Hej, vill bara skriva av mig lite.

Idag börjar dag 1 och resten av ett nyktert liv. Tidigare har jag kunnat kontrollera mitt drickande till helgen men i onsdagskväll så slog det över och jag tryckte i mig en back Eriksberg. På torsdags morgonen satte jag mig på cykeln och vinkade iväg till jobbet. Efter nästan ha vurpat ett par gånger så fick jag bara nog. Jag vände hem och ringde chefen och sa som det var, att jag inte kan jobba pga att jag är full.

Hadde ett samtal med chefen nu på morgonen och han ska kolla vilken hjälp man kan få via jobbet.

Känns skönt att erkänna hur det ligger till. Nu till helgen får jag ta mod och ork att berätta om min alkoholism för nära och kära. Känslorna just nu är en blandning av skam och frihet.

Välkommen 😀 vilket starkt och modigt beslut att berätta för chefen.

Jag berättade för min chef för snart 1 år sedan och tack vare behandling och stöd från olika håll har jag hållit mig nykter.

Det här forumet är också ett bra stöd att läsa och skriva i och få stöd såklart. Det finns också ett självhjälp program som det brukar tipsad om så testa 😉

Tack. Dag 2 har förövrigt gått bra. Var och handlade och gick förbi folkölen och hjärnan svarade direkt att det där kan du dricka, det är ju nästan som läsk. Det är konstigt att ens egen kropp inte vill hjälpa till när man har tagit det här beslutet.

Hej,
Jag tyckte också att helgerna kändes längre, men ganska snabbt vändes det till något positivt, att jag faktiskt fick vila istället för att dricka sent in på natten och vara bakis.. Njuter nu av de långa helgerna utan alkohol , så håll ut, du kommer landa i det.

@Darthgrå välkommen hit och grattis till ett bra beslut.
Så modigt gjort att du bestämde dig och genast ringde din chef.
I början är det jobbigt men dag för dag kommer det gå enklare och bätre. Jag är själv inne på min 6 månad utan alkohol nu.
Vissa dagar och situationer är fortfarande tuffa men dom blir allt mer sällan och jag mår bättre och bättre.
Lycka till, du kommer klara det här

Fördelen men längre helger är ju precis som Kennie skriver att man hinner vila ordentligt och fylla tiden med annat än att dricka och det är också mitt tips försök hitta på saker ta en promenad eller vad du nu tycker om att göra.

Hur gick det med chefen, vet du vilken typ av rehab du kommer få ?

Hej, lite uppdatering. I dag hade jag mitt första möte över länk med Avonova. Ska ha ett nytt möte nu på onsdag samt fått ett datum för provtagning.

Annars har det flytet på bra. Har köpt in och testat olika sorters alkoholfri öl och några är faktiskt helt okej.
Har dock inte berättat något för vänner och familj. På midsommar fick jag en försenad 40 års present i form av en flaska whiskey. Jag gav bort den till min granne. Nu har jag semester ett par veckor och hoppas och tror att den kommer vara alkoholfri.

@Darthgrå starkt jobbat!! Jag gick hos Avonova en gång i veckan för samtal och lämnade PET prov för att ha koll på min konsumtion. Funkade bra i början, men jag hade inte viljan till att dra ner på drickandet just då. Tillslut kunde jag inte jobba kvar. Du verkar ha rätt inställning redan nu, så detta kommer du att fixa galant. Dom långtråkiga helgerna försvinner snabbt fast man inte dricker. Och fasen vad pigg jag blev på måndagen istället. Bra gjort att berätta för chefen. Dom hjälper dig. Jag försökte smyga med det, men det håller inte i längden.

Heja dig! Smart att hålla sig sysselsatt. Min första tid som nykter såg jag till att vara upptagen non stop. Allt som får en att bryta tillståndet av a-sug. Heja dig!

Tack för era kommentarer. En liten reflektion: att nu när det har gått bra i ett par veckor så har tankar kommit att jag i framtiden kanske kan köpa in några låder öl, förvara dom hos en vän och ge dom stränga order att dom bara får ge mig ett par stycken varje vecka.

Nykterheten är bra för mig i alla aspekter, hälsa, mentalt, ekonomiskt ect, trots det så försöker min hjärna hitta kryphål att trycka i mig alkohol.

@Darthgrå Där har jag varit! Insett problemet, sökt hjälp, fått hjälp. Började med 90 dagars vit period. Sedan försiktigt testdruckit och det gick också bra. Såklart. Satte regler, följde dem, osv. Men det gick så bra så då kunde jag börja böja reglerna. Sen var jag tillbaks igen, fast djupare denna gång. Alla är olika och många kan hantera/kontrollera det. Men för mig var ett sluttande plan, även om jag inte insåg det då. Och jag hade nog inte lyssnat heller, så det är knepigt. Nu har jag landat i nollkonsumtion som mål, hoppas det funkar bättre. Blir tydligare iaf.

