Första dagen på 32 dagar som tanken svävat förbi om att få avkopplingen med alkohol imorgon för då är det fredag och jag förstod direkt triggern!
Höjda elpriser, bolåneräntor, bränslekostnader och matpriser! Jag slipper inte undan något av det. Hur ska det gå i vinter? Elräkningen var redan skyhög denna månaden och det för en sommarmånad, varm och go!

Nej jag ska definitivt inte dricka på det men uppmärksammade att det fladdrade förbi och noterade att det skulle kunna vara en trigger @Andrahalvlek 💕
Jag var vansinnigt trött på denna oron och i vanliga fall är det något jag hade druckit på.

Jag känner mig mer återställd idag, änsålänge, alltid mycket gladare och piggare de första timmarna på dagarna.

Jag håller mig nykter, fast och bestämt och inga förhandlare kommer innanför min mur😁

Bra där @Himmelellerhelvette , håll garden uppe!
Du har gjort det här så bra med din fasta och bestämda övertygelse som jag emellanåt avundats dig.
Jag ser fram emot ännu en nykter helg och önskar dig detsamma 🏵

Skrattade till när jag läste ditt inlägg @Himmelellerhelvette , av igenkänning. Är dock fortfarande så himla trött att jag går och lägger mig när jag blir uttråkad. Känns som att det finns eoner av dålig alkoholsömn att ta igen! Har dock funderat på hösten och tänker att jag ska ta mig tid att laga annan (mer komplicerad) mat och återvända till att gå på bio istället för att bakisknarka serier på Netflix. Promenader med ljudbok är något jag gjorde förr, gärna deckare - då går man mycket längre när det blir spännande :)

@Allegra, visst är det skönt att slippa bakisknarka serier! Så tråkigt!

Bra idé med ljudbok och promenader👍
Jag har nu haft två dagar där jag inte varit lika trött, det är skönt. Idag har jag varit igång hela dagen men nu nalkas snart kvällen och det är då jag brukar bli uttråkad antagligen även för att jag blir trött.

Nu har du inte lång tid på dig att ta dig till gymmet😉

@Himmelellerhelvette skrev:"Vad fyller ni kvällarna med fredagar och lördagar? Jag är så uttråkad!"

För mig är tanken på att vara uttråkad så främmande. Kanske fungerar jag något annorlunda än de flesta andra människor gör, men jag tycker att det finns så många saker man kan utforska därute att det inte finns tid och plats för allting som det är, så att det skulle finnas tid när det inte finns något att göra skulle kännas väldigt konstigt. Är det så kanske att du har haft intressen som har trängts ut av drickandet? Jag har alltid haft en massa saker som jag varit intresserad av men när jag drack så hade jag ju mindre tid för dem, eller när jag hade tid för dem så gjorde jag dem mindre effektivt. Så när jag slutade dricka så blev det aldrig något tomrum där utan tiden fylldes naturligen upp och räckte fortfarande inte till för allt jag skulle vilja göra.

Första året testade jag också på att odla litegrann och jag provade även detta året. Det var inte för att jag behövde fylla tiden med något utan mer för att det var något som jag ville prova på men inte hade haft tiden för innan. Nu kunde jag kliva upp tidigt på en söndagsmorgon för att köpa jord och tillbehör och sådant. Jag tycker att det har varit ett roligt experiment och jag är glad att jag valde att göra det, men jag har redan bestämt mig för att nästa år blir det ingen odling. Jag har för många andra saker som inte får plats med tid.

En annan sak man kan göra är att lära sig något nytt. Har du kanske något ämne du alltid önskat behärska men inte riktigt orkat ta tag i? Det finns ju en massa lärande man kan göra online. Får jag kanske föreslå The Feynman Lectures? Det handlar alltså om Richard Feynmans legendariska föreläsningar på Caltech. Man kan gå igenom och lära sig från dem alldeles helt gratis och för mig känns det som en självklarhet som alla borde göra. De gör att man får en grundläggande förståelse för världen omkring oss. Du kan hitta dem här:

https://www.feynmanlectures.caltech.edu/

Fördelen är att alla kan få något ut av dem. Det räcker egentligen med grundläggande färdigheter i matematik, men ju mer matematik man behärskar desto mer kan man få ut av dem och man kan gå igenom dem flera gånger till och med.

Sen är ju det endast ett förslag. Det finns ju en massa andra saker man skulle kunna lära sig också. Har du kanske något annat du är nyfiken på?

Ja det är precis så @TappadIgen! Jag har inte haft tid med intressen för alkoholen har varit i fokus🤮
Så nu måste jag finna intressen.

Klart det finns att göra i hemmet men tror att det är för att jag inte får lust eller att jag är trött eller mest kombinationen kanske, gillar ju att ha ordning men alkoholen har alltid funnits som energikälla till att fixa och dona i hemmet nu när den är borttagen får jag liksom ingen lust till det.

