Tack för peppen! Det gick både dåligt och bra igår. Det som gick dåligt var att jag inte höll min plan på max fyra glas. Det blev sju. Inte alls bra. Ett glas när jag gjorde mig iordning, vilket jag tycker är mysigt. Restaurangen vi gick på känner oss och bjöd på ett extra glas vin, och jag borde ha tackat nej. Sen, mest onödigt av allt, tog jag ett glas till efter att vi kommit hem från teatern. Det är det dåliga omdömet som kommer av att ha druckit de andra glasen.
Däremot fanns det saker som inte var dåliga. Jag dolde inte mitt extraglas för min partner. Jag stoppade efter ETT extraglas (det fanns mer alkohol hemma). Jag mår inte dåligt idag. Försöker att vara analytisk och inte känna mig för misslyckad. Idag blir det en nolldag igen.

Jag tror att det första glaset, innan du hade ätit, var det farligaste. Testa iskallt alkoholfritt bubbel och lite snacks nästa gång du gör dig i ordning och drick inget med alkohol förrän du har maten på tallriken.

Strax dags att avsluta en bra dag. Har hållit "nollan" utan problem och sug. Har också lyckats att inte vara sur på mig själv för gårdagen. Nog så viktigt för mig och min motivation. Önskar er alla en god natt så småningom!

Har suttit länge och läst i forumet här ikväll/natt. Så många kloka röster och viktiga berättelser. Så mycket igenkännande.
Så många gånger jag ljugit, druckit ur vinflaskor och köpt nytt så att min partner inte skulle märka. Så mycket planering som bara gick ut på att skaffa alkohol. Så mycket ångest och så mycket skam.Jag vet inte ens hur länge jag hållit på att dricka varje dag. Hela förra året tror jag. Kanske hela året innan. Det är så hemskt. Jag är "högfungerande och högpresterande" och så gör jag så här mot mig själv.

Jag är trött men har svårt att komma till ro. Just nu är det mycket förändringar i mitt liv med hälsofokus och det känns bra, men det är många målsättningar att arbeta med. Ganska jobbigt.
Skall försöka sova nu.

@Påvägmothälsa Ta inte på dig för mycket nu direkt. Mindre alkohol är viktigast. Jag tillåter mig att småäta både det ena och det andra nu på kvällarna. Promenader är ju bra, har precis skaffat ett billigt aktivitetsarmband för att kunna se antal steg, puls och tid. Lite roligare att röra på dig då.

God afton i forumet. Jag har haft en bra dag, varit ute en del och grejat med min cykel, jag är inte så bra på det men tycker att det är roligt. Gjort ärenden och njutit av att det är fredag även om jag inte jobbar så hårt denna veckan. Idag gjorde jag ingen plan för alkoholintaget fram tills jag pratade med min partner. Vi valde att dricka lite vin tillsammans och delade på en liten flaska vitt till snacks och en liten flaska rött till maten. Har hållit mig till max för en kväll, men kommer att gå över max för veckan. Har lyssnat till råd, inte druckit utan att äta och inte druckit mer än ett glas i timmen. Jag lär mig. Trevlig helg!

Klarade dagen igår. Det är mycket som är påfrestande runt omkring mig i livet just nu. Skall återgå i arbete i lagom takt, och jag har svårt att bromsa. Går igenom en krisreaktion efter min stroke med tankar om vad som kunde ha hänt och hur jag vill ändra mitt liv för att leva mer hälsosamt för att förebygga att jag blir sjuk igen. Vi hade en trevlig middag här igår och jag höll mitt mål för kvällen. Däremot kommer jag att gå över mitt mål för veckan. Målet var nio glas och jag har druckit 15. Däremot har jag lyckats med antalet alkoholfria dagar där målet var tre. Alltid något. Idag blir det noll.

Jobbat idag, haft en bra dag med möten, men bra sådana. Tyckte att det kändes tungt i bröstet när jag skulle gå hem och det gick inte över. Sökte på akuten, men hittills ser allt bra ut. Trött, lite ledsen. Vill inte känna mig sjuk. Hoppas snart få gå hem. Så svårt att hitta balansen.

@prinsessa Ja men precis. I programmet som jag följer diskuteras ju att identifiera triggers och riskabla situationer. Min familj, och partners familj framför allt, är farliga för mig. Flera av dem tycker inte om mig och nu har vi haft en helg med många samlade. Sedan länge så låter jag bli att prata, och håller en låg profil. Annars blir det oerhört lätt konflikt. Historiken är mångårig och svår och det jag kan göra är att bearbeta mitt eget förhållningssätt. Alkoholen har varit dövande och lugnande i detta sammanhang. Efter denna helg har jag identifierat att JAG MÅSTE hitta andra sätt att hantera släktsituationen.

Veckan har börjat rätt bra och det har varit relativt lätt att "hålla nollan" igår och idag. eventuellt skall vi ha en gäst på lördag och dricka lite vin. Fortsätter läsa nästa steg i "programmet", som handlar om risksituationer. Tillbak i mina rutiner, de hjälper mig göra bra val.