@BjörnOtto skrev:"Alla är olika och många kan hantera/kontrollera det. "

Nej, det är ju precis det de/vi inte kan, trots att vi alla har trott att vi kan. Det ord jag vänder mig emot i din mening är användandet av "många". Man kan såklart definiera det lite olika. Om vi tar med hela jordens befolkning, då stämmer det att det är många som kan kontrollera det för det är många som inte dricker alls eller dricker måttligt och de har kontroll.

Men om man ska se på de som har haft alkoholproblem av någon dignitet och nu försöker att kontrollera det genom att dricka måttligt, så är det oavsett vilka krav man ställer på digniteten och vad kontrollerat betyder inte många. Ska man vara riktigt snäv och se till de som har kommit lika långt i sitt drickande som du och jag har men som nu fortfarande dricker, men håller sig inom folkhälsomyndigheternas rekommendationer, så får du leta för att hitta något exempel överhuvudtaget.

@BjörnOtto Jag hittade ett svar som jag gett någon som druckit varje dag i 5 år som jag tycker tål att upprepas. Det är väl svårt att sätta en exakt gräns för vilken konsumtion detta gäller men i det fallet definitivit.

@TappadIgen skrev för ett tag sen: "Vid en överkonsumtion kan man tänkas ha tre scenarion framför sig.

1. Man slutar dricka helt.
2. Man fortsätter att dricka med en förtidig död och ovärdigt slut.
3. Man fortsätter på ett måttligt spår med försumbar effekt på livslängd.

Har man druckit nästan varje dag i 5 år så är det alternativ 1 och 2 som är realistiska. Alternativ 3 är inte omöjligt på något vis, men sannolikheten att alternativ 3 ofrivilligen övergår till alternativ 2 vågar jag påstå är väldigt hög, även om jag inte har någon officiell statistik på detta. Jag har personligen ingen erfarenhet av en enda person som klarat av alternativ 3 efter en konsumtion motsvarande din eller högre, men det är förstås möjligt att de finns."

@BjörnOtto Jag förstår ju att du inte menade det så och min avsikt var inte att gå i polemik eller så. Jag är ju tämligen säker på att vi är överens i frågan, men jag inbillar mig att ordval kan vara viktiga när det kommer till detta.

Jag har precis samma erfarenhet som du har. Regelbaserat drickande fungerade ibland för mig, men inte tillräckligt ofta för att kalla det lyckat och det gick ju inte bättre med tiden.

Jag får be om ursäkt till @Darthgrå för att jag kapar hans tråd men tänker, men i sättet han skriver tycker jag mig kunna läsa mig till att han vet att regelbaserat drickande inte är för honom heller, men att alkoholdjävulen försöker hitta genvägar tillbaka in med olika slags förhandlingar. Något jag kan tänka mig att du också har erfarenhet av @BjörnOtto? Det har i alla fall jag.

Minns när jag hade bestämt max 3 öl per tillfälle och en vän bjöd på en av de tre ölen. När jag druckit upp dem kom jag på att den ölen jag fick av min vän inte skulle räknas till de 3 som jag är tillåten eftersom det var en 33a och det borde vara 3 50cl öl som gäller. Men det är bara ett av alla pinsamma kryphål som jag hittade för mig själv, men det är ju historia nu.

Hej. Då har jag varit på läkarbesök hos Avonova. Jag fick fylla i olika frågeformulär och enligt dom så hade jag ett skadligtbruk på gränsen till beroende. Efter det så fick jag besöka läkaren som inte gav så bra intryck. Hans kontor var så stökigt att han inte hittade sina papper vilket ledde till att han fick gå ut till sjuksköterskan i rummet bredvid och fråga om hon hade dom. Detta gjordes högljutt utan att stänga dörrar. Så nu vet hela vårdavdelningen varför jag är där. Det kanske dom redan visste men det kändes minst sagt oprofessionellt. Sedan var det viktigt att jag skulle ta kontakt med AA, jag sa att det kanske jag ska göra i framtiden men det nog inte är något för mig just nu. Jag nämnde att jag hade hittat ett forum för alkoholberoende. Det tyckte han inte var bra eftersom det inte är riktiga människor. Så nu vet ni det, att ni inte är riktiga människor.

Nåja, sjuksköterskan som tog prover var väldigt proffsig och trevlig. I väntan på provresultat så ska jag käka tillskott på magnesium och B-vitamin.

PS: Tre veckor nu. DS.