Tack @vår2022🥰

Ja, 36 år är stort. Vi har upplevt mycket sorg och glädje tillsammans. Tagit oss igenom svårigheterna tillsammans. Och en stor svårighet som vi inte lyckats att ta oss igenom ännu är jag med mitt beroende och min man med sitt medberoende….men vi ska igenom även detta!

I em ska jag träffa min dotter. Hon ska handla mat och behöver då hjälp med att vi kan ta det i bilen. Ska även titta/köpa kattsaker för till helgen ska hon få hem sin lilla katt. Tänker att det kommer bli toppen för henne! Hon är så duktig m djur. Min dotter har svårt m närhet t människor men t djur ..det är en helt annan sak❤️

Kram🌺

Så är det @Allegra 🥰 Jag/vi har ju själva en hund som är 12 år och vad skulle jag göra utan henne?? Hon är min mest trofasta vän och ger mig så mycket kärlek❤️ Jag har aldrig varit riktigt förtjust i katter utan känt mig obekväm däremot hundar. Har dock stor respekt för hundar i synnerhet de stora som tex kamphundar. Jag tänker att detta hör ihop m min uppväxt. Min pappa var jägare och vi hade jakthundar. Katterna som fanns på gården var vildkatter men nu ska jag lära mig. Lära mig att lära känna katten, kattens beteende och bli vän m honom. Så det är lite spännande ❤️

Hade några fina timmar m min dotter❤️❤️

Lördag förmiddag. Sitter och löser melodikrysset. Klarar av att lösa det mesta, känns kul. När jag inte kan googlar jag för att jag vill veta, vill lära mig. Jag skickar ändå inte in krysset för då skulle det ju vara lite fusk när jag googlar....

Känner mig lite sisådär...både hoppfull...besviken...orolig...nervös..och ibland rädd. Jag känner att jag är verkligen på bottnarnas botten...hur kan man sjunka så djupt?!?! Jag har gjort mycket bra saker, gör bra saker, kan och vet mycket...men tar inte det slutgiltiga steget. Så jäkla dumt! Eftersom jag är urless på detta liv som bara sänker mig...min självkänsla mitt självförtroende...oroar mig kanske i onödan emellanåt...stör mig säker på onödiga saker...när jag kan och lägga fokus på positiva saker! Idag är det den 10:e..tre månader kvar till min 60-årsdag! Idag ska jag inte dricka alkohol! Imorgon ska jag följa med en person till AA i en grannstad. Har fått två telefonnummer av min kurator att ringa så jag ska göra det under dagen. Pirrigt...men det finns även en längtan att träffa en person i det verkliga livet som förstår vad det handlar om. Nyfiken på hens berättelse. Även lite nervös för vilka personer som kommer att vara med på mötet. Kommer jag känna någon?? Om jag gör det så är vi ju där på mötet utav samma anledning.

Skönt att valet är i morgon. Och jag håller med i vad Lars Winnerbäck har skrivit på instagram. Rösta för alla människors lika värde. För jämlikhet, mångfald och solidaritet. En kursare till mig skrev en insändare i sin lokala tidning som hon delade på Facebook. Tänk om alla politiker oavsett färg kunde lyfta punkter som för oss samman istället för isär. Och som hon skrev så oerhört trött på alla dessa personangrepp mot varandra...vad inger detta för förtroende?!?

Men, i dag är det lördag...min man har åkt iväg och kommer väl vara borta större delen av dagen. Jag ska åka och slänga sopor på vår närmsta sopstation. Gå ut och vattna lite grann. Snart är den tiden över. Kolla om det finns mogna tomater. Kanske åka in till stan för att köpa ett nytt pussel. Äta en lunch för mig själv. Sätta mig och läsa, måla i min Mandalabok...och ringa den där personen som finns som ett stöd på AA. Vila...jobbar ju heltid nu igen.

Kram till er alla och ha en fin lördag:)

Min son var hemma en kort liten stund. Vi satt och pratade. Han sa att han ville ställa en fråga men att jag behövde inte svara. Han frågade…vem el vilka tror du har tagit mest skada av fin alkoholism. Är det pappa, xx (hans syster/vår dotter), vår hund el vänner? Han sa att han själv inte hade tagit så mycket skada. En högst adekvat fråga. En fråga som tog. Som stannade kvar inom mig.

🙏🏻💕

Idag är det en riktig skitdag! Jag är arg och ledsen om vartannat🥵Är så trött på det här livet! Orkar inte gå t kuratorn, orkar inte gå t AA, orkar inte vara orolig längre för min dotter…orolig för allt! Vill bara vara nykter, arbeta, träna och må bra!
Har inte ringt t ngn av personerna som jag kan få följa m t AA. Jag ska..men det är så svårt. Min son sa t mig att det fanns egentligen ingen anledning för mig att bli alkoholist med tanke på att det inte har funnits alkoholism i min släkt. Kanske min äldste bror som är död drack under en kort tid…hade sårbarheten för att utveckla ett alkoholberoende. Jag kan inte säga att när det var som tuffast kring honom då kunde inte jag hantera mina känslor och alkohol blev lösningen. En fruktansvärd idiotisk lösning.

