Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

Ja, det är en lättnad att prata om sitt beroende och även lite skrämmande eftersom man börjar täppa till nödutgångarna. Men samtidigt också så nödvändigt att stänga till. Lycka till fortsatt!

majken_r

@Sisyfos tack, och det är precis det jag gör nu. Täpper till nödutgångarna till förhandlaren🥰

majken_r

@Rehacer Hej! Nä, hopplösa är vi verkligen inte! Tänker vi kan hjälpa varann. Stor kram!!❤️

@majken_r Du jobbar på så himla bra inom alla livsområden, med helheten. Så mycket insikter och självkännedom. Du går modigt framåt med välavvägda steg på din stig och upptäcker nya stigar på vägen. Kram❤️

majken_r

Reflektion när det nu närmar sig ytterligare en livsförändring gällande mitt vindrickande. Plötsligt så blir det liksom synd att inte kunna dricka på nyår och på ett spa med vinprovning. Hur knäppt??? Nyår är långt fram, har dessutom aldrig riktigt gillat att fira mycket då. Spa? Som inte ens är bokat..?
Det blir väldigt uppenbart hur den där skruvade hjärnan fungerar (inte) när det gäller vin.. Falska bilder som blir sanna, ev vinglas som plötsligt ter sig som stora förluster om de inte får drickas. Galet. Tänker det stora jobbet blir att flytta fokus till allt positivt som det innebär att inte behöva dricka. Det positiva vet jag dessutom finns på riktigt, det är sant! Önskar er en fin lördag🌱

@majken_r Ja, det är svårt att komma ifrån djupt rotade, uråldriga och världsomspännande föreställningar om guldkanten som alkohol medför och innebär. De sitter djupt i vårt undermedvetna sedan århundraden. Guld, glitter och glamour. De är svåra att undkomma och man måste jobba så aktivt och det tar mycket energi, att göra en förändring av denna föreställning. Även om syftet med förändringen är tydlig om varför man vill avstå alkohol och att det ger en fördelar och vinster, är föreställningen fan så mycket svårare att göra sig av med. Man har växt upp och uppfostrats i föreställningen, man matas dagligen om guldkanten och lyckan i det. Även om de inte är sant, vilket vi på detta forum har fått erfara. Föreställningen, den djupt rotade, som finns om alkoholen, nämner inget om att det är ett mycket beroendeframkallande gift som skapar elände och misär. Den nämner bara det rosaskimrande, romantiska, glädjefyllda och vackra, det som vi här på forumet också någon gång fått erfara. Det stämningsförhöjande skedet. Så det gäller nog att brottas ordentligt med föreställningen, den djupt rotade, och försöka övertyga den, sig själv, om att illusionen är falsk, för det har vi också erfarenhet av här på forumet. Men den är ändå så svår att tror på, fast vi upplevt den åtskilliga gånger, för den har så svårt för att övertyga den djupt rotade föreställningen. Det gäller att ändå inte låta den vinna, för det är endast beroendet som talar, inte det sunda förnuftet.

Jag gillar verkligen dina funderingar och reflektioner, det får mig att reflektera och bättre förstå vilka mekanismer som ligger bakom beroendet och förställningarna som vi lever i. Ha en fin lördag!❤️

majken_r

@vår2022 det kommer bli en brottningsmatch i hjärnan mot illusionerna, helt klart. Kusligt hur de dyker upp exakt när jag tänker att det räcker nu, annars är de frånvarande. Har lärt mig om mig själv att jag skulle kunna sätta mål på en månad, tre, trettio och hålla mig nykter. Sen dricka igen. Det har gjort mig övertygad om att jag måste sluta, även om det måttliga fungerar. För det är en illusion. Kommer ha med din filosofi om att flytta tankarna dit jag vill gå.
Önskar dig en riktigt fin dag!❤️

Känner så väl igen mig i dina funderingar @majken_r . Jag vet att jag är färdig m alkoholen likt förbannat kan jag bli lurad av det där skimret. Ett skimmer som egentligen för min del är så himla tunt att det räcker att titta på det för att det ska gå sönder.

Heja dig och mig och alla andra💪🏻

Kram🥰

majken_r

Såg nu att idag är det ett år sedan jag gick med här.
Påbörjade programmet och min resa. Så mycket som jag processat detta år gällande mitt förhållande till vin. Testat, prövat och utvärderat. Fått mig rejäla tankeställare. Fått syn på mina egna fällor, faror och min förnekelse. Hur jag vänt och vridit på mig själv. Läst andras trådar och lärt så mycket. Ett år av nyfikenhet och utveckling. Upp och ned. Lite fram och lite bak. Livet. Det ska jag vara rädd om. 🌱

majken_r

Vaknade med en pirrig energi i morse. Dagen var kommen. Stod tidigt vid hopptornet. Varm vind smekte vänligt min kropp. Solen glimrade på vågorna. Jag klättrade upp till tians avsats. Tog ett djupt andetag och gick med myrsteg längst ut. En hissnande känsla i kroppen. Fast beslutsam. Det var dags. Tog ett djupt andetag till och hoppade.
Trodde jag skulle vara rädd men det var jag inte. Kände mig stark. Slog genom vattenytan, djupt ner i det kyliga vattnet. Simmade upp. Andades. Jag klarade det.
Jag kommer klara det. Det finns inget annat. Det räcker nu.

Jag kunde i morse på riktigt känna hoppet, i varje cell, trots att det skedde i en varm säng. Tårar kom. Jag har visualiserat detta hopp ett bra tag nu. Samlat mängder med stöd för att ta med mig vidare. Det kommer bli svårt. Men, jag tror också enkelt.

Sen jag gick med här så jag bytt fokus. Slutat springa från alkoholen (för att återvända). Till att vilja gå mot något annat. Ett annat mer meningsfullt liv.
I mitt liv finns en ovisshet och oro kring något privat jag genom år lärt mig hantera. Jag är privilegierad på många sätt med lust till träning, kost. Goda relationer. Yoga. Meditation. Nu ska jag hålla mig där. Utveckla och fördjupa. Gå vidare.

Nyckeln till bakdörren, dörren till ”kanske-ändå-kan-jag-dricka-lite”. Den nyckeln höll jag i handen när jag hoppade, släppte i havet. Den behövs inte mer.
🍀

@majken_r Heja dig! Det är SÅ värt det. Om en tid kommer du tänka: ”Hur fan tänkte jag?” Men man måste uppleva det själv för att förstå det.

Kram 🐘

Fantastiskt @majken_r , jag kände själv suget i magen då du hoppade!!! Underbart att bli omsluten utan rädsla✨✨✨✨

@majken_r Vilket bra beslut du har tagit.😊
Jag brukar hålla mig lite i bakgrunden och inte logga in här så ofta men jag läser och följer dig på din resa.👍

@majken_r
Så fint Majken! Du är så tuff som vågar & jag ser verkligen upp till dig!
Njut av känslan att du kan allt och du klarar allt.
Stor kram 🤗

Wow @majken_r! Modiga du, du gjorde det! Du vågade göra hoppet! Så häftigt och så spännande! Det är just dessa kliv som skapar riktiga förändringar mot en ny riktning, mot ett mer meningsfullt liv. Du har samlat mod till att fatta ett beslut som du kan leva med och stå för. Du är redo och det kommer att gå bra!🌱❤️

majken_r

@Andrahalvlek Tack, ja nu kör jag! Har ju förstått att det kan löna sig 😅💓