@Allegra Jag har under de senaste åren genom råd köpt flera böcker, lyssnat på böcker, sett klipp osv hur alkoholen påverkar kroppen mm men inte lyckats. Kanske är det något som kan vara hjälpsamt för mig när jag lyckas att ha varit nykter en längre tid eller kanske inte ...nu har det varit mer den där duktiga flickan inom mig som har läst och lyssna. Grejen är inte den att jag inte förstår...grejen är att jag har inte landat ännu...jag är nere i gyttjan och rör hela tiden...

@Geggan Jag är på gång men jag har jag inte gjort det där slutgiltiga avtrampet...

@Himmelellerhelvette Jag får bra hjälp men jag är en dålig mottagare...tips på sysselsättning har jag inom mig det är nog mer min kurator som får stoppa mig...för det är lätt att jag vill för mycket och risken är att det blir ingenting ...

@Lavendelblomman Kul att du hälsar på! Jag vet inte om det var modigt att gå till AA...men hen som tog emot mig i dörren sa att jag var modigast den kvällen....kanske det...

De senaste veckorna har varit ganska så sunkiga...eller vad jag nu ska använda för ord. Har mycket ångest inom mig och jag vet ju varför. Hade ju anmält mig till en grupp som heter "Stilla söndagsmorgon" första gången skulle vara idag. Kände mig förväntansfull men ändå lite pirrigt. När jag kom till lokalen där jag aldrig har varit tidigare så är det helt tomt...inte en människa syns till. Jag ringer till ledaren som inte svarar men hon ringer upp mig efter några minuter. Eftersom hon inte hade hört något mer från mig trodde hon att jag inte var intresserad och tydligen var ingen annan det heller. Kanske var jag otydlig men för mig var det en anmälan jag gjorde när jag ringde till henne för någon månad sedan. Så himla synd! Hon frågade mig om jag kunde nästa gång vilket jag kan eftersom jag har bokat in dessa söndagar. Vi skulle ses då och jag skulle få det kostnadsfritt. Så jag åkte till affären och köpte lite frukt och grönsaker. Om en timma vid 14-tiden ska vi till vår son som fyller 28 år imorgon men firar idag. Det ska bli mysigt...alltid så himla mysigt. Tyvärr så kommer aldrig någon från hans sambos familj. Ja, det har de inte heller gjort när hans sambo fyller. Hans sambo är en så fin människa så det gör mig väldigt ont för hennes skull. Hennes mamma har kommit några gånger men inte vid födelsedagar.

Och sen ikväll har jag tänkt åka till AA igen. Det känns inte YES...känns väldigt pirrigt...obekvämt...och det känns jobbigt att vänta en hel dag för att kunna åka dit...börjar kl 19. Det känns lite svårt att koppla av...Jag har dock i nuläget tänkt ge AA en chans även om det nu i början är mycket som känns lite svårt att ta till sig. Det är skönt när man går laget runt, intressant när någon vill "dela" med sig av sin berättelse. Jag har lite svårare för att man hela tiden säger sitt namn "NN, alkoholist" ...eller TACK i kör...texterna som man läser ...känns lite svåra att fånga in..Men, jag tänker att det är kanske så här i början...vi får se! AA utgår ju ifrån tolvstegsrörelsen vilket den behandling som ges på Rådgivningscentrum också utgår ifrån som kanske de flesta behandlingshem (jag vet dock inte)? Att man ber till Gud (Sinnesrobönen)..eller en högre makt...bryr jag mig inte så mycket om ....jag kan be och om jag säger Gud eller inte spelar inte så stor roll för mig...dock känner jag att det är skönt med bön det är som ett slags tröst. Lyssnade på Olle Carlsson "Livsstegen"...som berättade att Gudrun Schyman som var ateist sa Gudrun istället för Gud. Ja ja...jag får se hur det blir ikväll..vad jag känner efteråt.

Imorgon blir det medicinsk yoga (på arbetstid, får flexa ut) vilket jag tänker inte blir inställt eftersom det är Landstinget som är ansvarig för den, och då borde jag nog hört något redan nu. Senare i veckan blir det besök hos kuratorn igen och besök hos frissan. Och jag ser fram emot fredagen då min man, vår hund och jag åker till Skåne. och stannar i fem dagar. Ska på kusinträff på söndagen. Ska bli kul!

