@Intesomnormen samma här 🙌🙏. Ska försöka att inte sätta mig i situationer där jag blir stressad, är mitt motto för nästa vecka. Lägga mej tidigt o omge mig med lugna personer eller i naturen o vid havet. Min största fiende är såklart jag själv, men jag triggas av stress , då vill jag som mest bara ”skita i alltihop o ta en lugn kväll” , men fasen heller.. ska klara det! Vi ska allesammans 🙂..
första gången jag tar hjälp av forum , tycker det känns skönt o läsa o ventilera .. dagboken- den får jag ta en kik på. Även sett flera bokförlag, ska se om jag kan hitta dem som ljudbok så man kan lyssna lite när man gör annat. Mitt störta fel är att jag kör slut på mig själv jämt- vilket lockar till ”vin/avkoppling”, ska försöka ta bort några onödiga ”måsten” . Jäkla balans mellan för mkt att göra- o uttråkad , men för kämpa på 🙂. Underbart med snödropparna , underbart att ljusare tider närmar sig, men väldigt skrämmande..

@ISE stor kram till dej ! Döm inte dej själv så hårt. Hoppas denna dagen går bättre 🙏
Idag är det finaste vädret här o just kommit hem från en långpromenad med hundarna o de två yngsta barnen. Va glad o pigg i morse o har både hunnit elda o städa, men nu börjar jag förhandla med mig själv ang kvällen.. redan börjat med att manipulera min man att jag har ju inte druckit på så länge (5 dagen idag) så de är ju bevis nog att jag kan ju sluta exakt när jag vill. Alltså jag ska inte, men man ser ju hur svag man är för giftet! Aldrig druckit varje dag eller på dagarna, inte ens smugit inför maken, men tycker ändå det tar upp för stor plats i mitt liv o att de förstör för mig, så de måste bort. Vill veta vad jag gör o vad jag säger o inte behöva berusa mig.. undrar hur man hamnade här…

ISE, precis som ångest-nu säger: Döm dig inte för hårt. Jag tog själv återfall helt galet tungt. Men nästa dag är en ny dag, börja med avledning, hur du ska må bättre, låt dig själv vila. Tänk på denna vecka och nästa helg, då kommer du vara piggare och mer utvilad!

Ångest-nu, vi låter på ett sätt sjukt lika i våra triggers och tankar. Inte i allt såklart, men mycket. Stress, press och avkoppling. Hur hamnade man här-tänket. Även att hålla sig sjukt aktiv verkar vara bästa boten just nu iaf.

Förresten, fick en impuls att "Ah, bolaget är öppet" såhär en måndag (trots att jag inte handlat senaste veckan heller), men kunde hantera den enkelt helt plötsligt så här dag 5, suget kanske på en trea, gick istället in och fyllde i alla fälten i alkoholdagboken. Ikväll har jag och maken sagt att vi ska se ett avsnitt av en serie, jag laga en gryta och om jag hinner, ta tag i ett intresse jag inte gjort på typ ett helt år (!), men det kan få bli tisdag-onsdag med.

Här har ni en till med problem. Jag skäms så otroligt mycket. Vet ju om att jag har problem men dricker varje helg ändå. Försöker lura mig själv att "ja men Idag kommer jag dricka lagom bara, det är lugnt" men så fort jag häller upp ett glas så tänker jag på nästa, när jag väl börjar så slutar jag inte. Min man dricker också, lika ofta men aldrig lika mycket. Jag avundas honom för han är normal, inget beroende, medans jag har fel i huvudet. Känner mig värdelös, speciellt som mamma. Använder de förbaskade småbarnsåren som en ursäkt att dricka. Har dessutom deppression i grunden, och alkohol gör livet roligare (för stunden) men får ju mig att må ännu sämre egentligen... men! Har ju hittat hit nu och bestämt mig för att sluta helt. Dock skäms jag ju så mycket så måste typ sluta i smyg också eller vad man ska säga. Hoppas det funkar denna gång.

