Vågorna slår nedanför terassen och utanför mitt lilla sovrumsfönster ligger havet som en fondtapet. Några spelar spel, några dricker öl, jag ska läsa och däremellan kika mot månen och snart en stjärnhimmel. Småbarnen sover sedan någon timme.
En dag med bad, sol, blåst, middagsvila, god mat och några riktigt goda koppar kaffe. Vaknade vid 07:30 av att höra en tvåårings småbabbla utanför sovrummet/på terassen. Jag har ett stort och uppdämt behov av att göra ingenting förutom att hänga upp badkläder som främsta ansvar, och det är otroligt att få göra just det. Jag menar att det behovet nog är väldigt stort hos många men ofta får man bara köra på. Mina barn är väldigt gulliga med varandra och det är fint att se.
Jag tror de är stolta över mig- och glädjs över att jag har kontroll över mitt liv.
Jag är glad över att jag VET att jag inte tillhör ett orosmoment i deras liv. Jag har varit mycket orolig för min mamma under år som ung vuxen. Hon har varit skör, omogen, och passivt kravställande pga sin oförmåga att vara riktigt vuxen.
Trådar och mönster jag inte vill återskapa.
Att bryta mönster är något vi alla gör här, var rättmätigt stolta! Kram på er 🌸❤️

majken_r

@Se klart Låter som du är på en fin plats, på många sätt. Tänker och gör som du. Skapar relationer, och är medveten om att hur jag är och vad jag gör har betydelse. Tar ansvar. Och är stolt. Stor kram till dig🌱🌙

@Se klart Låter som taget ur en feelgod film, vågor som skvalpar, kära och nära omkring sig, harmoni och lugn råder.

Ha det riktigt fint och njut av din sköna och stillsamma semester vid havet i Italien 🇮🇹 🌞💦❤️

Härligt @majken med detta att skapa, bygga relationer. Det är ju det som ger våra liv mening. Att lita på varandra, att vara tillitsfulla för andra. Att känna trygghet i relationerna istället för oro kring stämningar och lynnighet. Att vara med och skapa det jag tänker på som en sorts mjukhet, oss (viktiga) människor emellan.
@vår jag tänker att mitt liv ofta är så himla stressigt och pressat- till vardags. Jag har alltid tusen listor och att göra, den här platsen är faktiskt den enda där jag känner mig totalt avslappnad. Totalt. Det är en liten rutt mellan kaffe på terassen, havet, lunch och middag, ligga och läsa. Sitta och prata. Det är verkligen en lyx som inte är självklar och jag är otroligt tacksam. För mig känns det väldigt stort att vara tillbaka just här efter några år, som den nyktra personen jag är. Hur mycket mer jag ”unnar mig” att ta det lugnt, hinna prata med barnen, min man. Det är lite som en 2,5 - års present till mig själv. (Infaller om 2 dagar såg jag just.)
Så jag vill verkligen poängtera att denna typ av sommar inte hör till vanligheterna- det är mer bad i insjö-vatten och varannan dag regn i mitt vanliga sommarliv 🙏🏻
Kram på er! 😍

Känner igen mig @Se klart ! Också haft mamma som var som ett barn. Och försökt bryta. Och harmycket bättre relation med mina döttrar. Särskilt nu som nykter. Låter som en underbar semester!

@geggan då är vi fler som vet hur det känns att ha en mamma som är ett barn 🧒 och vad det innebär mes att se till att bli en riktig vuxen utan någon vidare förebild. (Sen är min mamma fantastisk- också, men inte just när det kommer till stabilitet). Det har gått bra det med. Jag har ingen anledning att känna mig bitter - det gör jag aldrig- men kan konstatera att detta vuxenblivandet i tidig ålder inte bara varit enkelt.
Jag gör allt jag kan för att mina barn ska känna just det motsatta, nu är de ju stora men även då är det viktigt att kunna lämna föräldrarna ”åt sidan”, och fokusera på det egna livet.
Kram på er ☀️

Sov knasigt inatt, lite ur min semester-rutin idag, men det är då marginella avvikelser… Läser en väldigt bra bok, uppslukad, brukar vara mitt mått på att vara ledig- när jag har tid att läsa länge. Inget annat nytt under sol och blå himmel. Att vara många tillsammans frestar på- imorgon tänkte jag föreslå middag som man vill, så att inte umgänget ska bli krävande/måsten.
Det ställer ju höga krav på allas anpassning och samarbete, så det är skönt om man kan föregå med att det inte måste ske gemensamt. Jag badar, babblar, lyssnar på vågor om kvällarna och somnar gott med månen utanför mitt fönster. Det blir ju väldigt naturligt att jämföra med hur det var sist vi var här. Inget överdrivet drickande, jag drack sällan för mycket när jag hade semester- även om det var daglig konsumtion. Tror jag använde just de tillfällena för att bevisa för mig själv att jag inte hade några problem… ofta tänkte jag så. Vad LITE problem jag hade med drickandet. Ja ni hör ju.. men tog alla såna där tillfällen av måttligt drickande som bevis. Men sant är att jag inte drack alltid och för mycket. Jag drack alltid men inte alltid för mycket. Men spritt över de senaste åren fanns dock alarmerande varningar. Så, som jag tjatat om förr. Man måste inte krascha med huvudet före i botten. Det går att backa bort från stupet. Utsikten finns kvar. ☀️💞