Ha en fin söndag:)

Hoppas mötet blir bra VsraFrisk och hoppas den medicinska yogan funkar bra. Jag tänker att det kanske kan vara din grej ändå. Man fokuserar på kropp och andning. Inte helt lätt alla gånger när tankar far iväg, men man måste kanske börja nånstans. Nu har du börjat med AA och stilla söndagar. Det kanske räcker så en period. Var på en föreläsning om stress och fokus och om att förändra vanor. Det blir så lätt att man försöker för mycket på en gång och att man blir trött och då återgår till gamla hjulspår. Särskilt när de nya vanorna har gett lite kickar i början och man går ”all-in”. Jag tycker att du är så bra! Du ger inte upp, du testar nya vägar, du vågar dig hit. Bara du kommer över den där jäkla tröskeln så tror jag att du grejar det här.

Jag var hos kuratorn igår. Pratade bla om att jag orkar inte oroa mig längre för min dotter. Behöver egentligen inte oroa mig för henne i nuläget. Mitt bagage med allt vad jag har varit med om som tex när vi gick in i hennes sjukdomsbeteende att åka bil tre timmar på natten för vi visste knappt vad som var sant el inte sant ..vi var rädda för den man som inte var snäll mot henne. Jag måste stänga t ryggsäcken ordentligt. Släppa kontrollen om min dotter, släppa taget….för hon finns kvar❤️ För den oron äter upp mig och livnär drickandet.

Var på medicinsk yoga i måndags. Skönt! Måste dock lyssna t min kropp. Klarar jag inte av att sitta i en viss ställning och att sitta på stolen är ett alternativ då behöver jag välja stolen. Det finns egentligen ingen prestation. Nästa gång behöver jag välja stolen.

Varje morgon…ja iaf nästan…gör jag mina käkrörelser, läser dagens text av Olle Carlsson och NA samt ber Sinnesrobönen. Även om det inte finns djupt förankrat inom mig…så övar jag.

Om alkoholen var en livlina (trodde jag…kanske)för att dämpa all oro så kommer den bli min dödslina om jag inte kliver av nu och kliver över till att välja mitt liv…livet utan giftet. Ska åka bort några dagar…bo nära havet, nära äpplen…jag vill bara vara nykter..det allra viktigaste🙏🏻

Några rader fr dagens text fr NA:
”Mitt tillfrisknande är en gåva och jag vill behålla det. Jag ska utföra det underhåll som krävs och dela med mig av mitt tillfrisknande till andra.”

När jag läser dessa rader tänker jag på alla er här på forumet🙏🏻❤️

Ha en fin torsdag🌺

Igår trillade jag..gick på en vanlig asfaltsstig ..en liten förhöjning på kanske ngn centimeter..benet låste sig och jag föll som en fura!! En ung man m barn kom fram och hjälpte mig upp. Blir alltid så rädd när det händer. Har jag brutit något?!?! Slog i höger sida rejält. Hade SÅ ont. Ringde 1177. Förmodligen fick sig revbenen en rejäl smäll…kanske liten spricka. Så länge jag inte rör mig går det bra. Men jag fick mig en ordentlig eftertanke….behöver ta hand om mig bättre både när det gäller alkohol och att vara rörlig🙏🏻

Ha en fin helg🌺

@Varafrisk Aj!!! Vet hur ont det gör och hur jobbigt det är den första tiden. Halkade på en superhal spång på en fjällvandring med ryggsäcken på. Landade på bröstet och det blev troligen en spricka där. Svårt att hosta och ta i. Det tog några veckor men läkte bra. Ta hand om dig och ta det lugnt! Det går över. Kram❤️

Tack @vår2022❤️ Igår kväll trodde jag inte att vi skulle komma iväg t Skåne. Har varit inbokad på en liten tur på några dagar m skördefest och kusinträff på Österlen. Men med alvedon och inte röra sig funkade resan ner. Det blir en väldigt lugn vistelse här😅

Ha det fint🥰

Anonym31513

@Varafrisk Önskar dig en mysig helg på Österlen. 🙂 För några år sedan hade jag en spricka i ett revben. Det tog lång tid för det att läka, men det blev helt bra till slut.
Kram på dig!

I söndags var jag inte på AA eftersom jag har varit bortrest. Min kurator påminde om att det finns AA även i Skåne. Har dock inte sökt på det. Vad jag tycker är skönt m AA är att alla är blandade oavsett om du inte klarat av vara nykter, har varit nykter två dagar, tre månader, ett halvår, ett år, tre år eller 13 år. Och ingen säger att poletten inte trillat ner…Min polett har trillat ner men ändå är det tufft….Å min dotter är lite nere i ett skov nu….

