Kullamannen På´t igen bara snabbt så du inte hamnar i ett längre drickande. Tänk på hur skönt det är att vara klar och nykter i ledigheten och värmen. Gör goda alkoholfria drinkar med massor av is i. Jag brukar blanda fun light i bubbelvatten från min sodastream. Massor av is, jordgubbe och mynta i, så smaskigt och läskande! Bra substitut.

Kämpa på nu, du klara det!💪🌞💕