@Inombords Tack! Det handlar så oerhört mycket om vanor och invanda mönster. Jag har märkt det den här veckan när jag har semester, suget kommer varje dag vid 5 - 6 tiden på eftermiddagen. Det är då jag kommer hem efter jobbet och tar mitt första glas vin. Bara att ge det tid, det går över.

@andesh79 Ja, förr eller senare får man kapitulera och inse att man behöver hjälp. Promenaderna är ett steg i att göra som min sköterska säger. Jag behöver övervinna ambivalensen inför att sluta dricka och skaffa nya vanor och hålla fast vid dem. Oavsett.
Men, ja, ibland tar det emot. Igår var det 33 grader! "Mad dogs and englishmen go out in the midday sun"🤣

Vi får jobba vidare!

@Natalia Ja, för mig hjälper det att stilla oron jag får i kroppen. Samtidigt blir jag lite trött, men det är det värt. Jag brukar ta en eller två 25mg. Vid några tillfällen har jag tagit 3 från sen eftermiddag till kväll, men då blir jag seg dagen efter. Maxdosen är ju 4 per dag.

@Onkel F

Förstår. Men det är skönt att ha det stödet tillgängligt. Har ju lite olika alternativ ochläkemedel hemma och kommer använda dem för att stilla abstinens-spänning första veckan iaf. Har ju lite olika varianter. Idag blev det Teanin men vi får se vilken av dem som stödjer de fysiska spänningarna bäst när dom skjuter i höjden.Promenader och träning underlättar den där känslan för mig med men vet ju hur jag brukar känna första veckan och kan tappa fokus helt när det blir illa. Den här gången tänker jag också ta det onda med det till första abstinensfasen lättar.

Nackdelen för mig med dämpande läkemedel är att jag helt tappar lust. Man blir ju seg av dem dom sagt och då är det ju fördelaktigt att ändå känna att serier, läsning och andra lugna aktiviteter fortfarande är intressanta. Jag blir asloj rakt av och likgiltig inför allt 🙃

@Natalia skrev:" Den här gången tänker jag också ta det onda med det till första abstinensfasen lättar" Japp, man får väga för- mot nackdelar. Det är ju trots allt under en begränsad tid (förhoppningsvis) man behöver stödet från Atarax.

@Natalia skrev: "Jag blir asloj rakt av och likgiltig inför allt " Förstår vad du menar. Provade Naltrexon för ett tag sedan, det var i samband med det jag fick Atarax. Den kombinationen fick mig att reagera på det viset.

@Onkel F

Det är synd. Naltrexon hade kunnat vara en god idé men jag funkar inte hrller med den alls. Tanken just nu är Teanin på till dagtid eller vid behov och Propavan till kvällen för sömn. Propavan har också en lång halveringstid och behöver nästan med fördel ta den tidigt på kvällen för jag blir halvt knockad dan efter. Så den kan få fungera som dämpande kvällstid. Men det känns skönt att vara redo att ta det onda en tid faktiskt. Vilken skillnad det blev i inställningen och tankar när man väl kommit till fast beslut! Blir nästan förvånad och fascinerad faktiskt!

@Natalia Lite sådär. Trött och lite håglös, trots att jag sovit rätt bra.
Annars brukar den första veckan nykter innebära att jag drömmer ganska intensivt och kaotiskt. Det blir väl som ett kosläpp för hjärnan när den inte är nedtryckt av alkohol.

Är på dag 6 faktiskt (som när man var lite och minsann var fyra och ETT HALVT år gammal😂), men kroppen behöver några dagar till på sig för att komma i balans. Efter det handlar det "bara" om vad som sitter i huvudet.
Försöker förbättra den delen med ett par "Personlig utveckling"- böcker av Kay Pollack som sköterskan brukar referera till och The Alcohol Experiment, ett slags podcast/forum baserad på This Naked Mind av Annie Grace.
Faktametoden, typ.

@Andrahalvlek å vad kul att du är här igen! Jag har läst din tråd och du är så inspirerande! Jag kör också på faktametoden! Har gått bra hittills, ska fira 6 veckor på tisdag! Grattis till 2.5 år! 🌸💪🏻

@Onkel F

Kan ju vara både antabus och atarax som gör dig seg och håglös. Hoppas du snart kan dra ner på Atarax. Jag blir zombilik av alla antihistaminbaserade dämpande medel. Ett helt dygn efter. Men det är jag...

Fööörlåååt söta rara. DAG 6 🙈
Räknade till fredag och missade att vi har lördag idag. Men tro mig. Jag är virrig idag. Jag har ju bara dag 2 och mitt huvud reagerade med lätt okoncentration redan från imorse 🙂

Men är glad att se att du vänder dig mot självutveckling och som samband med personlig förändring kan det bara klokt att hitta nåt utförligt som handlar om just förändringsprocessens steg sakta fram. Du känner säkert till dem men oavsett kan det vara bra att titta på stegen, som är många, för att påminna dig av var i stegen på processen det är. Själv har jag ju varit typ nånstans mot mitten i min process med A. Och sedan tog jag ett galopp över till de översta stegen i processen på vad var det, 4 dagar. Eller så var det inte en galopp, jag kanske bara kom till klarhet med stegen emellan med rasande fort. Jag har ju jobbar så mycket med förändringsprocesser med andra människor och jobbat med motivationsarbete och lyckats med det bra. Men likförbannat är det lättare att jobba på någon annan än sig själv. Och det har fått mig så fascinerad över att själv försöka förstå hur jag kunde komma till klarhet så fort. Oj, nu skriver jag långt igen, men ibland kan de vara få små ord som plötsligt träffar mig som en allvarlig påminnelse om den främsta anledningen till min egen förändring. Och det var Dina ord om hur det i förlängningen påverkar alla vår kropp.

Jag hoppas något kan träffa dig också inom kort och att du får en klarhet ❤

@Varafrisk Tack! Ja, det stämmer. Men jag har ju tagit till ett fusk eller livlina eller vad man skall kalla det. Antabus ger mig ju inget alternativ. Men det är jag själv som tagit beslutet att be om medicinen. Inte helt lätt, men jag insåg att jag behöver den ett tag. Det känns bra att ha tagit steget.

@Onkel F Jag tycker inte att ta till Antabus är fusk däremot kan jag hålla med om livlina. Jag tänker att var och en gör det som känns bäst för den personen för att klara sina uppsatta mål. Om Antabus hjälper dig att hålla dig på den "rätta vägen" som du utstakat för dig är det väl alldeles toppen.

@Natalia Att komma till klarhet, ja. Det är vad det handlar om. Att komma fram till beslutet. Jag vill vara nykter och jag vet vilka konsekvenser det får om jag fortsätter dricka, men jag vågar inte ta beslutet. "Aldrig mer" känns lite skrämmande.

@Smörblomma skrev:" Jag tycker inte att ta till Antabus är fusk" Jag tänkte mest i jämförelse med dem som klara att sluta utan mediciner, men du har helt rätt. Det är en livlina, en nödbroms. Ovärderlig, faktiskt, för den hjälper mig att låta bli att dricka medan jag försöker komma på hur jag skall göra för att sluta. (Blev det där begripligt)?

@Onkel F

Jag säger som jag brukar, "man vet när man vet".
Fortsätt jobba framåt med välmående i vardagen och upprättandet av en trivsam tillvaro. Fundera verkligen på vad den behöver innehålla för att du ska kunna lägga grunden för välmående på sikt. Plötsligt faller det på plats. Försök ha en tillit till processens gång. Och tillsvidare håller Antabus dig ifrån alternativet.