PS. Jag funderar på om jag ska kryssa ytor i min kalender 🤔 De dagar jag har något uppbokat får jag inte boka in något mer liksom. Krysset står för rast och vila. Eller så räcker det att jag tänker just så - max en grej uppbokad per dag - och helst en helt ren dag emellan. Om det går.

@Se klart Mmm, jag ska faktiskt klura på det. Hur jag kan markera viktig tid för rast och vila i min analoga kalender 🤔 Rosa markeringspenna kanske? Så att jag själv hajar till och tänker: ”Just det - rast och vila är jag upptagen med då.”

Kram 🐘

Första veckan på halvtid har gått bra. Men idag gör jag så lite som möjligt. Imorgon ska vi fira min födelsedag och min kära ex-svärmors födelsedag. Hon fyller dagen efter mig och vi brukar fira tillsammans. Det enda jag önskar mig är att bli bjuden på mat 🥰

En rask promenad på 6.400 steg har jag hunnit med idag, men annars blir det mest liggläge idag. Jag behöver det känner jag. Möjligen lite disk och förberedelse inför tvätt på måndag morgon. Möjligen. Eller så vilar jag idag och köttar på imorgon istället. Vila först, jobba sen brukar vara min devis.

Kram 🐘

Igår var det verkligen dansa, pausa, dansa, pausa. Med betoning på pausa. Total 9.245 steg fick jag ihop fördelat på två promenader, och resten av tiden låg jag i princip i sängen. Slumrade till varje gång jag kände att ögonlocken ville slutas. Slöscrollade, lyssnade på podcast, vilade, tittade på tv, åt hämtpizza och stickade. Pratade inte med någon på hela dagen. Skönt 🥰

Idag är jag piggare, även om jag just nu håller mig själv i strama tyglar. En promenad avklarad, men hushållsarbetet får vänta. Idag ska jag fokusera på födelsedagsfirande i första hand. Dit ska huvuddelen av min energi gå, och det som blir över ska ägnas åt min mammas räkningar, handla, köra och fylla dotterns dosett, och intervjua en ny volontär till tjejjouren. Möjligen blir det en promenad till ikväll. Oavsett så blir det en mycket aktivare söndag än lördag. Vila först, jobba sen.

Kram 🐘

Andrahalvlek - vad du kämpar på och så bra det verkar gå.
Som vanligt imponerad av din vilja och dina metoder. Skulle behöva lite av dit metodiska tillvägagångssätt vad gäller min egen kropp/vikt.
Men jag tänker att min nykterhet måste sätta sig ordentligt först. Kan fortfarande få korta stunder av sug - även om jag tycker att de kommer allt mer sällan och varar kortare tid.
I vilket fall - härligt att läsa din tråd!
🌾🌾

@Kaveldun Ja, det är en kamp. Men jag hoppas att det efterhand blir en livsstil. Jag behöver rutiner i mitt liv har jag märkt. Planera, strukturera, bocka av. Den stora utmaningen nu är att orka jobba dubbelt så mycket (från 2 tim till 4 tim per dag) utan att dra ner på mina ”fritidssysslor” för mycket. Hitta balansen och orken till båda delar.

Kram 🐘

Sju veckor med nya vanor. Sju veckor helt utan choklad och glass, tjoho! Det är jag nästan mest stolt över. Jag har inget sug efter choklad och glass alls. Mina nya matvanor sitter bra - frukost, lunch och middag plus nötter som mellanmål på eftermiddagen och smoothie på kvällen.

Mina motionsvanor sitter också rätt bra, men det är viss kamp för att få ihop i snitt 9.000 steg per dag under en vecka. Mest kamp blir det för att kroppen kvider och lider. Jag har verkligen ont överallt på ett sätt som bekymrar mig. Men jag kämpar på och hoppas att värken egentligen är träningsvärk, som går över när kroppen har vant sig.

Jag ska uppdatera mitt ”schema” lite. Någon SVT-gympa hinns inte med just nu. Om jag får till 9.000 steg i snitt per dag under en vecka plus 50 svingar med kettlebell per dag är jag nöjd. Den fysiska nivån får räcka just nu. Det måste finnas tid för att bara-vara också.