Kram🤗

Låter bra med AA. Jag förstår mycket väl att du inte kollade upp det vid din resa, men använder man AA som livlina är det nog bra att det finns överallt.
Förstår att rädslan över dottern är stor och att det är något du inte kan råda över och därför kanske dricker på, men jag tänker att du kanske kan gå till botten med just det i så fall. Hjälper det? Det gör ju inte det, tror jag att svaret blir. Det är en bitter insikt för det finns inget annat heller som hjälper. Jag vet hur svårt det är och hur man avskyr att man druckit igen trots att man fattat, att man vet bättre, att det inte hjälper. Kanske kan du vända blicken och se dina framgångar tydligt istället. För de finns ju också där. De gånger/dagar du avstår. Önskar dig all lycka till och jag tror ju att du kommer att greja det här till slut.

Kära bästa allra finaste @Sisyfos❤️ Du som aldrig slutar tro på mig…som skriver i min tråd…tack för att du finns🙏🏻
Jag vet att jag är risigt ute…å att jag måste göra ett avstamp…det beror inte på att jag inte vill vara nykter…det beror på att jag beror på att jag beter mig som en struts…dyker ner i sanden🙈

Jag älskar min dotter men jag orkar inte längre oroa mig…jag går sönder av att oroa mig…försöker lämna det mesta t min man. Jag älskar henne och blir skogstokig! Hon har slutat på sitt jobb och jag kan förstå henne. Så illa behandlad!

Revbenet värker fortfarande men nu ska jag sova.

Kram🥰

@Varafrisk Jag är ny här och har läst din tråd. Jag har inga råd att ge utan vill bara säga att jag uppskattar att du trots allt skriver. Det är ingen enkel resa och vi är alla olika. Jag läser och lär. Tack för att du delar!

@annacananda Tack för att du tittade in h mig! Jag har skrivit länge på forumet. Skrev under rubriken ”Förändra….”, min tråd där heter ”När kommer dag två?”. Kan inte hitta den nu, kan ha varit otydlig mot admin men nu har jag bett om hjälp igen. Jag har fått många råd, tagit emot en del, har gjort mycket, kan och vet ganska mycket men har inte tagit det slutgiltiga klivet över till nykterheten.
Och jag fattar egentligen inte varför?!?! Alkoholberoende är farligt på riktigt!!

Jag längtar inte efter något stort. Men att få bättre kondition, ork, sömn, minska i vikt vore så gott! Det är det som inspirerar mig när jag läser i det vidare livet. Att kunna kliva upp på morgonen, ingen mosig hjärna, kunna ta bilen när som helst, greja i trädgården och vara mer lustfylld. Jag har mycket som jag vill/kan göra bara jag är nykter.

Mina barn var hemma igår. Bjöd dem på potatismos och grynkorv. De åt m sådan god aptit. Fick tom en puss på kinden av min son för att han tyckte det var så gott. Tyckte att min dotter var ändå väldigt stabil. Har inget jobb nu men tagit itu m många saker. Det är helt galet hur hennes arbetsmiljö var!! Jobbet gjorde henne låg. Hon hade pratat m en läkare i telefon i fredags om bla medicinering. Min dotter har under lång tid haft darrande händer. Har sökt för det tidigare då fick hon rådet att ta Ipren. Fast den läkare hon pratade m i
fredags sa att hon skulle ta kontakt m vc för att få remiss t neurolog. Pratade om Parkinsons som om det inte var tillräckligt m Bipolariteten😢

Idag blir det en lugn söndag. En liten utflykt m maken. Inget AA-möte åker nog på tisdag istället.

Andra oktober kan vara bra att starta ett långvarigt nykterhetsarbete. Det finns ingen WOW-känsla i kroppen nu pga trötthet förorsakat av alkohol samt att levern får jobba plus onda revben…men jag tänker att WOW-känslan kan komma när jag har varit nykter ett tag.

Ha en fin söndag🌻

@Varafrisk skickar en hälsning från mig! Tänk på att det inte behöver vara så himla allvarligt med din dotter som Parkinsson. Har en vän som har tremens. För henne yttrar det sig i darrande händer men inget annat. Hon vet vad det är och lever med det.

I dag har jag en lite trögstartad dag. Dottern väckte mig tidigt (i mitt tycke). Nu dricker jag te och läser här. Tvättmaskinen går och efter en kopp till ska jag ta med ner till affären för att handla jäst. Brödbak står på schemat i dag. Tänkte göra bröd med korngryn eftersom jag har det hemma. Får se hur det blir!

Kram!