Det är klart att du ska hänga kvar här - du är ju nykter nu! Eller hur? Hur många dagar nykter? Räknar du ens? Jag kan rekommendera appen Nomo annars, den räknar åt dig.

Kram 🐘

Det var ju nån gång i veckan eller två jag köpte ut typ 4-6 öl, så i vanliga mått var jag väl en måttlighetsdrickare, haha... men jag kände inte jag gillade det jag på nått sätt gjorde och behövde göra om kvällarna.
Jag räknar inte själv nu, men nej det är inte så väldigt länge, idag 20 dagar. Så väldigt lite egentligen...
Att aldrig gå över gränsen en gång till är mitt mål och möjligt.

Använder en app som heter "I am sober" som ligger i telefonen

En tung jobbvecka (ingens fel), men fredagen blev riktigt bra, och jag avslutade med att knata hem och sitta på balkongen i solhettan och dricka vatten :)

Står 21 idag... om jag nu ska börja skriva dagar ett tag...

@Vjlo välkommen tillbaka, har tänkt på dig och undrat hur det gått. Det är bara att köra vidare så som du gjort tidigare. Jag har ju också börjat snusa igen efter 11 månaders uppehåll. Ångrar inte att började igen. Alkoholen kommer däremot aldrig få en plats i mitt liv igen.

Kram!

En kanske oväntad effekt att sluta med ölen är att jag börjat gå ner i vikt... Det är inte statistiskt säkerställt då jag inte forskat på det ordentligt än, men flera kilo mindre på några veckor utan att tänka mig för verkar ändå peka på det. Jag klagar inte över det :)

@Vjlo Viktminskning är ännu en motivator till att låta bli ölen! Alla sätt som bidrar till helheten är bra. Har du ändrat på något annat i ditt liv? Eller sitter du på balkongen och dricker vatten istället? Upplever du samma lugn och ro som om du drack öl? Jag tror på att skapa nya nyktra vanor, trampa ut nya stigar liksom. Sen behöver man inte sluta med allt man har gjort tidigare, men man kan göra det på andra sätt.

Har du funderat över varför du började dricka igen? Hur länge höll du uppe? Vad tänker du göra annorlunda den här gången?

Förlåt för alla mina frågor, men jag är nyfiken på hur du tänker.

Kram 🐘

Nu är balkongsäsongen slut... så hinner nog inte fundera på just det så mycket ;)

Inte helt på det klara med varför det började, men det användes som en flyktmekanism, så jag gissar att det berodde på just det, att jag inte riktigt kunde hantera saker omkring mig bra. Vet inte om det är så mycket bättre nu, men ja, lite, jag tar mig själv på mer 'allvar' eller åtminstone, känner att jag har en mer tydlig plats och ruta i livet, som är min. Jag har tagit tag i några surdegar, vilket bland annat innebar att jag bytt jobb... Jobbar med nästan samma sak men på ett annat ställe, så har fått "börja om" med det. Väldigt ansträngande men lärorikt lära sig stå på andra ben.

Vet inte svaren riktigt än :)

Men jag valde bort det nu, för jag var less med hur jag blev, att det blev viktigt och något jag behövde göra lite nu o då...

typ :)

> Upplever du samma lugn och ro som om du drack öl?
hmm. nog mer lugn och ro o harmoni, men sitter väl inte lika länge på ett ställe hemma som tidigare, men fastnar inte där heller, då kunde ju det gå en kväll utan något vettigt gjordes alls...

Min vikt är ju inte direkt enorm, inte ens stor, så detta är verkligen en bonus för den med ilandsproblem - nu 83 kg på 183 cm, tidigare runt 85-86 ungefär.... ;-)
Jag kollade lite i statistiken i garmin, och det verkar kunna sitta ihop med avslut o påbörjade av dricka igen, eftersom vikten glidit upp sakta sedan i höstas...
eftersom bukfett ändå inte är bra för oss män så skadar det inte att det smälter bort, oavsett exakt orsak

@Vjlo Skönt att det känns som om du landat rätt på nya jobbet. Skönt att ta itu med surdegar generellt, efteråt går man med mycket lättare steg. Jag tog tag i några rejäla surdegar nyligen, ivrigt påhejad av min äldsta dotter, och stegen kändes verkligen lättare efteråt.

Lätta steg generellt har jag dock inte. Jag har stor övervikt, och medicineringen har inte gjort den situationen bättre. Jag blir hungrigare och mer sötsugen av min SNRI-medicin. Men jag ska ta tag i det också. Försöker addera antiinflammatorisk kost i mitt liv, daglig gympa med SVT-Sofia, ha bra reservmålvakt i handväskan (nötter).

Jag har glass och choklad hemma nu, men planen är att inte köpa hem mer. Jag har klarat sockerrestriktioner tidigare, och jag klarar det igen. Socker funkar likadant som alkohol för mig, tar jag lite så finns det ingen hejd. Avstår jag helt blir det lätt att avstå efter ett tag.

Kram 🐘

Jag vet inte om jag landat rätt än, men det var i alla fall helt rätt sluta, för det bröt en hel del låsningar. Jag är inte ovän med någon på gamla jobbet, men miljöombyte behövdes. Jag har inte ens jobbat två veckor på nya stället, så det kommer ta tid, och visa sig, men känns som vissa bitar faller på plats. Och alla är snälla..

Vi (och det är många) med olika former av bruk/missbruk har nog flera saker som fungerar snarlikt, jag kan också halka in djupt i godis ett tag, men köper sällan det :)

Kram

Idag 30 dagar - med startdatum 5:e augusti. Den 'akuta' vanan att halka iväg till bolaget var lätt få bukt med, även förväntningarna från jobbet (nej jag har slutat för jag gillade inte vad jag blev, sen att de tokdricker ibland har jag bara bestämt mig för att låta vara, om jag nån gång är ett föredöme får det bli så, men jag tänker *inte* lägga någon värdering på hur de gör, förutom nån kort kommentar där de ändå inbjuder till det - ja det är klart du behöver dricka vatten nu för det blev lite mycket kanske...).

Humöret hoppar ibland upp o ner, inte av avsaknad av vanan att dricka, men säkert för att nu kommer en del annat upp till ytan som blir synligt, istället för känslor av upp i samband med dricka, och ner av ångest att jag drack... De går hantera, speciellt när jag faktiskt pratar med någon kompis / vän om dem, så spricker de flesta sönder och livet går att leva vidare utan för mycket tunga känslor :)

Känns hoppfullt. A är inte lösningen på något.

Extra spännande är att minst en av de kunder jag möter är inom pub o restaurangbranschen... fick passera ett spritförråd igår... Alltså jag är inte frestad det minsta... utan mer lite road av att jasså jag fick denna "värld" nära på jobbet nu helt plötsligt. Alla kunder är inte inom pub o restaurang - såklart, men en del... Men sååå glad jag återigen valt bort A.

@Vjlo Oj, det låter lite tufft att omges av alkohol som nynykter. Å andra sidan dricker du väl inte på arbetstid ändå, så det blir väl som vilken vara som helst att handla med. Skönt att du känner dig peppad på den nyktra livsstilen.

Kram 🐘

Alltså, jag är ju inte ute hos kunder så ofta, de kontaktar mig på "distans", men ibland besök hos dem :) känns mer som en påminnelse om saker som jag inte längre behöver göra eller ens haft lust med. nej har inte druckit på arbetstid eller så mycket ute på krogen heller. :)