I natt har jag sovit som en stock. Gick och la mig kl 22 och vaknade kl 8. Nu hugger jag mig an en ny jobbvecka. Det vore konstigt om det inte kändes stor skillnad när man dubblerar sin arbetstid, så jag får ha tålamod med mig själv och min kropp. Vara snäll mot mig själv. Tänka om mig själv som jag hade tänkt om en kollega i samma sits. Säga/tänka snälla saker.

Kram 🐘

Idag ska jag få massage 🥰 Eller få och få, jag betalar 900 kr för 40 min. Men det är värt varenda krona. Jag får tillbaka hälften i friskvårdsbidrag, upp till maxbeloppet 2.000 kr. När jag har betalat 4 x 900 kr får jag tillbaka 1.800 kr. (Efter idag ska jag lämna in 5 kvitton, så att jag får ut maxbeloppet. De borde höja maxbeloppet för övrigt, tidigare kostade min massage 750 kr.)

Nu när jag är tillbaka på jobbarbetsplatsen igen, och mår bättre, så bokar jag in massage omkring den 25 varje månad. Jag brukar säga att jag firar löning med massage. Mycket bättre än att fira på annat sätt.

Kram 🐘

Perfekt sätt att fira löningen på @Andrahalvlek ❤️

Vill tacka dig här på din sida för allt stöd du givit mig under min första tid, du svarade fort och på typ allt och det kändes underbart, jag behövde verkligen det❤️Du är fantastisk❣️

@Himmelellerhelvette Vad glad jag blir 🥰 Är rädd att upplevas tjatig när jag rabblar samma saker gång på gång, men samtidigt vet jag hur mycket det betyder när andra skriver i ens tråd. Man blir sedd och bekräftad. Så tack till dig också ❤️

Kram 🐘

Det är viktigt att du rabblar samma saker för det ramlar in nya vilsna själar här på forumet ofta och dom läser för första gången. När jag läser det du skriver till dom beundrar jag att du är så otroligt givmild med din energi som orkar ligga i och skriva samma sak om och om för att ingen ska missa de viktiga delarna i att få bli frisk. Du gör verkligen skillnad @Andrahalvlek ❤️

Idag ställde psykologen in besöket, pga att hon hade ont i halsen. Skönt, då kan jag softa hemma hela förmiddagen. Att göra någonting innan jobbet ELLER efter jobbet verkar vara lämpligt nu när jag har gått upp i arbetstid och jobbar kl 13-17. Jag har mycket ork, men den är inte så långvarig. Det verkar vara bra att hålla lite koll på antalet aktiva timmar i sträck.

Onsdagar har blivit den dag då jag träffar min yngsta dotter. Den passar bäst med tanke på hennes andra åtaganden. Då kan jag alltid hänvisa till ”vi ses på onsdag” och hon slipper tjata om när vi ska ses nästa gång. Jag vill helst att hon tillbringar så stor del som möjligt på LSS-boendet. Det är hennes hem nu, hon behöver bli en tydlig del av den gemenskapen.

Att hon träffar oss föräldrar på helgerna kan ske då och då, när vi ska göra något speciellt. Och sova över hos oss ska verkligen tillhöra undantagen. För hennes eget bästa. Det är helt naturligt att hon dras till det kända, trygga, så när vi nu backar gör vi det för hennes egen skull. Ju mer personalen umgås med henne desto mer lär de känna henne, och hennes behov och egenheter.

Idag ska jag hämta henne direkt efter jobbet. Vi ska köra och äta på McDonalds och efter det ska vi shoppa på Rusta, Dollarstore och ÖoB. Själv ska jag ha kaffe, solrosfrön till fåglarna och bakplåtspapper. Dottern är på jakt efter halloweensaker. Helst en klänning, om vi hittar en i vuxenstorlek. På fredag efter lunch ska de ha halloweendisco på hennes dagliga verksamhet 🥰

Kram 🐘

Jag ställer larmet på klockan 6 varje morgon. Då ska jag upp och ta min antidepp. Det är viktigt att man tar den samma tid varje dag, och tidpunkten har jag valt för att det ska funka även när jag börjar jobba heltid senare. Sen går jag och lägger mig igen. Klockan 8 ringer larmet igen, dags att gå upp. Nu på helgen får jag sova hur länge jag vill. Vaknar av mig själv kl 8.14.

