Jag behöver hjälp. Har grova alkoholproblem och allvarliga tankar på att avsluta mitt liv. Jag vågar inte söka vård för detta av flera anledningar. Jag gjorde bort mig ordentligt igår. Vill dö nu!!!! Hur kan jag ha blivit sånhär? Jag tror jag har fel på levern, typ skrumplever så har kommer ändå dö tidigt. Gode gud hjälpe mig!!

@Me @Varafrisk @Amanda L
Tack för era svar! Det värmer! Jag var faktiskt på mitt första aa möte idag. Var så desperat och är så nedbruten i detta. Det var riktigt skönt och befriande med att träffa andra som lever i liknande helvete! Är så glad att jag kom dit. Mitt liv hänger på en skör tråd, trots att jag utåt sett har ” allt” men så som jag har gjort bort mig (och inte bara en gång) så vill jag inte leva med den skammen. Jag kommer definitivt fortsätta med aa möten. Men incidenten i fredags känns som ett trauma för mig. Vet inte hur jag ska bearbeta detta riktigt.

@LauraE Starkt av dig att gå på möte. Det som hände hos killen är i det förgångna, nu behöver du fokusera på dig själv och din hälsa. Är han din vän så kommer han tillbaka. Hade det varit att du blev sjuk på annat sätt Hade du inte skämts eller velat dö,eller hur
Alkoholism är en sjukdom. Men man kan bli frisk, och du har verkligen visat att du vill bli frisk. Du är värdefull, glöm aldrig det.

@LauraE
Enormt starkt av dig att du kom iväg till AA mötet. Det kommer att göra en stor förändring..det lovar jag. Genom att du vill bli en bättre människa så kommer skammen att minska. Det är så bra att dela det med människor som vet vad det handlar om. Du visar styrka som har tagit tag i problemet.
Ha ni en bra dag idag o ta hand om dig❤️

Hej @LauraE

Det berör att läsa hur du har det, tankar om dig själv och tankar om att inte vilja leva som blivit starkare. Det är samtidigt väldigt bra mitt i allt detta att se att du har en enorm styrka, du ger inte upp, du söker stöd mitt i det svåra och sätter ärligt och öppet ord på hur det är för dig just nu, bra gjort verkligen!

Detta ger oss och dem du möter chansen att försöka göra just det, finnas med dig här genom det svåra. Det är tydligt att alkoholen bidrar till onda cirklar som du själv kan se och du vill ha hjälp att bryta dem. Snedfyllor som du skriver tar din energi, för med sig mer smärta som sedan tillfälligt dämpas av mer alkohol, men du tar steg nu för att bryta detta och som du skriver, du vill bli frisk. Du skriver här, har gått på AA-möte och har psykologtiden, kanske finns något ytterligare som just nu skulle vara hjälpsamt?

Om du vill, som du säkert redan vet kan du också skriva till oss på admin här: https://alkoholhjalpen.se/fraga

Varma hälsningar, Rosette, Alkoholhjälpen

@LauraE

Hej, så grymt duktigt av dig att gå på ett möte och känna att du vill dit igen 🤗 Är rätt säker att det kan hjälpa dig i din kommande nykterhet.

Gällande traumat från fredagen kommer det värsta med all säkerhet släppa när du fått lite distans till det och när den kemiska ångesten lämnat kroppen. Sånt där går att reparera om det är rätt person och om du vill träffa killen igen så kanske det är din nyktra sida han vill se mer av. Det kommer ordna sig.

Ångesten var total idag. Fruktansvärd. Nästan värre än igår. Skulle åka hem med bussen och lekte TROTS ALLT med tanken att gå in på bolaget för att få lite tillfällig frid. MEN så klev en man med gulsot på bussen (första gången i mitt liv jag såg gulsot och detta gick inte att missa). Behöver inte ha varit pga alkohol i hans fall, men jag såg detta som ett tecken i vardagen att LÅTA BLI. Detta gjorde att jag åkte hem hela vägen (passerade totalt 3 bolag utan att ens reflektera över suget mer). I veckan ska jag gå på minst ett aa möte till, det är mitt veckomål. Har även pratat med psykolog om mitt sköra mående (inget om beroende, vågar inte det). Men han bokade in mig en snabb tid till läkaren för att påbörja antidepressiva, jag sa som det var, att jag har väldigt hemska tankar och får tankeimpulser. Men de vet inte varför. Iof så har jag haft ett tråkigt förflutet som inte har med missbruk att göra, och mycket beror på det med.

