Tycker absolut inte att antabus är fusk men kanske en livlina @Onkel F. Hade min lever fixat antabusen så hade jag inte slutat under förra året därför har jag inte lyckats så bra.

Kram🥰

Riktig skitdag igår. Huvudvärk, allmänt håglös och det småregnade hela dagen. Jag gick mest omkring och tyckte synd om mig själv. Perfekt läge för suget ifrån helvetet skulle slå till, och det gjorde det. Hade det inte varit för Antabus hade jag förmodligen druckit. Ett par Atarax under dagen hjälpte till att lugna ner mig, och jag tog en Propavan för att få sova bättre. Resultat? Jag var tvärbombad i morse, kom inte ur sängen förrän strax efter åtta. Trots det har det varit en OK dag utan sug. Tog en långpromenad i förmiddags för att få igång kroppen, då brukar suget hålla sig borta.

Hmm, mycket piller och preparat för att jag skall hålla mig på den smala vägen, men det får väl bli så ett tag antar jag.

@Onkel F
Vaknar också bombad av propavan. Håller i sig halva dan efter. Inte önskvärt alls. Den i kombination med Atarx skulle jag gjort mig väldigt loj och lustlös. Förhoppningsvis vänder det inom tid så du slipper dem och bara kan använda Antabus 🙏
Här har jag haft lugna abstinenssymtom hela dagen på kvällen slog det till lite mer igen. Tog en propavan och det dämpade lite faktiskt.

Hoppas du kan få en genomlidit dag imorgon ❤

Kram

@Natalia @Andrahalvlek Att tugga Propavan hjälper om du får fysiska biverkningar, krypningar/rastlöshet och ofrivilliga ryckningar osv. Jag drabbades av det första gången jag använde Propavan och fick rådet att tugga av sköterskan. I övrigt har inte jag märkt någon skillnad.
Jag kan rekommendera en tablettkrossare för att mosa pillret. Att tugga smakar inte apa, det smakar mycket värre!

@Darthgrå Ja, det fungerar hålla mig nykter en period, med eller utan medicin. Kruxet är att lära sig att inte falla tillbaka. Men det är bara att gneta på. Ett liv med noll alkohol är målsättningen.

@Onkel F Du kämpar på bra! Det är värt allt att vara nykter och även om det innebär mycket piller och preparat ett tag. Det är som du säger bara att gneta på mot din målsättning, noll alkohol. Rätt inställning och rätt kamp, du kommer att fixa det!💪💕

@Natalia skrev:" Tror nästan att jag borde byta sköterska!" Är det möjligen så att du tycker att jag refererar till henne lite för ofta?🙂Hursom, det är en mycket empatisk och kunnig kvinna som jobbat med missbrukare i mer är 30 år. Jag har en öppen och bra dialog med henne, och om jag hade tagit till mig det hon säger hade jag varit nykter för länge sedan. Men små barn och gamla gubbar "kan själv", och då blir det som det blir 🙄

Jag har inte skaffat appen. Jag kollde recensionerna och det var några som hade synpunkter på den sett till personlig integritet. Fick mig att tveka. Men det är klart, det brukar ju vara de som är negativa som hörs mest. Jag får se, just nu försöker jag övertyga mig själv om att AA är vädra en chans till.

@vår2022 Tack! Det gäller bara att ta beslutet, men "aldrig mer" skrämmer lite. Å andra sidan går jag till beroendemottagningen en gång i veckan. Ibland ser man människor som har slagit i rock bottom, men de fortsätter falla ända. Man får sig en tankeställare!

@Onkel F Mitt råd är att du inte tänker ”aldrig mer” i början. Då blir beslutet ”för stort”. Tänk lite mer ”Jag dricker inte på en månad. Känns det bra? Jag kör en månad till.” Plötsligt har det gått ett halvår och fördelarna med nykterheten ramlar in på löpande band. Fokusera på varje liten fördel med nykterheten, minsta pyttesak. Bättre luktsinne? Bättre smak i munnen? Mer pengar på kontot?

Kram 🐘

@Onkel F Håller med att aldrig mer är lite skrämmande och så definitivt, samt lite abstrakt på något vis. Men jag hoppas komma dithän att alkoholen blir en ickefråga. Jag läser också mycket om hur lite a påverkar välbefinnandet även för måttlighetsdrickare och ju mer jag läser desto mer känner jag att jag vill avstå. Hursomhelst, vi fortsätter kämpa och alla sätt som få en att inte ta första glaset är bra.

@Onkel F Ja, hur många gånger har man inte sagt ”jag ska aldrig mer dricka” efter en fylla som skapat helvetesångest dagen efter. Det har inte hållit speciellt länge, några dagar tills ångesten lagt sig och man ”glömt” bort allt. Jag tänkte inte ”aldrig mer” denna gång. Jag tänkte att jag ville ha ett liv där jag mår bra, är fräsch, är tillgänglig och inte har ångest varje dag och insåg att då kan jag inte dricka, då det var det som orsakade ångesten. Mina tankar var mer att jag ville prova och se hur det var och skulle kännas att vara nykter, hur förändringens skulle kännas över tid. Att tänka ”aldrig mer” kan skapa problem och hinder, det blir negativa tankar och om totalt förbud, även om man vet att totalt förbud är det som gäller. Fokus går till negativa tankar som ”aldrig mer…får jag känna ruset….vara som andra…njuta av ett glas vin…bli lite lullig och lätt i tankarna, det är synd om mig som aldrig mer får dricka, för jag kan inte dricka”.

Att vända på tankarna, till positiva tankar som ”jag vill vara klar i mina tankar och vakna nykter på morgonen, slippa den ångest och oro som alkoholen skapar, bli piggare och orka mer på jobbet, kunna köra bil när jag vill, vara snäll mot min hjärna och kropp, bli lugnare och mer harmonisk…”. Ja, det som man själv önskar att det ska bli när man är nykter. Då tänker man inte tankar som ”aldrig mer” utan ”det ska bli så skönt utan alkohol för att…”

Ha en fin fredag!🌞💕