Såna som jag mår verkligen dåligt av att klockan ska ställas om varje vår och höst. Fick hopp om att det skulle ske en ändring när EU blev inblandande, men häromdagen läste jag en artikel om att ingenting har hänt inom EU i frågan. Alla måste tydligen vara överens. Och det som var stötestenen var att länderna själva fick bestämma om de ville ha sommartid eller vintertid. Det senare är det som egentligen är så kallad normaltid. ”Hur går det då om två grannländer väljer varsin tid?” Längre kom inte EU i frågan, och sen fick de fullt upp med att diskutera och bestämma över mer akuta saker.

På vardagar, de senaste veckorna, går jag ut och promenerar direkt när jag har vaknat. Stapplar ut på gatan helt sömndrucken och sen känner jag hur livet liksom pumpas in i mig i takt med stegen. (Lyssnar på Ajvides senaste bok och där använde han begreppet ”doften av gryningsväckt grönska”. Det var så vackert att jag nästan började gråta. Sådana dofter finns det dock inga just nu, den här årstiden.) Efter promenad blir det frukost, och sen rast och vila innan det är dags för lunch och att göra i ordning sig inför jobbet. En väldigt chill förmiddag.

Nu på helgen blir det frukost först, om en stund, och sen blir det en lååååång promenad i skogen. Ska stoppa en påse i fickan ifall jag hittar trattisar. Inte så gott hopp om det, men kanske hittar jag några.

Jag mår verkligen bra av fasta rutiner, listor och larm i mobilen som påminnelse. Min tillvaro är så inrutad att jag nästan kan skratta åt det. Jag har to-do-listor både hemma och på jobbet. Larmet i mobilen påminner mig om att det är dags att gå upp, äta lunch, kvällsmål, ta nattmedicin och gå och lägga mig. Min tillvaro är helt inrutad, och jag gillar det. Och jag bor själv så jag har ingen annan att ta hänsyn till än mig själv egentligen.

Vi får se om jag får tid hos den där psykologen för utredning någon gång. Min dotter psykologen har sagt att hon i mitt fall både har tänkt möjlig bipolär och adhd. Och den psykolog jag träffar regelbundet har sagt att hon tänkt ”det är något mer där”, och att orsaken till att jag har klarat mig så pass bra ändå är att jag skapar mig just rutiner och strategier, som får mig att göra det jag behöver göra för att både må bra och prestera på jobbet och hemma.

Nu kaffe och sen låååång promenad i skogen 🥰

Kram 🐘

När jag läste tidningen till frukosten fick jag syn på en marklägenhet-uthyres-annons. För bara tusen kronor mer i hyra, än jag betalar idag, skulle jag få inglasad veranda, tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Några kvm mindre än jag har idag, men ändå tre rum och kök.

Så jag klädde på mig och knatade iväg till det område som jag trodde att det var, men det var det inte. Samma typ av område och samma hyresvärd, men den lediga lägenheten finns i andra änden av stan. Fel ände av stan enligt mitt tycke. Jag tog bilen dit för att sondera läget, och kolla vilka promenadrundor som fanns i närheten. Kände in stämningen. Lägenheten ifråga stod tom, så det är nog snabba ryck om jag vill ha den.

Men vill jag bo i ett villaområde? Utan egentlig tomt på baksidan, mer en allmänning. Bara 70+ som bor i de andra 8 marklägenheterna, som är byggda i ett villaområde på en yta stor som 2-3 villatomter. De andra villorna på gatan har allihop vit fasad med vitt foder. Det måste vara modernt just nu, men gud så tråkigt. Flera hade skippat gräsmatta på framsidan och hade istället strött ut grovt singel på framsidan med små öar med konstgräs. Några hade gjort riktiga små konstverk i metall bland stenarna.

Jag gick runt, runt, runt på villagatorna. Gata efter gata efter gata med vita hus med vitt foder. Några gröna trähus också. Typiskt 00-talsområde, ett övre medelklassområde. I vår stad är det lite fint att bo just i dessa villaområden. Finast är dock att bo i ”Gamla Xx”, det här är mer ”Nya Xx”. Hmm 🤔

Egentligen är vad som helst bättre än jag bor just nu. Men nästa gång jag flyttar så flyttar jag till ett ställe där jag vill bo länge. Och jag platsar inte i ett villaområde, jag vill ju bo i skogen med närheten till havet. Jag har ju inte ens börjat leta aktivt, den här annonsen snubblade jag bara över. Men jag är kanske redo att börja leta aktivt nu!

Snabba ryck så här en ledig lördag, och 9.900 steg fick jag ihop av bara farten också!

Kram 🐘