Bra där @Lavendelblomman ✨ Fundera på om du ska ge bort den där flaskan!? I somras drack jag själv upp matlagningsvinet här hemma, i något slags tvångsmässigt infall… Bättre att det inte finns något att lockas av. 🦋

Anonym31513

Trettondagen är en av årets favoritdagar. Alla "måsten" kring jul och nyår är över. Jag är ledig från jobbet. Tillbringar större delen av dagen i soffan och slappar och tittar ikapp på tv-program som jag missat. Så himla skönt! Idag blev det även en joggingtur samt qigong. Har inte haft något alkoholsug alls.

Anonym31513

Så är långhelgen över och jag har knappt haft något sug alls. Märkligt men skönt! Jag har sovit mycket och tillbringat många timmar i TV-soffan. Mycket välbehövligt!
Jag har börjat lyssna på en podd som heter Självsnällpodden. Det är hög igenkänning på mycket där. Att bli snällare mot mig själv är något som jag behöver bli bättre på.
Ha en fin vecka!

Anonym31513

@Natalia, så gulligt av dig att titta in i min tråd för att se hur jag har det. 🥰 Bortsett från en envis förkylning så mår jag bättre än på mycket länge. Nykter sedan årsskiftet och jag har inte haft särskilt mycket sug. Njuter av att gå och lägga mig nykter och känner nästan ett slags avsky mot alkoholen. Kanske är det de senaste tre årens arbete med mig själv som börjar ge resultat? Jag har verkligen jobbat med att förstå alkoholens effekt på hjärnan, varför jag blivit beroende, beteendeprincipen, att bli snällare mot mig själv, att man inte måste agera på känslor. Detta ger mig ett lugn och jag är nyfiken på framtiden!

Anonym31513

I helgen var jag iväg på kick off med jobbet. Jag drack tre glas vin till maten. Sedan var jag nöjd och lämnade festen tidigt. I jobbsammanhang har jag aldrig spårat ut och druckit för mycket, så därför vågade jag dricka lite vin till maten. Nu är jag tillbaka på den nyktra banan igen. Där trivs jag bra!

Kikar in här och ser hur du har det. Jag spårar heller aldrig ur med drickandet i jobbsammanhang. Har du lyckats med helvitt sedan dess? Jag avskyr mitt ensamdrickande hemma på fredagar, totalt onödigt men jag har svårt att komma ifrån det.

Anonym31513

@Futurista Så trevligt att du tittar in! I helgen blev det en del vin tyvärr. Jag hade inget sug egentligen, utan det var mer den gamla vanan som styrde mig. Jag kan liksom inte förlika mig med bilden av att jag är en person som inte dricker. Dumt! Jag mår ju så mycket bättre när jag inte dricker. Sover bättre, får större lust att göra saker, får mindre ångest med mera.

Anonym31513

Har varit helt utan alkohol i nästan två veckor nu. Så skönt! Som många andra här på forumet så njuter jag i fulla drag av morgonkaffet. ☕️
Ta hand om er alla kämpar där ute!

Anonym31513

@Se klart @majken_r @Futurista Tack för fina kommentarer. Detta forum är så fantastiskt! 😍
Vanans makt är verkligen stor. Det gäller att skapa nya banor i hjärnan, men det är lättare sagt än gjort.

Anonym31513

I onsdags eftermiddag var jag sååå sugen på vin. Det var illa nära att jag gick in på systemet och köpte en flaska. Genom att spela upp hela filmen för mitt inre, så lyckades jag låta bli. Gick och köpte en påse godis istället. Det kändes väldigt bra i går morse att jag lyckades avstå från vinet.
Nu kommer helgen. Då blir det extra svårt att avstå, men det ska gå!