Hej.
Jag känner samma sak. När man letat sig hit vet man att man har problem man inte riktigt kan klara själv.
Här är också ett bra ställe att vara på med otroligt mycket erfarenhet och stöd 🤗

Vill kunna hjälpa till å svara på frågor.Så gott jag kan.Har druckit mycket under en längre tid.Vet inte varför än.Men jobbar på den saken.Har börjat gå på möten med Någon som har blivit nykter.Ingen vill hamna i detta.Många tror tyvärr att det bara är att sluta.Och böra träna eller göra något.Det funkar för stunden.Men sän är mn tillbaka igen.Man måste hitta problemet.Kan vara fler.Men då länge man inte hittar det.Så är d svårt.Det krävs måna lögner för att dölja sitt problem.Det är när alla år med lögner kommer fram i huvudet.Man förstår att va faab har man hållt på med.Har druckit många gånger å jag har tänkt det här är inte bra för mig.Gråtit många tårar tyckt synd om mig själv mm.Men alla har vi ett val.Å jag tänker försöka nu.Delar gärna med mig om allt runt drickandet.Svarar på det jag kan.Viktigt att folk inte tror att det bara är dom som känner å gör vissa saker.Utan vi är många där ute som har detta problem.Till Alla kämpa på..

Den som tror att det bara är att sluta har nog aldrig haft ett beroende.
Hjärnan försöker på alla sätt den kan för att få sin fix, sitt rus. Då kan man vara totalt maktlös.
Kanske är det så att insikten saknas av oss som fortfarande kämpar mot suget och lurar oss själva. För inte förrän den dag vi erkänt oss maktlösa kan vi börja jobba med grunden och oftast problemet som gör at vi dricker.
När vi medger att vi har problem kan vi börja jobba med dom.

Visst är det förunderligt vad beroendet kan få oss att ljuga, smussla, manipulera och bedra. Att vi på något konstigt sätt tycker att det är en bra strategi i livet.

Jag faller också tillbaka rätt ofta, det är när jag slutar jobba med mig själv och lurar mig till att tro att jag inte har problem. Rättfärdigar mitt beteende.

Kämpa på du med. Du har börjat nu. Vägen kan vara lång och krokig men så länge vi hittar tillbaka till den så finns hopp.
Kram 🤗

Precis så tänker jag också. Jag fattar att jag har problem och uppenbarligen inte kan bryta det själv, trots mycket goda försök. Bra att skapa ett sammanhang för den här himla plåga att inte ha kontroll! @Första steget22