@Skämskudde123 som du säger, du har hittat hit 🤗, ett jättesteg . Det hjälper mig jättemycket att hänga här🙏. Jag vet precis vad du pratar om , men efter 3 glaset så struntar jag fullständigt i konsistenser o morgondagen o dricker tills jag stupar o inte ens minns vad jag sagt o gjort.. fy f*N vad skönt att komma ifrån det. Bara att jag skrev denna meningen till dig nu, hjälpte mig att komma ihåg vad som drog mig till denna sidan o varför jag inte vill dricka. Man påminns o man hittar saker i sig själv man inte visste, ju mer man skriver med andra o läser.. kollar klockan en gång i halvtimmen idag, för att överväga o förhandla med mig själv om en fulla ikväll, men ska inte .. försöker slå bort de o tänka på annat. Håller tummarna för dej 🙂

Alltså jag får huvudvärk av mina hjärnspöken! Förskönar alkoholen så jäkla mkt just nu! Blir triggad av det fina vädret och att jag fått så mycket gjort idag , belöningssystemet klingar till o jag känner mej förtjänt av en kyld Cava . Vet att jag inte ska, men känner mej likgiltig o tycker synd om mig själv att jag aldrig ska få unna mej det igen.. usch vill bara gå o lägga mej

Ångest-nu, Tänk dig var gött det vore nu med lite Odd-Bird 0%, skagen toast ikväll?! Samt den där serien som du vill se men inte maken? Vädret är fint, tog själv kaffe på promenaden o stannade och solade.
För mig är det triggande med att jag haft viktiga möten idag där jag varken nu då druckit igår, innan eller nu efter för att jag "varit duktig" och levererat. Har alla möjligheter att bryta detta såhär dag 5, men tänker inte göra det. Däremot ska jag köpa alkoholfri öl och göra gryta ikväll ("laga god mat"), och förhoppningsvis se den där serien och planera inför att ta upp ett intresse jag typ glömt jag hade.

DU vet vad du belönade dig med innan - jag hade bara glömt bort (totalt) vad det var.

@Skämskudde123 Välkommen! Själv ganska ny här och det hjälper, man känner sig inte ensammast i världen längre om just detta. Du låter väldigt hård mot dig själv. Har du några verktyg eller en plan att följa, annars kan jag tipsa om att tex föra alkohol och mående-dagbok, det har hjälpt mig som är "grön" på detta.
Vi har också lite olika förutsättningar, jag slutar smyga för min man men han vet om detta och stöttar till 110%, medan du smyger inte för din man som det verkar men måste sluta i smyg ;) Rekommenderar dig att överväga att berätta NÄR du känner dig mogen och stark (eller svag!). Är galet imponerad av hur maken hanterat detta trots bakslag osv, ett otroligt stöd. Man påverkar ju dem ändå, även om man inte pratar om det...

@Intesomnormen ❤️

Sitter o gråter när jag läser vad du skriver , vet inte varför man känner sig så liten. Men känner mej sedd av dina svar, de berör mej, tack .
Ena kvarten känns allt på topp o andra så så står jag med skorna på mej i hallen beredd att åka. Men just nu satte jag mej bara mer i soffan o lyssnar på kaoset runt mej o gör ingenting . Väntar på att min man ska komma hem o ta över så jag kan gå o lägga mej, vågar inte vara uppe mer innan de stänger på bolaget. Idag kommer jag skylla på migrän. Faktiskt värsta dagen hitintills.

Önskar dej en jättefin kväll 🙏

@Intesomnormen Tack! 🙂 ja jag är nog rätt hård mot mig själv, men för att jag förtjänar det känns det som. Julen 2021 slutade jag att dricka helt, efter att jag kräkts ner badrummet med rödvin och mina två barn hade kunnat se det, och då lovade jag mig själv att jag skulle sluta helt för att barnen snart är stora nog att minnas alltsamman. Höll uppe i 7 månader, sen tyckte jag att jag inte hade några problem, det var inte svårt att avstå så jag lurade mig själv att tro att jag nog inte var beroende trots allt, så jag började igen, lite till en början men det eskalerade direkt. Nu är jag på exakt samma ställe igen, fast igår självskadade jag mig istället, så jäkla dumt och onödigt, ännu en grej att skämmas för.
Min plan nu är att prata med min man idag, och helt sonika sluta köpa hem alkohol, för finns det inte hemma har jag inte lika starkt sug.
Man mår så mycket bättre utan alkohol, det märktes jätte tydligt under uppehållet. Fick lättare att tänka, mer tålamod med barnen.. Så jag strävar efter det igen.
Det känns hemskt att säga men det var väldigt skönt att se att man inte är ensam 🙂

