@Himmelellerhelvette stort GRATTIS till dig ❤️ bra jobbat 👌
Jag har inte satt något mål men bestämde mig för att göra det nu när du skrev som du gjorde. Jag kör på helt nyktert i tre månader så utvärderar jag då. Tack för peppen den behövs och skönt att se att livet inte behöver gå ut på att fundera på när man får dricka alkohol nästa gång 😊 jag tar en dag i taget men har mina listor att försöka ta till när ångesten blir för stor och så hoppas jag det fungerar ❤️

@Svarta tankar Så härligt att jag kunde inspirera till 3 månader❣️

Jag har lyssnat på flera ljudböcker i ämnet att sluta dricka. Min favorit är ” Tänka klart” av Annie Grace. Finns på storytel där är den inläst på engelska ”This naked mind” jag älskar den! Hon har en behaglig röst och är härlig att lyssna på❤️ Hon hjälper dig att ändra ditt undermedvetna och får dig att förstå på ett magiskt sätt. Jag lyssnade nyligen om boken för att fylla på lusten att vara en som inte dricker, jag började tvivla lätt. Jag tror det är viktigt att fylla på då och då för att inte bli lurad av alkoholdjävulen att det kanske inte var så farligt! För det var det! Det kunde bara bli värre! Jag hade försökt med måttligt oräkneliga gånger utan att lyckas och efter varje helg kände jag att nu måste det bli slut på det här men sedan när helgen närmade sig var känslan helt bortblåst och det blev samma ångest helg efter helg! År efter år! Fy fan vilket kämpande! Det är verkligen 100% lättare att inte dricka alls❣️

Kram

@Himmelellerhelvette Bra skrivet där med helgerna. Den ”euforin” man kunde känna inför helgen handlade ju oftast snarare om att få dricka alkohol obehindrat och vad man kämpade ändå för att vara i hyfsat skick på måndagen.

De sista 4-5 åren hade jag nog 1-2 (Max!!) vita dagar i veckan. Skulle nog kunna sträcka mig så långt som till 2-3 vita dgr i månaden. Resterande tid handlade om:

-Planering
-Skam
-Dricka ”optimalt” på vardagarna
-Aldrig köpa hem för mycket A
-Hitta på skenärenden där egentliga syftet var att köpa A
-Köpa hem tillräcklig mängd A
-Planering igen
-”Njuta” av helgen då man kunde dricka öppet
-Smyga
-Må piss då inte A fanns i systemet
-Ha ständig ångest i varierande grad
-Längta tills semestern tar slut så man kan dricka mindre

Alternativet nykter känns rätt attraktivt ändå 🤗

@Torparn_76 Den där listan som du skrev, kunde ha varit jag som skrivit. Precis så hade jag det i mitt ”förra” eländiga liv.😬 Det där med ” Hitta på skenärenden där egentliga syftet var att köpa A” hade jag nästan glömt av.😅 Men det var ju standard att ljuga för frugan och säga att jag ”bara” skulle i väg och köpa någon teknisk pryl på Jula eller Claes Ohlson, men körde raka spåret till systemet i stället. Nu efter över 3 års nykterhet känns sådana där saker helt bisarra. Det där giftet alkohol förstörde verkligen hjärnan och livet totalt.😖

@Svarta tankar, välkommen hit! Och att börja med 3 helt nyktra månader låter jättebra.😀 Det är den långa sammanhängande nykterheten som gör susen.

Ha det bra!

@Svarta tankar Du kommer klara detta. Ta en dag i taget. Jag började med programmet här på sidan 3/2 och det är jättebra. Jag kollar även på youtube om hur skadligt alkohol är finns flera alkoholförsäljningar där. Gör det för att suget ska släppa. Och arbetsdagboken här inne i programmet är väldigt bra. ❤️

@Torparn_76 Det är så galet hur lika många resor med alkoholen gick!

Eufori är ordet! Glädjen över att äntligen få dricka öppet för det var tillåtet! Längta efter att semestern skulle ta slut så jag fick ett slut på eländet, TILL NÄSTA HELG! Då jag var på det igen! Sedan alla perioder då det blev alla dagar i veckan men lite mer kontrollerat för att jag skulle klara jobbet men så många gånger jag ändå kände mig bakis på jobbet.
Ångesten, sömnstörningarna, planerandet, alla gånger jag önskade så innerligt att jag skulle lära mig att dricka måttligt som nästan aldrig fungerade! Alla kvällar jag drack de sista glasen för mig själv för att bli tillräckligt full för att bara ta mig raka vägen från soffan in i sängen för en medvetslös sömn. Jag drack mestadels för mig själv för att ingen skulle få reda på hur mycket jag drack! Utåt var den perfekta fasaden förutom de få gånger jag gick på fest och drack på såpass ordentligt att jag kunde få minnesluckor eller inte hittade hem. Alla gånger jag blev skamligt full vid tillfällen man absolut inte ska bli knappt berusad alls. Glaset med skumpa var med för att visa på ett firande, INTE för att det var fest!
Fy så fruktansvärt jobbigt jag haft det med alkohol, som den tog över! Vidrigt!

Spelar vi hela filmen, från det första härliga glaset till det sista vet vi vart vi står och då kan vi inte få ett enklare liv än när vi avstår alkohol helt och hållet!

Kram