Fasen vad stolt jag blir å dina vägnar… Du klarade stå emot impulsen att gå in och handla. Duktig 🏆 Och sen psykologen på det! Du är på g nu. Hoppas du känner dig riktigt stolt över dig själv efter två dagar som du gjort så bra saker! Hejjar på dig!!!

Jag är en till som gjort så fruktansvärt hemska saker när jag varit full. Jag vet nu att det verkligen är en sjukdom, för jag hade ALDRIG om jag haft ett val gjort detta mot mig själv och de jag älskat. Skammen lättar när jag vet att jag inte är ensam och när jag träffar mina likar på AA. Laura, Me och alla andra som känner igen sig. Vi är inte ensamma och det var inte vår mening att det skulle bli såhär. Jag hoppas vi ska förlåta oss och få ett bra liv i ro trots allt. Och att vi minns att inte ta det första glaset, igen. ❤

@LauraE Du har kommit till insikt om att du har (grova som du själv skriver) problem med alkohol och har börjat söka hjälp, det är en bra start. Du stod emot impulsen att gå in på bolaget, det var starkt gjort. Det är lätt att ge efter när man mår "skit"! Kom ihåg vad du varit med om de senaste dagarna nästa gång du får tankar på att köpa alkohol. Det är så lätt att glömma de negativa konsekvenserna när ens belöningssystem fått lära sig att en flaska Verklighetsflykt är universallösningen på alla problem.

Jag vet inte varför du inte vill eller vågar ta upp ditt alkoholproblem med vården, och jag har egentligen inte med det att göra. Du är långt ifrån ensam om att känna så, men jag tror att det vore bra om du gjorde det. Läkaren och psykologen behöver veta vad du har för problem för att kunna hjälpa dig på bästa sätt, och för att kunna ge dig rätt mediciner. Särskilt om du har tankar om suicid! Ge dem chansen att hjälpa dig att må bättre!

Ta hand om dig! 🤗🤗

Tredje dygnet som nykter. Mår illa och har ont i levertrakten. Kan det vara skrumplever jag har nu?

Jag börjar mer och mer tänka klart. Börjar mer och mer förstå att livet kanske har en mening. Jag förstår att jag har varit/är svårt sjuk i alkoholism och att allt kanske inte var mitt fel trots allt. Jag börjar landa i detta. Jag har börjat tänka om. Vad är det som får mig att dricka. Jag har ett välutbildat arbete med många års studier bakom. Jag trivs INTE. Jag har tvingat mig att vara kvar för att det är vad omgivningen förväntar sig. Jag vill inte tillbaka mer.

Jag vill se mitt liv med nyktra ögon. Skriva en lista vad det är som gör att jag dricker och sen göra förändringar i allt som får mig att må dåligt. Jag är den idag som alla andra förväntat sig av mig, också därav alkoholen min kompis (a.k.a värsta fiende) som jag haft i smyg för det är där jag kunnat bestämma helt själv. Men nu vill jag göra slut med den! Jag vill börja leva. Jag vill bli den Laura som JAG vill. Såvida inte skrumplever (?) kanske tar mitt liv

@LauraE
Hej Laura
Du är stark och djup.
Bra jobbat. Jag tror inte du har skrumplever. Man kan ha ont i magtrakten efter man slutat dricka men brukar ge med sig. Illamående och huvudvärk varar ett litet tag men går över och sedan otroligt trött. Vad gäller jobbet för mim del så var jag otroligt trött på det när jag drack men när jag varit nykter ett litet tag så tyckte jag att det inte var så dumt ändå. Om du inte trivs skall du givetvis göra något annat. Du vill göra en förändring det är bra. Livet som nykter är betydligt bättre.. det går.
Önskar dig all lycka❤️✌️

Jag blir glad av ditt inlägg! Det är häftigt att inse att man själv har makten och möjlighet att förändra sitt liv. Kämpa på med nykterheten först, som nykter får du energi att ändra på annat du önskar.