@ångest-nu om det hjälper så gå och lägg dig. Klarar du bara idag, så kan ni ha trevligt en annan nykter kväll. Tror ibland det hjälper, att sova när man mår som sämst

@ISE om jag bara kunde🙏, just nu kör jag matlagning o läxläsning o har plockat på mig ”mammamasken”, fick springa in o gråta på toaletten innan, men känns lite bättre nu , tack o lov. Bara 2 timmar kvar innan maken kommer hem, då ska jag lägga mej.. tack snälla för dina svar, hjälper mig jättemycket.. hatar mig själv för att jag försatt mig i denna situationen, hur kunde jag va så blåögd .. hur kunde jag låta det bli såhär . Hoppas du får en fin kväll 🤗

Dag 6 nykter o vaknar sen 3 dagar tillbaka med huvudvärk, ledvärk o ont i kroppen, rättar till sig efter någon timme uppe, påminner om baksmälla , men inte druckit en droppe .
Igår for humöret upp o ner o va allmänt stingslig gråtmild o splittrad. Idag är jag lugn, känner mej trygg. Känner inget sug alls.. brukar inte göra det på förmiddagarna annars heller, men känns ändå som en bra dag! Hoppas ni alla får en bra dag, en dag i taget 🥇

Tack för ditt svar till mig!
Bra jobbat! Jag förstår dina humörsvängningar, har det själv. För att möta det försöker att göra sånt jag mår bättre av tex vila, promenader, en bra film.
Önskar dig en lugn dag🙏

Hej.
Jag kommer från "andra sidan" , anhörig sida. Mitt ex och jag fortsatte som vänner, försökte i alla fall... Sedan har saker avlöst varandra och det hela ledde till att jag gjorde en orosanmälan. Förstår om han aldrig mera talar med mig. Men anmälan gjordes ju av omtanke ...

Nåväl. Jag brukade / brukar emellanåt gå in på beroendesida för att förstå mera på djupet liksom, så lätt att se ur ens eget perspektiv. Med min egen frustration, maktlöshet och känslan av att ens käresta / vän förvandlas till någon man inte känner igen. Att läsa på beroendesida har hjälpt mig mycket. 🙏

Men där finns ju någon som kämpar på på sitt eget sätt. 💕 Grym denna flytande vätska som trasar sönder kropp och själ... Frustrerande att se dessa happhappyyinlägg i sociala media om t ex fester då jag inser vad alkohol kan göra. 😪
Nu minns inte jag vem i tråden som nämnde rädslan av att förlora barnen. Många kanske har det amerikanska framför sig, att "socialen" tar barnen direkt liksom. Men deras uppgift är ju att stöda familjen, att få det att funka - förutsatt att man söker hjälp.

Kram.
❣️

@Tröttiz hej, jag är även "från andra sidan" med båda föräldrarna som alkoholister. Så starkt av dig att vilja förstå. Jag som anhörig och som en som druckit för mycket, förstår jag nu att det måste till ett uppvaknande och förstå att det enda som hjälper är att sluta dricka. Jag önskar att mina föräldrar hade gjort det, eller sökt hjälp. Jag önskar även att någon hade oros anmält mina föräldrar och att hela familjen hade fått hjälp och då kunnat bli friska. Det är inte bara missbrukaren sjukdom, vi alla i familjen har lidit hela vårt liv. För min del får det ett slut nu, min egen familj ska inte få lida mer för alkoholens skull.