@prinsessa Jajamensan. Ligger i sängen efter härlig skidåkning och en lång dusch. Vi åt en maträtt idag som med fördel kombineras med vitt vin så jag och min partner delade på en liten flaska vitt vin. Jag har lagt märke till följande tidigare men extra mycket idag. Jag dricker så mycket långsammare och medvetnare. Det är som om jag äntligen gör det som jag sagt att jag gjort: jag dricker vin för smaken skull....Dessutom tackade jag nej till en påfyllning var helt nöjd med ETT glas. Detta är en stor förändring som jag är glad för.

@Påvägmothälsa men heja dig ❤ det låter som ett gött avslut på en fin dag!! Så härligt att kunna hålla ett glas, då känner du dig säkert fräsch och redo för en ny dag i backen. Wehoo!!
(Minns med fasa tidigare skidresor där dyra liftkort gick om intet när förmiddagen gick åt att vara bakis.. tänk vad skönt att slippa det)
Fortsätt njut och snälla ta ett åk för mig med 🙏🥰

@Surkärring Ja men en sån klok kommentar. På skidorter går MYCKET ut på alkohol. Det är skönt att välja bort och välja annat. Som idag. Jag tog ett härligt åk på en lång nedfart för dig. Soligt och riktig mjölksyra i benen efteråt.

@Påvägmothälsa jag vet men kände att ditt inlägg berörde. Alkoholen som skapar ångest om det blivit för mycket! Jag följer programmet och skapar strategier så än så länge går det bra 🙏

@Påvägmothälsa det låter alldeles fantastiskt!! Så härligt med sol också, yay 🌞
En annan jobbar helg men hann med en fika efter jobb, med familjen. Gött att byta fika-vinet mot finkaffe.
Ha en fortsatt fin helg ❤

@Påvägmothälsa Godmorgon! Tittar in och undrar hur det har gått i helgen för dig? Nu dricks det kaffe i kaffestugan, ska gå ut och gå en promenad snart, ickebakis :-) Det är härligt det!

Önskar dig en fanatisk söndag!

@prinsessa Godmorgon i stugan! Det har gått bra i veckan men självklart är en resa en extra utmaning. Jag har en nykter söndag och då klarar jag mitt mål med tre helt nyktra dagar och nio enheter på en vecka. Jag har sagt nej till vin på restaurang, och druckit mocktails. Känner mig ganska stark och försöker att inte vara för självsäker. Det blir så tydligt hur oerhört mycket alkohol som konsumeras runt omkring en när man själv säger nej. Önskar en underbar söndag och en härlig promenad.

Det är svårt att skriva här i lugn och ro ibland, vi har en ganska aktiv semester och njuter i fulla drag. Känner dock att det samtidigt är extra viktigt att hålla min plan mha kontakten här i forumet. "Trying to keep it real"

@Påvägmothälsa skulle just skriva och höra hur ni har det 😃
En aktiv semester är min favorit, det är så skönt att vara igång och sen få krypa till kojs, så härligt trött i kroppen.
Tänker att du verkar ha en bra plan ned att ändå ha kvar kontakten här, föreställer mig att det hjälper dig att hålla dina mål. Heja dig!

Lång text om eftertanke.

Samlade reflektioner efter att ha avsiktligt gått över min valda måttliga målsättning under gårdagen. Jag spenderade sista dagen på semester med goda vänner. Redan tidigare i veckan hade jag förbrukat 8 av mina totalt 9 enheter som är målet per vecka.
Redan på förmiddagen överlade jag med mig själv vad jag skulle göra, och fick också råd här att avstå och följa min plan.
Så vad hände?
Jag förbrukade min sista enhet på en drink , och valde sen att fortsätta med alkohol under kvällen som måltidsdryck och social dryck.
Jag börjar med minus: jag bröt mot min egna högst rimliga målsättning, jag lät sammanhanget styra vad jag drack, jag är lite tröttare än vad jag hade varit annars.

Så tar vi plus, eller positiva saker med kvällen; jag hade jättetrevligt, jag blev inte mycket berusad (dvs så att jag inte mådde bra), jag känner mig inte bakis idag.
Jag drack inte för att jag gav efter för ett sug.

Varför gjorde jag som jag gjorde?
Jag ville det. Jag känner mig själv och vet att om jag styr mig själv alldeles för hårt så finns det risk för stora bakslag.
Det var en speciell dag.

Hade jag haft lika trevligt utan alkohol? Sannolikt.
Hade jag gjort ett annat val om jag kommit längre på min resa här? Kanske. Sannolikt.

Varför skriver jag detta? För att vara transparent och sanningsenlig. Mot mig själv och här i forumet.

Min närmaste målsättning är en alkoholfri fortsättning på veckan samt hela nästa vecka: för att utvärdera hur jag mår av det.

@Påvägmothälsa tackar som frågar, jag har det fint! 🌼 Hade en dipp härom dagen men den var väldigt kort och jag har hållit nollan. Min fara är just det att jag ju lätt tänker "äh vaffasen ett glas kan inte skada" och har jag tagit ett glas vet jag att jag kommer att vilja ha mer, så det är bara att låta bli..
Även om det är jag som bestämmer så är det ju min alkoholhjärna som snackar och den vill gärna övertala mig, så jag får inte släppa fram den. Det tuffar på. 😊 Vi har sportlov nästa vecka men jag jobbar.. får se vad vi kan göra för kul ändå