Har tyckt det varit skönt att folk inte hört av sig för då har jag kunnat dricka ifred men nu hade jag önskat att de hade hört av sig och föreslagit träffar.

Dag 35
Lördagen var riktigt bra! Var rädd att bli uttråkad igen, har ju varit det en del det senaste.

Men jag har fått tillbaka min energi verkar det som👏🏼🎉🎊🙏

Fick bastat, badat, tränat, shoppat, lunchat ute, fixat i trädgården, kollat serier med gubben och var inte trött på hela dagen, blev trött när klockan passerade 23 så naturligt trött, som man ska bli!
Tänk om det nu kan få vara såhär🙏
Mår så bra när jag inte känner mig trött så mycket som jag gjort.

Jag har sovit gör bra i flera veckor därför har jag bara inte kunnat acceptera att jag varit trött utan blivit nedstämd, uttråkad och känt mig ensam istället.

Åh hoppas hoppas att det nu har vänt🙏❤️🙏

@Himmelellerhelvette Grattis till dag 35!🥳. Så bra jobbat! Vilken bra lördag du haft😁. För mig har det gått både upp och ned och tänker att så är livet. Det går inte att vara på topp hela tiden och att sätta krav på sig själv att det alltid ska vara på topp tar mycket energi. Det är en utopi och bara något som existerar på sociala medier. Jag upplever att jag blivit allt mer chill och avslappnad ju längre tid jag varit nykter. Lägger inte stora förväntningar på att må bra hela tiden. Är jag lite låg en dag tänker jag att det är en sådan dag och då får jag ta hand om mig, vila och inte behöver göra så mycket, att det är ok. Då blir jag mer avslappnad och bara accepterar det ”är” så. Brukar få fatt på vad som ev gnager och förstår att jag är lite låg och det är ok. Kanske behöver jag prata med min man om något som jag tycker gnager mellan oss. Pratar ofta med honom om allt som gnager i mitt liv, det är skönt att få ur sig det och det lättar.

Jag har ju skrivit en del och funderat på det här med tacksamhet. Jag upplever att jag börjar bli mer tacksam och det beror på att jag mår så mycket bättre både fysiskt och psykiskt när jag är nykter och det gör att jag kan känna tacksamhet på ett annat sätt än när jag drack. Kunde inte riktigt känna tacksamhet då. Att kunna vara tacksam gör mig också mer chill och lugn, det gör inget om jag är låg emellanåt, jag känner ändå tacksamhet och det balanserar upp en låg stämning inom mig. Det är ok och jag känner mig tacksam.

Njut av ditt tillstånd och bara ”va” i det❤️

@Himmelellerhelvette Måste också tillägga att när jag känner mig lite låg kan jag också tvinga mig att göra saker. Det beror på om jag är jättetrött eller om jag kanske inte är så trött men låg. Vid det sistnämnda brukar jag sticka ut och springa, fixa i trädgården, städa eller något annat som behöver göras. Det vänder på mitt mående och ger endorfiner. Jag kan fortsatt vara låg efteråt men inte på samma sätt då jag fått ta ut mig lite😁

@Himmelellerhelvette Det var något du skrev om, att din man var iväg med kompisar och att du satt själv hemma och har det tråkigt samt att ”Har tyckt det varit skönt att folk inte hört av sig för då har jag kunnat dricka ifred men nu hade jag önskat att de hade hört av sig och föreslagit träffar.”, som fick mig att tänka på hur det varit för mig.

Jag har tidigare upplevt det som jättetråkigt när min man stack iväg på något och jag var själv hemma. Vi har ett liv där det är mest han och jag hela tiden och jag har inte så mycket umgänge längre med mina vänner. Jag kunde känna mig svartsjuk och var väldigt beroende av honom. På något sätt har nykterheten givit mig bättre självkänsla och självförtroende och jag känner mig inte lika beroende av honom längre på det sättet. När han är iväg, sker inte så mycket längre, är det inte jobbigt. Jag är inte svartsjuk. Jag kan njuta av att vara själv en kväll. Jag tyckte också att det var jobbigt när jag själv skulle på tex konferens några dagar utan honom. Idag är det inga problem. Jag känner inte samma ensamhet med mig själv på samma sätt längre. Jag umgås inte speciellt mycket med mina vänner på min fritid, det är mest min man och jag som delar samma intressen och vi trivs väldigt bra ihop, min bästa vän och min make. Det finns inte så mycket tid över, men vi bjuder hem vänner dåd och då och åker över till vänner emellanåt.

Vad jag menar är att nykterheten har medfört att jag har fått bättre självkänsla och självförtroende, att svartsjukan inte finns på samma sätt, att jag känner tillit till min man och vårt äktenskap, att jag betyder allt för honom som han betyder för mig, att jag trivs med mig själv och känner harmoni. Det ger mig trygghet, lugn och ro❤️