🌺🌺

@Varafrisk Jag skulle säga: stanna kvar i din ilska, använd den till att fatta några beslut t.ex att ringa den du kan gå till AA med, jäkligt bra att testa om det är ngt för dig! Är det så att du använder alkohol för att döva känslor? Dessa känslor av ilska och ledsenhet måste få utlopp. Kan inte skriva mer nu då jag sitter i en bil. Stor kram❤️

@Varafrisk ta nu och fundera noga på vad alternativet är. Att fortsätta dricka? Sitta om ett år med samma önskan om att sluta?

Det är jäkligt surt i början men jag lovar dig att du ganska snart - inom en vecka eller två - kommer att känna fördelarna som sedan bara blir fler.

Oron för din dotter och annat får du lägga därhän. Nu är det DU och din alkoholfrihet som gäller på första, andra och tredje plats.

Kram!

Jag lovar att du blir mindre orolig om du inte dricker, alkoholen förvärrar oron tusenfalt @Varafrisk!
När jag drack kändes det som om mina nerver satt på utsidan och jag oroade mig för allt! Nu förstår jag oron bättre och den blir inte lika stark och den går att hantera och jag kan resonera med mig själv om den.

Om du inte hjälper dig själv först kommer du inte kunna hjälpa din dotter i slutändan.

Många kramar💕

Kära @Varafrisk! Av hela mitt hjärta önskar jag att du nu bara fattar det där helt nödvändiga beslutet. Gör det nu. Ingenting blir bättre av att du skjuter upp det eller väntar in bättre tillfälle, aa eller fan och hans moster. Ta en promenad, bestäm dig och så en dag i sänder. Du kommer att uppleva en så stor lättnad och din omgivning kan börja lugna ner sig och läka. Du har en sjukdom och det finns bara ett botemedel- att inte ta första glaset. Kram! 🤗

@Allegra @Himmelellerhelvette @Charlie70 Tack för att ni tittade in:)

Jag vill bara förtydliga jag har inte gett upp jag ska sluta dricka!! Men i morses/fm var allt skit, allt kändes tungt och jag ville bara lägga mig ner under ett täcke för att vakna upp till ett bättre tillstånd! Fast det fanns inte och har inte funnits tvivel på att jag ska och jag måste sluta dricka alkohol! Och jag vet att det finns endast en väg till nykterhet....att inte dricka.

Nu känns det bättre...har varit och röstat...har varit på en fin utflykt med min man och ätit en så himla god stenugnsbakad pizza ute i naturen. Har haft sms-kontakt med en person som ska möta upp mig utanför AA-lokalen. Kunde få åka med hen men kände att jag iaf den här första gången ville åka själv. Hen möter upp mig tjugo minuter före mötet börjar. Det känns bra men skitläskigt! Vill så gärna att det ska kännas bra! Hoppas på att inte möta någon förälder som jag har mött i mitt arbete. Tänker att jag kommer vara mör när jag kommer hem igen men skönt att ta detta steget.

Kramar:)

@Geggan Vi skrev nog samtidigt! Jag vet. Jag vill ha ett nyktert liv. Vad jag har druckit mig till kan jag inte göra något åt men jag kan göra något åt nuet och morgondagen.

När jag åker till AA så åker min man och vår dotter och hämtar dotterns nya familjemedlem, en lite kisse. Jag ska titta in t henne på hemvägen för att hälsa på kissen.

kram:)

@Allegra Precis hemkommen fr AA-möte och kort visit h min dotter. Känner mig väldigt omtumlad efter mötet. Tårarna rann. Skriver mer om mina känslor och tankar en annan dag.

Så glad för min dotters skull som nu fått en katt😻Alldeles svart….hade jag kunnat dela ett foto här så skulle jag göra det.

Den här dagen slutade så mycket bättre än vad den började och jag känner mig tacksam🙏🏻

@Allegra @Himmelellerhelvette @Inombords Tack för att ni tittade in🥰

Beträffande AA-mötet så var det omtumlande. Men mycket värme. Kände igen några personer. Kände inte att det var toppen eller sämst. Kommer åka dit på söndag igen. Kommer att ge det en chans.

Träffade min kurator idag. Vi har en plan. Kommer följa Tolvstegen plus samtal. Kommer inte läsa böcker om alkoholism, lyssna på böcker om alkoholism eller poddar. För om jag gör det så handlar det mer om att jag gör det för att vara duktig flicka. Så mycket handlar om att vara duktig flicka!

Så det blir pussel, Sinnesrobönen, Dagens text NA, Målarböcker för vuxna, skönlitterära böcker…ja…och vad jag orkar göra förutom Sinnesrobönen och Dagens text det gör jag på rådgivningscentrum och jag prövar mig fram på AA.

Blir min stress för hög inom mig så behöver jag nog berätta för min arbetsgivare inom sinom tid…stressen att dölja tär på mig😔

Allt gott till er mina fina forumvänner ❤️❤️

Låter som ett bra möte med kuratorn @Varafrisk och en bra plan! Särskilt det där med att du kommer att välja skönlitterära böcker istället för ”alkoholböcker”. Det finns en tid och plats för allt och jag förstår hur ni tänker där. Att på ngt sätt ”normalisera” hjärnan, låta alkohol, på sikt, bli en icke-fråga. Och att du ger AA en chans, _modigt_ tycker jag🌹