1 år och 11 månader sedan jag startade tråden så, ja, motivationsbristen är ett jäkla bra namn på mitt problem!🤣
Jag behöver vara väldigt aktiv i mitt nykterhetsarbete för att det skall fungera. Jag behöver bomba min hjärna med fakta och självhjälps-litteratur för att hålla ångan uppe. Jag har startat upp en ny session av The Alcohol Experiment som ett sätt att aktivera mig, Skall försöka vara mer aktiv här på forumet också. Att bli nykter är inget som bara händer, det krävs ett hårt och målmedvetet arbete.

Dag 1 igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte, jag har tappat räkningen. Jag hade tänkt att juli skulle bli en nystart, men helgen har varit en fullkomlig katastrof. Jag har druckit mer under fredag och lördag än jag törs berätta 😨. Det är dags att erkänna för sig själv att jag ÄR maktlös inför alkoholen, åtminstone så länge jag fortsätter mata mitt beroende. Minsta klunk skapar en vilja att få mer.
Det är så jäkla meningslöst och destruktivt, detta drickande. I bästa fall ger de första två glasen en känsla av att koppla av och få lite lugn, i värsta fall kommer inte den känslan alls. Ändå fortsätter jag dricka och hamnar i ett nästan apatiskt tillstånd där jag inte får något vettigt gjort. Det enda som betyder något är att fortsätta dricka. Beroendebeteendet tar över helt.

Jag behöver ge hjärnan några månader utan alkohol så att den får en chans att återhämta sig och reparera signalvägarna. Tyvärr är det här väl nästan samma saker som jag skrev i början av tråden, men något försök att sluta måste ju bli det sista, eller hur? Jag har inte råd med fler halvhjärtade försök.
Min semester börjar om två veckor, sista arbetsveckan har jag en tid hos läkaren på beroendemottagningen för att påbörja (ännu en) Antabus-behandling. Det blir ju lite av en påtvingad nykterhet, men jag känner att jag inte har kraften och beslutsamheten att sluta på egen hand. Jag behöver ett break för att bygga upp min egen förmåga. Jag kommer att ta Antabus på mottagningen en gång i veckan, resten själv hemma, i minst tre månader. Ingen chans att fuska! Jag ser fram emot det här. Min semester kommer garanterat att vara alkoholfri😀Fyra veckor av att göra det semestern är till för. Ta hand om mig själv, vila och återhämta mig!

Nu skall jag "bara" hitta beslutsamheten att vara nykter fram till läkarbesöket. Att gå och tömma ut den sista slatten vin i BIB:en som står i kylen är en bra början!

Here we go again!

Och som du skriver, en gång blir gången du lyckas. Varför inte nu? Kicka den där skit-samma-känslan som försöker lura oss att dricka. Jag tror verkligen att du kommer nå ditt mål.

@Suburra Att ge upp kan varken jag eller någon annan här göra. Då är risken att man fastnar i en nedåtgående spiral utan slut.
Jag har hällt ut vinet som blev över från igår. Jag får erkänna att jag tvekande ett litet tag, det var tillräckligt mycket för att ge en kvälls "välmående". Hade jag druckit istället för att hälla ut hade jag med största sannolikhet åkt förbi bolaget imorgon på väg hem från jobbet. Nu är oddsen för att jag skall låta bli lite bättre, jag har ju tagit första steget, liksom.
Det känns rätt bra just nu, förutom en känsla av oro i kroppen. Har tagit ett par Atarax, det brukar dämpa de känslorna. Hoppas jag kan sova någorlunda inatt!

@Onkel F Nä du kommer lyckas tillslut. Man måste vara snäll mot sig själv.. det finns ju oftast en anledning till att man dricker. Jag måste göra stora förändringar i livet och hitta gnistan i annat än vin som bara släcker den . Kändes löjligt att lämna kissprov och vara övervakad när jag var på beroende klinik men fick sen träffa en jättebra läkare som utan krusiduller gick att prata med . Vi betalar skatt och det är oerhört privilgerat att vi kan få hjälp .. De är ju proffs och min läkare när jag berättade vad jag jobbade med sade .. Du är inte ensam .. de är mycket kokain i din bransch..

