jag dricker nästan varje dag och nu är jag så trött på att vakna trött och bakis. Jag har försökt dra ner på drickandet förut men har inte haft riktig motivation. Nu känner jag att jag måste få ordning på det. Jag dricker ensam hemma så ingen vet något. Jag jobbar hemifrån så det är ingen kollega som märker om jag är trött. Idag ska jag vara nykter.

Så bra! Det finns ett program här på Alkoholhjälpen. Kan rekommendera det, bra att få lite tips på hur man kan tänka. Själv är jag så glad att jag slutade dricka för två år sedan, jag mår så mycket bättre på alla sätt. Det är läskigt i början och man kanske känner sig orolig och svag, men det går över, ge inte upp! Yoga kan hjälpa, finns massor gratis på nätet.

Igår drack jag ingen alkohol. Lite rastlös på kvällen, men det löste jag genom att lyssna på en ljudbok. (jag brukar annars dricka vin tillsammans med ljudbok eller serie, så vad är skillnaden?!)
Nu dricker jag mitt morgonkaffe och det är så skönt att inte vara bakis, tycker redan att jag ser piggare ut :-) Men framförallt känns det bra i kroppen, även om det bara gått en dag.

@prinsessa Välkommen hit! Det finns nästan ingenting som går upp mot att vakna nykter på morgonen och dricka sitt kaffe😁. Jag älskar varje morgon som jag vaknar nykter och känner mig så tacksam för det. Vad bra att du kunde lyssna på bok utan vin, det går utmärkt. Det handlar om att ersätta dåliga vanor med bättre vanor. Som du gjorde, att tex dricka alkoholfritt när man lyssnar på ljudbok istället för vin. Jag har varit nykter i över 14 månader och ersatt alla mina vin-vanor med annat, som alkoholfri dryck samt att jag tränar regelbundet. Det blir mycket tid över när man tar bort drickandet som en aktivitet. Kroppen och hjärnan mår definitivt mycket bättre utan alkohol. Jag har gått ned 10 kg och fyllepluffset är borta. Ögonen är klara och ansiktet är fräschare. Håret mår bättre och magen funkar som den ska. Minnet är bättre. Det bästa är att ångesten och skammen är borta och att självkänslan har ökat massor. Jag är tryggare i mig själv och trivs bättre med mina kollegor, även när jag jobbar hemifrån.

Att vara nykter har givit mig glädjen och livslusten åter. Välkommen ombord❤️

@vår2022 Tack för din kommentar! Så härligt att höra! När suget faller på ska jag läsa din kommentar igen för det låter så härligt med allt positivt som kommer med att vara nykter.

Vid en vanlig kväll brukar jag nu ha hällt upp mitt första glas vin, inte denna kväll. Jag kommer få dricka gott kaffe i morgon bitti. Det ser jag fram emot. Jag tar en dag i taget.

Ytterligare en dag utan alkohol. Det känns bra. Jag har ingen mål, såsom en vecka, en månad eller ett år utan jag tar varje dag i sänder. Det långsiktiga målet är att minska mitt drickande då det har eskalerat under den senaste tiden. Jag ser fram emot mitt morgonkaffe i morgon och få vakna utan baksmälla. Jag har druckit alldeles för mycket i min ensamhet.

har känt mig harmonisk idag, känns bra. Inte en tanke på alkohol på förmiddagen, iofs inget konstigt (brukar inte vara sugen på fm eller ens tänka på alkohol), men sen under eftermiddagen tänkte jag, ett glas vin kanske? Jag är rolig, vem försöker jag lura?! här blir inget glas vin, här blir kanske en flaska vin och i morgon kommer jag vakna upp bakis och rödflammig i ansiktet. Nä, jag tror jag ska hålla mig ifrån alkohol idag faktiskt.

@prinsessa
Hej,
Hög igenkänningsfaktor. Jag tänker inte heller på vin på förmiddagarna men från lunchtid och framåt kommer tankarna. Oftast har det varit (och är fortfarande) bara ett glas vin vilket egentligen betyder botten upp på hela flaskan. Jag är inne på dag 10 nu och ser att vi (kanske) har lite olika mål. Mitt är hel nykterhet, men kanske vill du följas åt på vägen? (Morgonkaffe kan jag än inte vara med och dela, är fortfarande för trött, får slänga på mig kläderna och rusa iväg om morgnarna nu när julledigheten är slut men min morgonkaffetid hoppas jag kommer ju mer kroppen återhämtar sig.)

Jo, det brukar heta ett glas, men så blir det aldrig. Finns alltid ursäkter: jag har jobbat duktigt idag, det är ju ändå tisdag :-)
Tio dagar är fantastiskt bra! Jag är inne på min fjärde, men alltid en början! Nu kööööör vi...!

Fint med ytterligare en god morgonkaffe att addera.
Tryckte på länken och har läst. Tabellen ska jag använda som ytterligare ett underlag i min "framstegsmotivation" 👍🏼