@LauraE skönt att du har en vilja till förändring och se nytt på livet 🤗

Lista gärna för och nackdelar med att vara nykter. Gör sedan samma lista för motsatsen, dvs att dricka. Jämför sedan. Jag gör sådana listor då och då, bara att jag inte fått ner dom på pränt ännu. Har du funderat på att söka vård? Jag tar a-bus via teams och på ett fysiskt möte i veckan. Ska på terapi imorgon bitti för återfallsprevention. Får se om det är något attans men kanske kan hjälpa.

Håller med Lonely Man angående jobbet, det blir roligare o-bakis. Levern kan du nog vara lugn för, skrumplever är väldigt ovanligt trots allt. Men ta gärna prover för att lindra oron. Det kan värka lite här och där i kroppen i början. Jag har dragit på mig en dålig höft, sexigt med lite artros i min ålder 😂 Men det ska nog gå att träna bort.

Svamligt inlägg här men glad att läsa att du är lite piggare på livet. Kämpa på och skriv av dig här 🤗❤️

@LauraE Bra jobbat!
Och kul att du börjar se dina möjligheter att förändra ditt liv- hela livet. För mig har A alltid varit flykt och bedövning, men sen vaknar man ju upp och alla ev problem är ju kvar. Och kanske värre! Bättre då att med lugn och klar knopp ta itu med dom. Kan ju bara bli bättre. Du kommer säkert att kunna forma ditt liv mkt bättre utan alkohol. Sov gott och hoppas du mår bättre imorgon🙏🏻❤️❤️

@LauraE Så glad att du har tagit dig ur det svarta hål du befann dig i när du började skriva din tråd. Du har ju kommit jättelångt redan, du har en plan för hur du ska göra. Att du reflekterar över vad som gör att du dricker är stort. Tänkte bara påminna om en sak som Andra Halvlek brukar skriva; nykterheten först!
Ta hand om dig, håll tummarna för mig att jag lyckas ta mig dit också

Första gången jag kommenterar ett inlägg här, inte min grej riktigt.
Men det du skriver gick stenhårt rätt in i hjärtat på mig. Fyfan jag lider med dig tjejen, verkligen! Har gått i samma jävla tankar år ut o in. Att du nu har tagit steget att skriva här är stort! Erkännandet för sig själv samt för andra hjälper mer än man tror. Jag är själv gravt alkoholiserad, bestämde mig en dag för 3 veckor sedan att Nu får det räcka! Tyvärr gick det bara 3 dagar så var jag där igen. Jag insåg att jag behöver aktiv vård för detta. Problemet är att jag inte vågar söka hjälp via vården eftersom jag har 3 ungar och ett ordnat liv i övrigt. Har nämligen ett dubbelmissbruk på alkohol samt Cannabis och är livrädd drogtester. Jag bestämde mig helt sonika att ge fan i rökat. Sagt o gjort, idag har jag inte rökt cb på 11 dagar! Om ca 20 dagar tänger jag kontakta öppenvården när skiten är ur blodet. Målet är att få hjälp att sova samt Antabus.
Det jag vill säga är att, du måste SJÄLV inse och vilja sluta. Ingen annan kan göra det åt dig tyvärr. Har försökt. Men när du väl kommer till den punkt där du känner att det är nog, då är det NOG!
Beslutsamhet är No:1!
Inget liv är så meningslöst att det inte är värt att leva. Har vart exakt där, tom gjort 2 försök. Är så innerligt glad idag att jag fortfarande står på jorden och inte ligger 5 fot under jorden.
Din kropp kommer läka om du tillåter den! Det är inte slut om du bestämmer dig. Och det har du ju gjort på nåt vis genom att skriva här! Du är värd så mycket mer än det här livet som vi lever i.
Hur är det annars? Har du ungar? Arbete/studier? Vad du än har så är det värt att leva för! Du är unik, och alla behövs!
Jag tar dig gärna i hand och går den här vägen mot ett sunt liv! Inte bara för din skull, utan även min! Att klara detta helt själv är i princip omöjligt. Men som sagt, din historia går rakt in i hjärtat på den här 30 åriga alkoholisten/narkomanen. Förövrigt första gången jag nämner mig som narkoman. Bara det....
Är själv mycket orolig för hälsan.
Vägrar sluta som farsan, hängandes död över badkarskanten i sviterna av alkoholen. Eller morsan som indoktrinerat mig i missbruk för att troligen normalisera sig själv. Fyfan för det! Vi är värda mycket mer!