@Kennie @Suburra @Natalia Tack för uppmuntran!
@Suburra Pinka när någon tittar på? Skulle jag aldrig klara😂 Men ett visst mått av kontroll fungerar som ett stöd, man kan som sagt inte fuska.
@Natalia Får inga negativa effekter av Atarax, det är åtminstone inte värre än mitt (nästan) dagliga vindrickande.

Skitdag på jobbet, fullt stresspåslag från första början, sur och grinig och naturligtvis tanken på vin i bakhuvudet hela tiden. Köpte en påse chips när jag var i mataffären istället för att åka till bolaget. Det känns bättre när jag fått tröstäta lite 🙂Behöver komma ihåg HALT som mekanism bakom sug.
Dag 2 avklarad, det vore väl fasen om jag inte skulle klara de 10 som är kvar tills det är dags att dra i nödbromsen.

@Onkel F Ja kissa under övervakning med 2 speglar trodde man ju aldrig att man skulle få uppleva . Men de är ju deras rutiner och många måste ju visa upp prov till arbetsgivare.

@Onkel F …Ja, du…..det går upp och ner för oss båda men vi ger banne mig inte upp💪🏻Skönt att du ska få börja m antabus igen. När jag tog antabus var jag tvungen att gå t Rådgivningscentrum tre ggr/vecka för att ta den.

Ha det gott och heja dig💪🏻🤗

Det är synd att jag är så avig till tabletter. Hade varit en god idé att använda naltrexon eller antabus annars. Men klarar inget som avtrubbar mig och gör mig loj. Det gäller all medicin. Kan inte ens använda Alvedon. Är jättekänslig och får de märkligaste biverkningar på ett sätt som gör att jag inte står ut med dem. Ipren funkar. Kan acceptera viss sömnmedicin också även om jag ogillar bieffekterna men bara för att det dessvärre är nödvändigt för att sömnen ska infinna sig.

Vill önska dig en fin dag 🌱

@Varafrisk Tack! Och Heja oss! alla som gnetar på även om det inte går så lätt alla gånger 👍👍+

@Natalia skrev:" klarar inget som avtrubbar mig och gör mig loj. " Det är just det alkohol gör med mig, och dessutom "lite lullig". Det är därför jag är villig att ta till alla till buds stående medel för att hjälpa mig avstå, men hur vi reagerar på läkemedel är individuellt. Man måste lyssna på sin egen kropp.

Jag funderar på om jag borde flytta tråden till "Vara Alkoholfri", för det är det som är min målsättning. Jag vill förändra mitt drickande, men ner till noll. Men med tanke på mitt track record så kanske det är lika bra att jag avvaktar och ser hur jag klarar mig utan Antabus som krycka. Inte låta mig drabbas av Hybris. Men någonstans har jag läst att ett sätt att öka chanserna att nå sina målsättningar är att umgås med dem som har, eller har uppnått, samma målsättningar. Makes sense!

Hoppas alla somnar nyktra och vaknar pigga imorgon! 🙏

Hej,
Jag tycker absolut att du ska flytta tråden till där din målsättning är, tror det ligger något i det du säger om att omge sigmed människor som drar åt det håll man själv vill.

Tycker att det låter klokt eftersom så mycket handlar om hur långt i processen man kommit i sin avhållsamhet och målen skiljer sig åt så enormt. Nog klokt att iaf centrera läsningen till trådar där folk har en nolltolerans och lyckas bra i sin nykterhet. Tycker själv att är inspirerande och motiverande att läsa om nykter framgång och välmående. Och det gäller ju att hitta ett bra mindset att lyckas anamma för sin egen mer avhållsamma framgång oberoende av om målen är att minska sitt drickande eller att inte dricka alls.
Då är nog inte det mest gynnsamma för dig att läsa om allt tragglande.

Hur mår du annars idag?
Kram

@Natalia skrev:" Hur mår du annars idag?" Inte så bra. Stress på jobbet gjorde att jag lät Jävelberg 👿få överhanden. Befinner mig i ett tillstånd där admin inte vill att vi skriver, nuff said. Besviken på mig själv, men ingen offerkofta. Nya tag imorgon, skam den som ger sig!