@Se klart Läser dina semestertankar. Låter som att ni har det fint! Här drar sig retreaten mot sitt slut. Förbereder mig att byta 30 grader mot hälften så varmt😳.
Njut!!!❣

@Se klart Stort grattis till 2,5 år som nykter! 😍 Du får känna dig extra stolt dagen till ära, och kanske köpa en en extra god glass att njuta av. 😀

Ha en fortsatt härlig vistelse i Italien 🇮🇹!

🤗

Godmorgon @sattva och välkommen hem snart! Tack @torn och grattis tillbaka! Jag gillar att vi går mot år 3, känns riktigt bra och stabilt. 🎂☀️ Inga faror finns i sikte- eller bortom sikte, jag firar med extra lång kaffe&bok på terrassen.
Känns lugnt och harmoniskt precis som det är! Kram på er och njut av dagen 🥰🙏🏻

Grattis till 30 månader säger jag då @Se klart ! Nu tänker jag på dig och @Torn som lite tvillingar, och då kom jag att fundera på vem av er som egentligen är äldst. Nu menar jag i nykterhet och inte i riktig ålder, men det går väl kanske aldrig att utröna, eftersom man räknar från dagen. En födsel har man ju ett klockslag på.

Nu kom jag på att hade det inte varit lite roligt om ni var födda samma dag och år också? Men det borde väl kanske ha upptäckts redan i så fall. Grattis ändå :)

Tack @sattva!!! och @tappadigen!!!
Hurra, ja jäklar vad skönt det är att vara så pass lång tid in i detta liv att jag aldrig känner någon tvekan. Det har jag iofs inte gjort många gånger men det här med ”hela livet” tog ett tag att omfatta på riktigt.
Torn är lillebrorsa sett till ålder, men känns som min storebror ibland. Så det är en perfekt tvilling att hålla i handen men jag tror att vi båda är vattumän- inget som direkt styr mitt liv- stjärntecken alltså.
Jag har fått den otroliga chansen att bygga upp mig själv inifrån och ut. Och utan forumet hade jag inte fixat det. Lärt mig och lär mig varje dag om våra olika sätt att hantera motgångar- och hur det går att leva sitt liv. Så många smarta, bra och spännande sätt.
Så förutom att jag är otroligt tacksam över nykterheten så är jag också väldigt glad över forumet som finns som en stadig mur kring liv och beslut. T A C K! 💞☀️🧘🎂🤗🌸

@Se klart Tack för grattis kompis!🤗 Japp, år 3 next! Jag har firat eftermiddagen med en riktigt lyckad reparation av min båt.😀 Sedan så har jag ätit grillad korv på altanen tillsammans med min fru och våra ungar. Att jag har kvar dem vid min sida betyder väldigt mycket för mig. Alkoholen kunde mycket väl ha förstört precis allt.
Men den 6/6 2020 förändrades allt till något oerhört positivt. Livet leker! 😍

Kram

Godmorgon
Igår när jag läste ditt inlägg @torn skrattade jag lite inombords, du lagar inte båten- du firar eftermiddagen med en riktigt lyckad reparation av båten.
Det är liksom det som händer med oss- och kanske extra mycket med just dig. Att vi ser vanliga saker som mer storslagna.
Och det är på något vis så som livet är som nykter- lite storslaget varje dag 🤞
Jag har en storslagen utsikt över stranden där barnen leker ihop med ett par föräldrar. Vi vaknar tidigt här, äter frukost, går ner och kollar på fiskarens fångst när båten kommer in, vid 08.
Sen dricker jag ett par koppar kaffe i lugn och ro innan jag lägger mig ett par timmar på stranden och läser.
Helt klart är morgnar och förmiddagarna min bästa tid. Energin sjunker lite mot kvällen och även om jag njuter av våra middagar känner jag att det då är dags för mig att varva ner. Tidiga kvällar överlag här. Men jag är nöjd med socialt liv när klockan är 22.
Älskar den här dygnsrytmen och ska göra vad jag kan för att hålla i när vi kommer hem.
Önskar alla en fin dag. ☀️☀️☀️